כללי קבצים פתוחים אחרי פיטורים

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פיקצר פרפקט;654915:
המעביד לא רכש עבורי שום דבר ולא שילם כלום חוץ מהשעות החודשיות. גם חופשת לידה לא "הוא" שילם לי, אלא אני ארגנתי את זה לעצמי מהביטוח הלאומי שאני שילמתי.

לבעל הבית הקודם דווקא יצא לי לתת כמה פעמים קבצים פתוחים כשהוא ביקש, לא כי הרגשתי שאני חייבת. אלא סתם מרצון טוב ומסירות ללקוח קבוע.

אבל עכשיו יש לי כבר חשבונות אחרים.. יכול להיות שאחליט ואצליח לשבור את האגו שלי ואתן לו את זה אפילו אם אני לא חייבת, אבל בנתיים זה קשה לי להיות כ"כ טובה...;)

יכול להיות שרב יגיד לי שאני כן חייבת, אז לא תהיה לי ברירה.

לפי הנתונים החדשים לכאורה את לא צריכה ובטח לא חייבת...

• הוסף לסימניות
השאלה קודם אם למעסיק הראשון היית חייבת את הקבצים הפתוחים. אם הוא היה מבקש - אם היית צריכה לתת לו. כי אם לראשון את לא חייבת, אז זה לא "נמכר" הלאה.
באותו אופן - אפשר לשאול ההפך - האם לעובדת שכירה בעסק מותר לקחת לעצמה את הקבצים - הרי בעל הבית משלם לה, וזה רכושו.
השאלה היא מי בעל הזכות על הקבצים הפתוחים לפי ההסכם הראשון.

• הוסף לסימניות
אני חושבת ששאלת רב תפתור את כל הבעיה
בכל אופן בהצלחה...

• הוסף לסימניות
ניתוח הלכתי של השאלה:
א. האם היית חייבת את הקבצים הפתוחים למעסיק הקודם.
ב. במידה וכן, האם יש מושג של "מכירת זכויות" מסוג זה לבעלים חדש.
ג. במידה וכן, לבדוק את חוזה הקנייה של הבעלים החדשים - האם מופיע שם איזכור לזכויות אלו.

עם זה - לרב.

• הוסף לסימניות
"כופין על מידת סדום...", מה אכפת לך לתת לו להשתמש? זה נהנה וזה לא חסר, הלא כן??
אני מכיר מקרוב בית דפוס שהעסיק גרפיקאית מהבית, ובהמשך כשהיא הפסיקה לעבוד שם, היא לא הסכימה להעביר את החומר. כששמעתי את הסיפור מבעל בית הדפוס, היה נראה לי שזו סתם רשעות, הרי אין לה מה לעשות בקבצים הספציפיים הללו, והיא קיבלה תשלום על הזמן שעבדה עליהם. לא הבנתי אותה בכלל.
לשיקול דעתך...

• הוסף לסימניות
על קובץ פתוח לא משלמים יותר?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שרוליק 1;655290:
אני מכיר מקרוב בית דפוס שהעסיק גרפיקאית מהבית, ובהמשך כשהיא הפסיקה לעבוד שם, היא לא הסכימה להעביר את החומר :)חינם.:):) כששמעתי את הסיפור מבעל בית הדפוס, היה נראה לי שזו סתם רשעות, הרי אין לה מה לעשות בקבצים הספציפיים הללו, והיא קיבלה תשלום על הזמן שעבדה עליהם. לא הבנתי אותה בכלל.
לשיקול דעתך...
האם לבקש תשלום על עבודה לפי מה שמקובל בשוק זו מידת סדום?

• הוסף לסימניות
ומה? נלך לנגר נבקש שיתקין לנו ארון על מראה וכמה מדפים תוספת. לא סיכמנו לא קיבלנו.
לאחר זמן מכרנו את הארון לידידה שרוצה את המראה והמדפים.
היא תפנה לנגר ותקבל ללא תשלום?

זה אותו דבר לא? והרי הוא כבר קיבל כסף על הארון אז מה אכפת לו לתת בחינם?

(היה לי מקרה דומה למקרה של פותחת האשכול ותשובת הרב היתה שקבצים פתוחים ניתנים בשוק במחיר שונה מקובץ פתוח ויש לתמחר זאת אחרת.)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שרוליק 1;655290:
אני מכיר מקרוב בית דפוס שהעסיק גרפיקאית מהבית, ובהמשך כשהיא הפסיקה לעבוד שם, היא לא הסכימה להעביר את החומר. כששמעתי את הסיפור מבעל בית הדפוס, היה נראה לי שזו סתם רשעות, הרי אין לה מה לעשות בקבצים הספציפיים הללו, והיא קיבלה תשלום על הזמן שעבדה עליהם. לא הבנתי אותה בכלל.
לשיקול דעתך...

אין מידת סדום בדברים ששוים כסף
לשם כך בדיוק שומרים על הקבצים הפתוחים ולא מוחקים אותם

• הוסף לסימניות
לפי מיטב ידיעתי:
אם עבדת כפרילנאס כפי שאכן תיארת: את מחויבת (גם לבעלים הקודם!) בנתינת אך ורק קבצים סגורים! (כפי שמעבירים לכל לקוח בעבודה עצמאית- רק קובץ סגור.)
(הדבר שונה רק אם ערכתם בינכם חוזה עבודה שבו את מתחיבת לקבצים פתוחים)
אם עבדת כשכירה (ולא כפי שתארת) :את מחויבת בהעברת כל החומר למעסיק הקודם, כולל קבצים פתוחים. (והוא כנראה מחויב להעבירם למעסיק החדש מתוקף המכירה, אבל זה כבר העסק שלו...)

כמובן שכמו בכל עבודת פרילאנס, יש אופציה ללקוח לשלם בהתאם עבור קובץ פתוח, ולקבל אותו,
וגם כאן פתוחה האופציה הזו בפני המעסיק הקודם / החדש....

אני מניחה שלרב לא תהיה תשובה שונה, כי בד"כ פסיקה הלכתית בענינים כאלו מסתמכת הרבה על מה שאכן נכון ומקובל בשוק. והנ"ל (מה שכתבתי) זו אכן הפסיקה החוקית (ואני מדגישה, חוקית, לא בדקתי הלכתית!)
אך בכל אופן נשמח לדעת מה פסק רב.
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
סתם הצעה:
לתת קבצים פתוחים אבל לא מידי פתוחים. כלומר הקובץ כמעט סגור מלבד הכיתוביות המשתנות.
וזאת שלא ע"מ שלא יעשה כל שימוש אחר.

• הוסף לסימניות
אולי באמת יש לו בעלות כל שהיא על הקבצים,
אבל זה לא העסק שלו שבמקרה שמרת אותם אצלך, הרי יכלת למחוק אותם לפני כמה חדשים- מה שמקובל בשוק,
לכן את עושה לו חסד גמור בזה שאת מעבירה את הקובץ!

(לפני שבוע קרה לי מקרה דומה מאד- ושאלתי טוען רבני כדי להיות בטוחה)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י obyektiv;655474:
סתם הצעה:
לתת קבצים פתוחים אבל לא מידי פתוחים. כלומר הקובץ כמעט סגור מלבד הכיתוביות המשתנות.
וזאת שלא ע"מ שלא יעשה כל שימוש אחר.

נדמה לי שיש בעיתיות בהצעה הזו....
כדי להפוך את הקבצים לפתוחים-סגורים כפי ההצעה הנ,ל, דרוש זמן, ולעיתים הרבה זמן,
שלא תקבלי עליו כל תמורה, ואז מה הרווחנו???? :confused::confused::confused:
גם השקעת מזמנך, בסידור הקבצים ובשליחה, וגם כביכול לא שלחת לו מה שרצה, ובסופו דשל דבר, תגיעי איתו לויכוח מחודש בנושא .. (כי הרי כשיקלוט את הפואנטה, יגש אליך שוב בבקשה לקבצים פתוחים במלואם, ונמצאת מבזבזת זמן וכח שוב ושוב)
לא יותר פשוט לבקש תשלום עבור קובץ פתוח, (כמובן כל עוד שהגעת למסקנה שאכן מלכתחילה את לא מחויבת לו בקבצים פתוחים, כפי שאכן משתמע מהסיפור)
ואז ישתלם לך לשלוח פתוח לחלוטין, וחלאס???

• הוסף לסימניות
אם ישלמו ודאי

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה