קומיקס בקובץ פתוח??

• הוסף לסימניות
אני עובדת עם כמה ציירים ומקבלת את הציור פתוח בפוטו שופ.
למה? כדי להחליף את צבע הרקע, כדי לשנות את התוכן של בועת הטקסט מעברית לאנגלית, כדי לשנות גודל של בועת דבור או מחשבה ועוד.
מעולם לא נתקלתי בבעיה עם צייר בנושא.
חבל שנוצרת פה אוירה שיכולה לגרום לציירים מתחילים לסרב לבקשה כשאין מאחוריה שום מטרות לא הגונות.

• הוסף לסימניות
לדעתי את לא חייבת לסרב כ"כ בנחרצות. רק תצטרכי קודם להוסיף סעיפים נוספים בחוזה על השימוש שהם רוצים לעשות בקובץ הפתוח. כמו שינויי רקע ובועות. ולא שינוייםם נוספים שיפרו את החוזה.

ובקשר להוצאת הספר ברור שאת מוכרחה לדרוש סכום גבוה יותר. אין יחס בין עמוד קומיקס שבועי לספר קומיקס...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ירחמיאלל;1687586:
למה? כדי להחליף את צבע הרקע, כדי לשנות את התוכן של בועת הטקסט מעברית לאנגלית, כדי לשנות גודל של בועת דבור או מחשבה ועוד.
חבל שנוצרת פה אוירה שיכולה לגרום לציירים מתחילים לסרב לבקשה כשאין מאחוריה שום מטרות לא הגונות.

כמובן שאוירה טובה חיובית.
אך קובץ פתוח הוא מתכון לאסון מבחינת מוניטין הציירים, בפרט המתחילים, ומתכון לויכוח אינסופי על תפקיד הצייר כאמן או כבעל מקצוע.

כמו שאמרתי - מי שמבקש- יכול לקבל את הקובץ בPNG בלי הרקע הלבן, ותמיד תמיד מסכמים של נושא בועות הדיבור לפני האינקינג. תוכל לשים שכבה למעלה ולשנות כאוות נפשך.
אבל קובץ פתוח - לא ולא.
תנסה לומר את המילים קובץ פתוח בפורום גרפיקה...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ירחמיאלל;1687586:
אז לשם כך אפשר לקבל קובץ תמונה בשכבה אחת, בלונים בשכבה אחת, וכו'.

יש כאלה שכאשר הם מקבלים קובץ פתוח, שאפשר להזיז בו את הדמויות, וכו'. הם יכולים להשתמש בו בהחלט למטרות לא הגונות.

ואני לא אשכח בתחילת דרכי, שמישהו קיבל ממני קבצים פתוחים, ומה שהוא לא עשה שם.
הוא לקח ראש מדמות אחת, השתיל אותה על גוף אחר, שם ידיים מדמות אחרת, ונעליים מדמות רביעית.
בקיצור - הכין לעצמו המון ציורים על בסיס כמה ציורים ששילם עליהם פרוטות. והוא ממש לא סיכם ולא הודיע ולא כלום.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י לו יצוייר;1687675:
אז לשם כך אפשר לקבל קובץ תמונה בשכבה אחת, בלונים בשכבה אחת, וכו'.

יש כאלה שכאשר הם מקבלים קובץ פתוח, שאפשר להזיז בו את הדמויות, וכו'. הם יכולים להשתמש בו בהחלט למטרות לא הגונות.

ואני לא אשכח בתחילת דרכי, שמישהו קיבל ממני קבצים פתוחים, ומה שהוא לא עשה שם.
הוא לקח ראש מדמות אחת, השתיל אותה על גוף אחר, שם ידיים מדמות אחרת, ונעליים מדמות רביעית.
בקיצור - הכין לעצמו המון ציורים על בסיס כמה ציורים ששילם עליהם פרוטות. והוא ממש לא סיכם ולא הודיע ולא כלום.

מקווה שאת החתימה שלך הוא הוריד לפחות...

• הוסף לסימניות
תראו חברים, יש פה שני דברים וחשוב להפריד ביניהם.
דבר ראשון יש לקוח שמבקש קובץ פתוח, ודבר שני קיים חשש שהוא יעשה דברים לא הוגנים.
עכשיו ברצינות, אם הלקוח הוא לא הוגן, הוא לא צריך את הקובץ הפתוח, הוא יכול לעשות הרבה דברים (הכל כמעט) עם קובץ רגיל. למשל הדוגמא שנתנה 'לו יצוייר' מעליי, אפשר להשתיל ראשים וידיים גם עם קובץ תמונה רגיל, בלי שום בעיה. האיש נוכל וזה לא קובץ 'סגור' שיעצור אותו.
חברים אנחנו לא גרפיקאים, המוצר שלנו הוא לא התוכנה אלא הציור עצמו, ולכן אין שום סיבה בעולם לחשוש מקובץ פתוח, לעומת זאת יש לחשוש מלקוחות מפוקפקים וזה נכון לכל סוגי הקבצים.
לסיכום, לקוח מבקש קובץ פתוח כי הוא רוצה שיהיה באפשרותו לעשות שינויים בלי לעבור דרך הצייר. אין בעיה, מסבירים לו שהוא יכול לערוך שינויים קטנים כמו למקם מחדש את בועות הדיבור, לתרגם טקסט משפה לשפה וכו' וכו'. צריך לסכם איתו שאתם צריכים לראות את העבודה לאחר כל שינוי ולאשר אותה, זה לגיטימי לגמרי כי זה מוצר שמייצג אתכם ואתם רוצים שיהיה ברמה.
כמובן ידידיי, שאתם ממש לא חייבים לשלוח קובץ פתוח, זכותכם להגיד שאתם לא רוצים שמישהו אחר מכם יתעסק עם היצירה שלכם, ואתם רוצים להיות אלו שמבצעים את כל השינויים. בנוסף, באפשרותכם לבקש תוספת תשלום על שליחת קובץ פתוח.
כל זה מכוון בין היתר לציירים בתחילת דרכם שנבהלים מהזעקות שעלו פה בעניין, שלעניות דעתי מוגזמות לחלוטין. תבחרו מה אתם רוצים לעשות ותדעו לכם חד משמעית - היה ושלחתם קובץ פתוח זה בשום פנים ואופן לא אומר שויתרתם על הזכויות יוצרים שלכם וזה בשום פנים ואופן לא נותן ללקוח את האפשרות לעשות דברים שהיו אסורים אם זה היה קובץ רגיל. ותזכרו, אם לקוח עושה חלטורות עם העבודות שלכם, בין עם קובץ פתוח ובין אם לא - אל תהססו ותתבעו את הפושטק לדין, הצדק איתכם!

• הוסף לסימניות
בלי להכנס לוויכוח הזה, מוסיפה על דברי יויו -
צריך להיות כתוב בחוזה סעיף - שגם אם הוא לא כתוב הוא תקף, כי הוא מחוקק בחוק זכויות יוצרים -
שאין לעוות את היצירה, לגזור ממנה חלקים וכו' - לא זוכרת את הניסוח המדויק,
וזה כבר לא קשור לקובץ פתוח או סגור.
מנסיון מר גם, כולם עוברים את זה מתישהו נראה לי...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pr;1687976:
מנסיון מר גם, כולם עוברים את זה מתישהו נראה לי...

עדיין עולה לי חלחלה כשאני נזכר בהוא שעשה לי CTRL-U על הרקעים...

• הוסף לסימניות
אם כדי לשנות דברים.. אל תשלחי פתוח

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה