דרוש מידע קוד יצור לאחר הפסח (אין קשר בין המקדם לנושא)

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
היום, יום ראשון, 8 באפריל 2018, הוא היום ה-98 מתחילת השנה הלועזית. אם כן, קוד היצור שלו אמור לכלול את הספרות 18-098 - כלומר היום ה-98 בשנת 2018, ואם המוצר יוצר כבר אמש, מיד לאחר צאת החג, אז - 18-097.

לעיתים הקוד כולל רק את הספרה האחרונה של השנה, כלומר "8098", כשה-8 הראשון מסמל את שנת 2018.

לפי זה, כל המוצרים שיוצרו לפני סוף פסח תשע"ח, הקוד שלהם יהיה עד 8098.

לתשומת לב: ישנם מוצרים שהקוד מסמן את תאריך אריזת המוצר ולא תאריך הייצור ויש לשים לב לכך. בנוסף, מוצרים שיוצרו לפני הפסח עלולים להופיע על המדפים בהמשך הקיץ.

קיץ בריא!!

• הוסף לסימניות
לתשומת לב: ישנם מוצרים שהקוד מסמן את תאריך אריזת המוצר ולא תאריך הייצור ויש לשים לב לכך.
זה המכשול העיקרי של כל מי שמקפיד לא לאכול ממה שמנמכר לגוי ולכן כמעט אי אפשר לסמוך על הקוד ייצור

• הוסף לסימניות
זה המכשול העיקרי של כל מי שמקפיד לא לאכול ממה שמנמכר לגוי ולכן כמעט אי אפשר לסמוך על הקוד ייצור
אשמח לדעת איך מתגברים על המכשול הזה?
(אני די חדשה בעניין, במשפחה שלי פחות הקפידו ע"כ ורק לאחר שהתחתנתי הייתי צריכה ללמוד את כל 'דקדוקי הברקוד'...)

• הוסף לסימניות
מופיע על לחם של אנג'ל הקוד: 8040
מה זה אומר?

• הוסף לסימניות
מעניין אותי למה באמת ההקפדה הזו?
הרי אם אתם לא נוגעים במה שנמכר לגוי מסתמא אתם לא סומכים על המכירה
ואם לא סומכים על המכירה איך מכרתם לגוי את כל מה שמכרתם?
ואם להיפך, מסתמכים כן על המכירה אז למה לא לאכול מה שנמכר לגוי?

אשמח לתשובה עניינית

• הוסף לסימניות

אשמח לתשובה עניינית
אנחנו סומכים לגמרי על מכירה שאנחנו מכרנו כדת וכדין.
אבל לא סומכים בכלל על חבילת פסטה/ ופלים וכד'
שלכי תדעי היכן בילתה את חג הפסח

• הוסף לסימניות
לפי מה שאני יודעת.
יש כאלה שטוענים שאי אפשר לסמוך במאת האחוזים על המכירה לגוי. בטענה שהגוי קונה על מנת למכור, ואז זו לא מכירה אמיתית.

וסוג נוסף טוען שלא מתאים בימי ספירת העומר שנפטרו בו 24 אלף תלמידי רבי עקיבא. לאכול משהו שנמכר לגוי. אבל זה מדובר על אנשים של פעם שבאמת לא היו מסוגלים לאכול חמץ שהיה שייך לגוי בכאלו ימים...

אחרי שבועות הם כן אוכלים ממה שנמכר לגוי.

זה למיטב ידיעתי. ישנם בטוח עוד סיבות...

• הוסף לסימניות
הבנתי, תודה!
אז זה אומר שמה שיש היום במכולת אין בעיה, כי זה נמכר כדת וכדין ע"י בעל המכולת?

• הוסף לסימניות

אשמח לתשובה עניינית

לא כולם כך..
אנחנו לא סומכים על המכירה ולכן לא מוכרים חמץ גמור
ולכן גם לא נאכל מוצרי חמץ מחנות שמכרה אותם לגוי, גם לא ממכולת שאנחנו יודעים בוודאות שעשו מכירה כדת וכדין
אנחנו כן מוכרים בבית את כל החפצים שמשתמשים במהלך השנה על הספק שאולי נשאר שם פירור חמץ (כמו בידיות הסירים וכו')

• הוסף לסימניות
הבנתי, תודה!
לא אמרתי, לא יודעת.
אני לא פוסקת הלכות.
אנחנו לא קונים גם היום במכולת דברי חמץ.
אבל יודעת שיש הרבה שמקפידים לא לאכול חמץ שעבר עליו הפסח.
והיום בבוקר הולכים למכולת שהם סומכים על בעל הבית וקונים/
לחילופין קונים היום בחנויות של גויים/ ערבים.
אבל זה בפירוש מיעוט.
רוב מי שמקפיד לא נוהג כך

• הוסף לסימניות
אנחנו כן מוכרים בבית את כל החפצים שמשתמשים במהלך השנה על הספק שאולי נשאר שם פירור חמץ (כמו בידיות הסירים וכו')
לא מוכרים את החפצים,
אם מכרת סיר לגוי תצטרכי לעשות הגעלה לסיר אחרי פסח.

• תודה
Reactions: BRO
  • הוסף לסימניות
הבנתי, תודה!
אם קונים בסופר או במכולת שהבעלים שלו (מורשה חתימה) שומר תו"מ ומאמין במכירת חמץ,
ניתן לקנות ללא כל חשש מיד אחרי פסח,
אבל אם הוא כבר קיבל סחורה "חדשה" צריך לבדוק את הברקוד,
כי אולי זה היה במחסן של החברה והחברה לא כל כך סומכת על המכירה,
כי היא לא רוצה שהגוי ישאיר אצלו את כל החמץ ולא יהיה להם מה לשווק לחנויות.

שטר של מכירת חמץ, לא בטוח שיעזור, גם אם זה נעשה אצל הכשר טוב, אם הבעלים לא מאמין במכירה ומוכר/משתמש בחמץ בפסח.

• הוסף לסימניות
יש הבדל בין למכור חמץ, לבין לאכול אחרי פסח, משהו שנמכר.
אם אני משאיר בביתי חמץ בפסח - על הצד שהמכירה לא תופסת אני עובר על איסור דאורייתא של בל יראה [ולכן הקלו רק בהפסד - כי ספק דאורייתא לחומרא].
לעומת זאת איסור אכילת "חמץ שעבר עליו הפסח" זה רק מדרבנן [וספק דרבנן לקולא].

מי שהרב שלו הורה לו להחמיר כהנהגת הגר"א שלא לאכול כלל מה שנמכר - יש קווי מידע מפורטים.
כל שאר הפוסקים הקלו בזה לכתחילה!!! ובראשם הגרש"ז אוירעבאך זצ"ל ושכל אחד ישאל את הרב שלו ולא יגרר אחרי כולם כמו עדר, [לפתוח שקית במבה בשבת זה הרבה יותר מורכב מבחינה הלכתית].

המפעלים מוכרים חמץ.
הרשתות הגדולות מוכרים.
הבעיה מצויה בחנויות הקטנות ובספקים הקטנים, שגם אם הם מכרו, אולי הם קנו לאחר פסח מספקים קטנים שלא מכרו חמץ [נדיר ולא בטוח שצריך לחשוש לזה].

מי שרוצה להיות בטוח, קוד היצור עוזר לו לדעת שהמוצר יצא מהמפעל אחרי פסח, ממילא ברור שנמכר כדין ובמכירה טובה - מכירה שגוף הכשרות של המפעל סומך עליה.

• הוסף לסימניות
קטונתי מלהתווכח עם פוסקי פרוג, אבל לי ידוע שהסיבה לכל הטרררם הזה היא מנהגו של הגר"א ז"ל שלא למכור חמץ בעין לגוי. בעקבותיו נוהגים כל הנוהגים.

• הוסף לסימניות
איך מסתדרים עם זה שלפסטה יש תאריך תפוגה של 5 שנים?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה