התייעצות קיבלנו אבטלה בטעות - יקחו לנו אותה?

• הוסף לסימניות
דיווחנו על אבטלה כיון שחשבנו שיצאנו לחל"ת בעבודה אחת. למעשה קיבלנו אבטלה על שני העבודות. מישהו יודע האם יקחו חזרה ומתי?

• הוסף לסימניות
לדעתי ברגע שיעלו על זה הם יקחו בחזרה
פרייארים הם לא ;)

• הוסף לסימניות
באחד הנאומים של ביבי בערב פסח הוא אמר שהביטוח לאומי יעביר לפני פסח את הכסף בערך לפי מה שמגיע ואם יתברר אחרי זה שהעבירו יותר יתחשבו במקבל
מה כלול בהתחשבות האם פריסה לתשלומים או גם נתינה במתנה אני לא יודע??????
זה הגיע מחולק: חלק בתחילת שבוע שעבר וחלק בסוף.

• הוסף לסימניות
אנחנו גם קיבלנו את המקדמה של ה2000₪ לקראת פסח
אפילו שדיווחנו על חזרה לעבודה יום אחרי שנרשמנו לאבטלה
פנינו שוב ועדיין לא קיבלנו שום תשובה

• הוסף לסימניות
יקחו חזרה עם ריבית, כך שאם הסכום גבוה או לחילופין אם יקח להם זמן רב עד שיעלו על זה הריבית יכולה להיות משמעותית.
אם את לר רוצה להחזיר בנתיים את הכסף משיקולייך, לכה"פ תניחו אותו בצד כדי שלא יהיה קשה אח"כ, או תפקידי בבנק בפק"מ כדי שהריבית תכוסה בחלקה משם

• הוסף לסימניות
יקחו חזרה עם ריבית, כך שאם הסכום גבוה או לחילופין אם יקח להם זמן רב עד שיעלו על זה הריבית יכולה להיות משמעותית.
אם את לר רוצה להחזיר בנתיים את הכסף משיקולייך, לכה"פ תניחו אותו בצד כדי שלא יהיה קשה אח"כ, או תפקידי בבנק בפק"מ כדי שהריבית תכוסה בחלקה משם

לכבוד מה הריבית?

• הוסף לסימניות
לכבוד מה הריבית?
לכבוד זה שהכסף שלהם שכב אצלך.

אם ביטוח לאומי גובה ממכם יותר מדאי (קורה הרבה לעובדים בשני עבודות בלי תיאום ביטוח לאומי), הוא מחזיר לכם את הפער - עם ריבית.
אם הוא נתן יותר מדאי, הוא מבקש מכם את הכסף בחזרה - ג"כ עם ריבית.

• הוסף לסימניות

אם ביטוח לאומי גובה ממכם יותר מדאי (קורה הרבה לעובדים בשני עבודות בלי תיאום ביטוח לאומי), הוא מחזיר לכם את הפער - עם ריבית.

שבועיים לפני ש"החכמים" האלו העבירו את הכסף כבר עדכנתי אותם,
אולי שישלמו לי עמלת שמירה על הכסף?;)

• הוסף לסימניות
שבועיים לפני ש"החכמים" האלו העבירו את הכסף כבר עדכנתי אותם,
אולי שישלמו לי עמלת שמירה על הכסף?;)
אם ככה, יתכן שתוכלו לשכנע אותם להסתפק בקרן בלי ריבית.
בחובות לביטוח לאומי, אפשר בקלות לבקש ויתור על ריביות, אין סיבה שפה זה יהיה אחרת אם יש לכם טיעון הגיוני.

• הוסף לסימניות

השאלה אם כאן שזה כביכול טעות שלהם, האם גם אז יגבו ריביות.

• הוסף לסימניות
מי שקיבלה חל"ת וביטלה,
באתר של ביטוח לאומי באיזור האישי
רואים את ה - 2000 ש"ח בחובות.

• הוסף לסימניות
הגיוני לי שגם אני,
או שאני לא יודעת לחשב אבטלה
(די מורכבת, מס' מקומות עבודה, שינוי באחוזי משרה ועוד)

איך אפשר לדעת אם זה טעות שלהם?
מתי הם אמורים לבדוק את זה?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

אשכולות דומים

חייב לשתף - היום מתקשרת אליי אשתי מהמעון שהיא עובדת בו ומלחיצה אותי שחייב להגיש תביעה לדמי אבטלה על זמן המבצע "עם כלביא"
כי היום זה היום האחרון שאפשר להגיש , מסתבר שמנהלת המעון קיבלה את ההודעה הזאת -

משרד האוצר עדכן את מנגנון ההוצאה לחל״ת בעקבות הפסקת האש עם איראן.
עובדים שייעדרו 11 יום בין 13.6 ל-24.6 ועמדו בקריטריונים יקבלו דמי אבטלה בשווי 70% מהשכר.
על העובדים שעומדים בקריטריונים הנ"ל להירשם ללשכת התעסוקה דרך האתר, עד מחר 30.6.2025.
רק עובדים שירשמו בזמן יעודכנו רטרו,
https://www.taasuka.gov.il/applicants/formregister/
יש לבחור סיבת רישום "חל"ת", העובדים לא נדרשים להגיע פיזית ללשכה.
הלשכה מעדכנת אוטומטית את היציאה לחל"ת מה-13 ליוני.
במידה והעובדים חזרו לעבוד הם חייבים לעדכן חזרה לעבודה דרך האתר או בטלפון 9687*.
יש להגיש תביעה לביטוח לאומי במקביל .
בהצלחה!

אבל מבירור קצר עולה שכנראה ההודעה הזאת היא פייק -

ישנם 4 שינויים מרכזיים שיש לשנות בחקיקה
שעדיין לא עברה ועד שהחוק לא ישונה, הביטוח הלאומי לא יוכל להתחיל ביישום ובהתאמות הנדרשות לשם כך:
א. קיצור תקופת אכשרה- ל-6 חודשי עבודה מתוך 18 חודשים האחרונים במקום 12 חודשי עבודה מתוך 18 (בחוק הקיים).
ב. קיצור תקופת חל״ת מינימאלית - התקופה המינימאלית שבה צריך להיות בחל״ת. תקופה זו תקוצר מ-30 ימים ל-14 ימים.
ג. תשלום דמי אבטלה מהיום הראשון ללא קיזוז 5 הימים הראשונים הקיימים היום בחוק.
ד. תשלום ימי אבטלה ללא קיזוז ימי חופשה (החוק הקיים מחייב תשלום רק לאחר ניצול ימי החופשה).
א. בשום מקור רשמי לא פורסמה ההודעה הזאת.
ב. חקיקה כזאת צריכה זמן כדי לעבור.
התקשרתי לרואת חשבון שאמרה לי גם שזה היום האחרון וכששאלתי אותה מה המקור היא אמרה לי שקיבלה הודעה לא ממקור רשמי.
אשמח לשמוע את דעתכם.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה