מידע שימושי קיים מכשול בשימורים של חברת מעולה

• הוסף לסימניות
קניתי בבר כל, מלפפונים חמוצים וכן זיתים ורק בבית שמנו לב שזה יבול נכרי
שאלנו רב בקו ההלכה מה דינם והוא אמר שצריך לזרוק כי עבר זמן הביעור ולא הפקירו
שימו לב לעניין הזה ובמיוחד בשימורים שיכולים להחזיק הרבה שנים וזה ממש מכשול (לנוהגים קדושת שביעית ביבול נכרי)
איך אפשר ליצור קשר עם בד"ץ ירושלים להתריע בפניהם על זה ?

• הוסף לסימניות
חבל לזרוק, אפשר לתת לספרדים או לאשכנזים ירושלמים שסוברים שאין קדושה בפירות שביעית של נכרי.

אגב, הסופרים (גם ה"מהדרין") מלאים ביינות יבול נכרי שעבר זמן ביעורם, או גרוע מכך - בהיתר מכירה.

• הוסף לסימניות
לא נראה לי שהבדץ נוהגים בזה קדושה
נכון, אבל כל מה שהם כותבים 'יבול נכרי' על האריזות זה רק מדרישת לקוחות בשביל אלו שנוהגים
פעם גם את זה לא היה

• הוסף לסימניות
חבל לזרוק, אפשר לתת לספרדים או לאשכנזים ירושלמים שסוברים שאין קדושה בפירות שביעית של נכרי.
אני לא בטוח
אם זה הגיע אלינו ואנו נוהגים קדושת שביעית, אז זה כבר נאסר נראה לי

• הוסף לסימניות
אני לא בטוח
אם זה הגיע אלינו ואנו נוהגים קדושת שביעית, אז זה כבר נאסר נראה לי
איך זה נאסר עליהם, אם לדידם אין בזה קדושה כלל?
וכלפיך זה רק אסור באכילה, לא בהנאה.
זה לענ"ד.
תשאל רב, אשמח לדעת מה תשובתו.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
איך זה נאסר עליהם, אם לדידם אין בזה קדושה כלל?
וכלפיך זה רק אסור באכילה, לא בהנאה.
זה לענ"ד.
תשאל רב, אשמח לדעת מה תשובתו.
אז צריך לדעת שזה לא פשוט.
וכדאי למחוק את ההודע ההמתירה בלי לבדוק.
אני יודע בבירור על רבנים האוסרים להביא לכאלו שלא נוהגים בזה קדושה.
נכון, אבל כל מה שהם כותבים 'יבול נכרי' על האריזות זה רק מדרישת לקוחות בשביל אלו שנוהגים
פעם גם את זה לא היה
אני ידברתי על זה עם בד|ץ לפני 6 או 7 שנים והם אמרו לי שאין מבחינתם שום בעיה בזה....

• הוסף לסימניות
מבירור שערכנו יצא לנו לזרוק, ולא להעביר

• הוסף לסימניות
אני ידברתי על זה עם בד|ץ לפני 6 או 7 שנים והם אמרו לי שאין מבחינתם שום בעיה בזה....
מבחינתם, לא מבחינת כל הציבור שצורך את המוצרים שלהם ולא שם לב לפעמים

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה