התייעצות קיבלתי קבלה

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
וקשה לי מאוד לעמוד בה.
איך אתם מחזקים את עצמכם לא להרפות ממה שקיבלתם?
לחשוב כל הזמן ולראות מול העיניים מה התועלת מהקבלה הזאת ומה אני יפסיד אם לא אעמוד בזה
ולחשוב שהשכר שמקבלים זה על הקושי שבדבר

• הוסף לסימניות
בשביל זה יש התרת נדרים.
התרת נדרים זה לא ענין כ-ז-ה פשוט
מאד משנה הצורה שבה קיבלו את הקבלה, הסיבה לא לעמוד בה וכו'
והניסוח של הקבלה.
חובה להתיעץ עם רב שמבין בנדרים (רלוונטי לבני כל העדות!)

• הוסף לסימניות
לכן תמיד שמקבלים קבלה צריך להגיד בלי נדר
שהקבלה לא תהיה בנדר במקרה שלא יכולים לעמוד בה..

• הוסף לסימניות

@תותית מפונקת לא רלוונטי אליך, אבל עונה לנאמר למעלה... בכל מקרה מחזקת את ידייך! ה' גאה בך על כל מאמץ!!!

לכן תמיד שמקבלים קבלה צריך להגיד בלי נדר
שהקבלה לא תהיה בנדר במקרה שלא יכולים לעמוד בה..
זה באמת חשוב לומר, אך לא תמיד יעיל:
בלי נדר יעיל למקרה חד פעמי (בלי נדר אני אתרום כסף לצדקה/ אלך לעזור ל...)
אבל לא תמיד עוזר אם כבר עמדת בקבלה 3 פעמים. גם אם אמרו בל"נ, ל3 פע' יש איזושהי 'חזקה'.
(אני חושבת שיש הבדל בין 'עשה' ל'לא תעשה' בעניין הזה)
לא בטוח שהוא יעיל במקרה ש'יותר לא אגע באוכל בהכשר הזה' / 'מקבלת ע"ע להכניס תמיד שבת מוקדם'

בכל מקרה אם הקבלה היא על עניין שהוא מבסיס ההלכה (ולא חומרה) בל"נ לא יעזור (לדוג' להקפיד על הלכות בורר / לא לדבר לשוה"ר / לכבד הורים וכו')

קיצור תמיד כדאי לשאול מישהו שמבין קצת בהלכות הנל יהיה הכי טוב
עדיף לעשות התרה מאשר 'סתם' לא לעמוד בקבלה ח"ו
אצל אשכנזים - בחלק מסוים של הנדרים, מחכים ליום כיפור ובכל נדרי מכוונים לבטל גם את הנדר.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה