קהילת מקוה ישראל פילדלפיה

• הוסף לסימניות
נראה לי שאז לא קמה התנועה הרפורמית, בטח לא הגיעו לאמריקה, ובטח שלא אצל הספרדים (זו הייתה קהילה ספרדית)

• הוסף לסימניות
התחושה שלי שזה ממש לא הייתה קהילה אורתודוקסית .
להלן ציטוט מוויקפדיה : Mikveh Israel and Christ Church have a long-standing relationship dating from the founding of the synagogue to the present day. The present location of Mikveh Israel places the two congregations as close neighbors.
Christ Church was supportive of Mikveh Israel's first plan to construct a building in the 18th-century. When Mikveh Israel's synagogue burned in 1872, Christ Church contributed funds to the construction of the new building. The congregations have a long standing custom of sharing a fellowship-dinner once a year which alternates between the buildings of the two congregations

• הוסף לסימניות
לא מראה על צדיקות יתר..
כ"כ מדברים אחרים שקראתי ההתרשמות שלי שדווקא בגלל שהם היו פורטוגזים הם היו נאיביים מדיופושרים ביחסם לדת .. אם טעיתי ולא הבנתי נכון אני מתנצל מראש

• הוסף לסימניות
תרגום לקטע שלעיל (באדיבות גוגל, עילג בהתאם):
יש לי מקווה ישראל וכנסיית המשיח מערכת יחסים ארוכות שנים מתקופת הקמתו של בית הכנסת ועד היום.המיקום הנוכחי של מקווה ישראל מציב שתי קהילות כשכנים קרובים.
כנסיית המשיח הייתה תומכת בתכניתו הראשונה של מקווה ישראל לבנות בניין ב-18 המאה.כשבית הכנסת של מקווה ישראל שרפה ב1872, כנסיית המשיח תרמה כספים לבנייתו של הבניין החדש. יש הקהילות מותאמות אישית ארוך שנים של שיתוף אחוות ארוחת ערב פעם בשנה שנעה בין המבנים של שתי הקהילות

אבל אולי ה'ידידות' היתה בהתחלה רק מן השפה ולחוץ, כמו יהודים בגלות בהרבה מקומות, ואחר כך עם המודרניזציה הם נהיו 'נאורים וליברליים'?

• הוסף לסימניות
היי...
אם זה רלוונטי עדיין...
הייתי שם בעצמי-
זה קהילה אורתודוקסית בהחלט!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה