דרוש מידע קבלת מייל מ israel post בשבת משמעה שחיללו שבת בגללי?

• הוסף לסימניות
נשלחו אלי בשבת בצהריים כמה מיילים מ israel post על משלוח מאליאקספרס
האם יש בזה חשש חילול שבת? או שזה אוטומטי? או על ידי נכרי? ואם כן אז מותר?
אודה מאוד לתשובותיכם

• הוסף לסימניות
נראה לך שמישהו יושב ושולח מיילים אחד אחד?
אלו מערכות אוטומטיות

• הוסף לסימניות
נראה לך שמישהו יושב ושולח מיילים אחד אחד?
אלו מערכות אוטומטיות
חילול שבת בגין שליחת מייל אולי לא היה אבל מה לגבי קבלת החבילות והתעסקות איתם? לכאורה היתה סיבה למייל שנשלח, לא?

• הוסף לסימניות
חילול שבת בגין שליחת מייל אולי לא היה אבל מה לגבי קבלת החבילות והתעסקות איתם? לכאורה היתה סיבה למייל שנשלח, לא?
אם כך אין אפשרות לקנות שום דבר, כי זה עבר בדרך חילול שבת....

• הוסף לסימניות
לא בהכרח.
יש משימות אוטומטיות שמתוזמנות לשעה מסוימת ועוברות על כל המשלוחים למשל ע״מ לשלוח עדכונים.
יכול להיות אפילו שהתזמון היה לכמה שעות קודם אבל בגלל עומס על המערכת זה התעכב.

• הוסף לסימניות
לא בהכרח.
יש משימות אוטומטיות שמתוזמנות לשעה מסוימת ועוברות על כל המשלוחים למשל ע״מ לשלוח עדכונים.
יכול להיות אפילו שהתזמון היה לכמה שעות קודם אבל בגלל עומס על המערכת זה התעכב.
אולי, אין לי נסיון במחסני הדואר, יש לי נסיון בסניפי המסירה, ושם, חבילות שבורקדו שלחו מייל אוטומטי לבעלים...

• הוסף לסימניות
ככל הנראה קיבלת הודעה "דבר דואר מסין אמור להישלח אליך וכו'..."
זה הודעה אוטו' כאשר עליאקספרס מפנה את הדבר דואר לדואר ישראל הוא "מקים" את הפריט במערכת (מכניס נתונים על המשלוח) ולאחר מכן אתה מקבל SMS בצורה אוטו'.

• הוסף לסימניות
אולי, אין לי נסיון במחסני הדואר, יש לי נסיון בסניפי המסירה, ושם, חבילות שבורקדו שלחו מייל אוטומטי לבעלים...
ולי יש ניסיון במשימות אוטומטיות ותזמון שלהן.

• הוסף לסימניות
ולי יש ניסיון במשימות אוטומטיות ותזמון שלהן.
גם לי, איך זה קשור למה שקורה בדואר ישראל?
לא שוללת שזה מתוזמן, אומרת את הצד של ההכרות שלי עם דואר ישראל

• הוסף לסימניות
אודה מאוד לתשובותיכם
מצד קבלת ההודעה - אין בזה שום בעיה, כי זה רובוט אוטומטי.
מצד פעילות שבאופן תאורטי יכולה להיות הגורם לקבלת ההודעה - אם מדובר בחברה של נכרים, מן הסתם אין בעיה, כי העובדים לא עושים את הפעילות בשביל מקבל המשלוח, אלא בעבור עצמם. בכ״א, יש בזה חילוקי דינים ותלוי בכמה שאלות, ולכן - יש לשאול מורה הוראה באופן מפורט. התשובה כאן היא רק כללית, והיא מחייבת היכרות עם המציאות ולא רק עם ההלכה, אבל באופן כללי, זה נוטה באופן משמעותי לצד ההיתר.
במקרה שהחברה היא של יהודים, והעובדים בה יהודים, הבעיה גדילה. אני לא אומר שזה אסור, כי שוב - הרבה פרטים והרבה דעות, אבל אני לא יכול להיות משוכנע שזה יהיה מותר, כמו במקרה שהעובדים הם נכרים.

• הוסף לסימניות
אודה מאוד לתשובותיכם
ואם כן אז מה? תפסיקי להשתמש בדואר?
הדואר היום מופרט וסיכוי טוב וסביר שעובדים בשבת, אין באמת שליטה על זה...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה