קידוד CP1255 (Windows-1255) אינו נתמך בphp?

• הוסף לסימניות
אתאר את הבעיה
ניסיתי לייצר קובץ csv מתוך נתונים ב php

הקובץ שנוצר נפתח מעולה בפנקס רשימות ותוכנות שונות לפתיחת גיליונות אלקטרוניים
אך באקסל של ווינדוס הוא מופיע כג'יבריש

הבנתי שהקידוד הנכון של הטקסט עבור ווינדוס הוא CP1255 אך לצערי הקידוד הנ"ל לא נתמך בphp בפונקציות הקידוד הסטנדרטיות

מה הפיתרון?

נ.ב. אחרי פתיחת הקובץ בפנקס ושמירתו בקידוד UTF-8 הוא כן יפתח מעולה בווינדוס

• הוסף לסימניות
תנסי להעביר לgoogle sheet ומשם ליצא לאקסל
האם עדיין הבעיה קיימת?

• הוסף לסימניות
מהתעסקות כמעט יומיומית עם קבצי CSV אני יכול להגיד שאקסל של מייקרוסופט הוא לא הכלי המתאים לזה, אי אפשר להגדיר מה המפרידי תא או מפרידי שורה, ואי אפשר לבחור איזה קידוד זה.
אני מאוד ממליץ על libreoffice, (הממשיך של openoffice , זה בחינם לחלוטין ויש חבילת שפה עברית) מקסימום לעשות שמירה כ XLSX ואז לפתוח באקסל. התוכנה הזאת נותנת לפני פתיחת כל קובץ CSV להגדיר מה המפרידים ואיזה קידוד זה כולל תצוגה מקדימה של איך שה נראה עם הקידוד הזה.
https://www.libreoffice.org/download/download/

• הוסף לסימניות
תנסי להעביר לgoogle sheet ומשם ליצא לאקסל
האם עדיין הבעיה קיימת?
לא זו הבעיה שלי
כמתכנת אני מסתדר מעולה עם קבצים וקידודים

הבעיה היא שקובץ של נתונים דינמיים שאני נותן ללקוחות להוריד מהאתר אני לא יצרף "הוראות פתיחה" תעביר לגוגל ואז לאקסל...

השאלה היתה כיצד לייצר את הקובץ במתכונת תקנית שיפתח כנדרש ללא צורך בטריקים

ביינתיים מה שעשיתי הוא שתוכן הקובץ הוא html רגיל כאשר בראשו הכותרות
HTML:
<!DOCTYPE html-->
<html><head>
    <meta charset="utf-8" />
    <title>קובץ רשימת תפוצה, נוצר בעזרת פיתוח של "סל שרותים מתקדמים"</title>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
    </head>

ובהמשך את כל הטבלה במתכונת html עם תגיות
<table> <th> <tr> <td> הסטנדרטיות
את סיומת הקובץ קבעתי ל "xls"

וזה נפתח (אחרי התראת אבטחה של ווינדוס בדבר שתוכן הקובץ עלול להיות נגוע בוירוסים… )
מעולה באקסל בעברית…

תודה לכל העוזרים

האם יש למישהו קישור למידע על הפורמט התקני של קבצי xslx?

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
בPHP יש דרך פשוטה וחלקה ליצור קבצי CSV שייפתחו יפה באקסל:

קוד:
if you want make UTF-8 file for excel, use this:

$fp = fopen($filename, 'w');
//add BOM to fix UTF-8 in Excel
fputs($fp, $bom =( chr(0xEF) . chr(0xBB) . chr(0xBF) ));

יש נפקותא אם הוספת ה"בום" היא בתחילת הקובץ או בסופו?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה