קיצור דרך להשבית התקן מממנהל התקנים

• פותח הנושא asf
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
שבוע טוב.
רציתי לדעת יש אפשרות כזו להשבית ולאפשר בחזרה התקן במנהל התקנים דרך קיצור דרך?

• הוסף לסימניות
דרך התוכנה סי קלינר - פשוט מאוד - רק צריך הפעלה מחדש של המחשב - כמה שידוע לי

• הוסף לסימניות
בשביל ה Wireless - יש אפשרות!

• הוסף לסימניות
תיכנס ל- חיבורי רשת - שם בקובץ של ווירלס - תיצור לו קיצור דרך היכן שתרצה - ואז בלחצן ימיני על הקיצור דרך תוכל לעשות או בטל - או לחיצה כפולה להפעלה
תעדכן אם הסתדרת

• הוסף לסימניות
ישנו כלי קטן של מיקרוסופט שנועד לאפשר גמישות גדולה בכל הקשור לדריברים וזאת על ידי שורת הפקודה. למי שאין נסיון עם עבודה עם שורת הפקודה זה יכול להראות קצת מסובך.
להורדה
http://download.microsoft.com/download/1/1/f/11f7dd10-272d-4cd2-896f-9ce67f3e0240/devcon.exe

זה קובץ המכיל שני גרסאות 32\64 לפי מערכת ההפעלה שלכם לשמור ולזכור היכן או לחלופין להוסיף את המיקום שלו למשתני סביבה ואז המחשב יזכור היכן מיקמתם אותן.
שלב שני צריך לדעת איזה דרייבר אתם רוצים לבטל. לכל דרייבר יש ID (מזהי חומרה\hardware ID) - טיפ קטן : כשיש דריבר שלא מצליחים למצוא, חיפוש בגוגל לפי ID מפיק תוצאות טובות.
כדי לדעת מה הID של הדרייבר שלי נכנס למנהל התקנים קליק ימני על הדריבר מאפיינים - פרטים - מזהי חומרה , השורה הראשונה היא הID הרצוי נעתיק אותו.
שלב שלישי יצירת קיצור דרך- קליק ימני על מקום ריק בשולחן עבודה -חדש -קיצור דרך.
ובשורה לכתוב שלוש דברים ברצף 1 את המיקום של הקובץ שהורדנו או רק devcon.exe אם הוספנו אותו למשתני סביבה, 2 disable עבור קיצור דרך לביטול enable עבור קיצור דרך לאפשר, 3 את הID שהעתקנו מקודם.
התוצאה צריכה להראות כך
עבור ביטול דרייבר שלכרטיס רשת לדוגמא
devcon.exe disable PCI\VEN_168C&DEV_001C&SUBSYS_E008105B&REV_01
ועבור החידוש זה יראה כך
devcon.exe enable PCI\VEN_168C&DEV_001C&SUBSYS_E008105B&REV_01

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י עשרים ושתים;1466998:
ישנו כלי קטן של מיקרוסופט שנועד לאפשר גמישות גדולה בכל הקשור לדריברים וזאת על ידי שורת הפקודה. למי שאין נסיון עם עבודה עם שורת הפקודה זה יכול להראות קצת מסובך.
להורדה
http://download.microsoft.com/download/1/1/f/11f7dd10-272d-4cd2-896f-9ce67f3e0240/devcon.exe

זה קובץ המכיל שני גרסאות 32\64 לפי מערכת ההפעלה שלכם לשמור ולזכור היכן או לחלופין להוסיף את המיקום שלו למשתני סביבה ואז המחשב יזכור היכן מיקמתם אותן.
שלב שני צריך לדעת איזה דרייבר אתם רוצים לבטל. לכל דרייבר יש ID (מזהי חומרה\hardware ID) - טיפ קטן : כשיש דריבר שלא מצליחים למצוא, חיפוש בגוגל לפי ID מפיק תוצאות טובות.
כדי לדעת מה הID של הדרייבר שלי נכנס למנהל התקנים קליק ימני על הדריבר מאפיינים - פרטים - מזהי חומרה , השורה הראשונה היא הID הרצוי נעתיק אותו.
שלב שלישי יצירת קיצור דרך- קליק ימני על מקום ריק בשולחן עבודה -חדש -קיצור דרך.
ובשורה לכתוב שלוש דברים ברצף 1 את המיקום של הקובץ שהורדנו או רק devcon.exe אם הוספנו אותו למשתני סביבה, 2 disable עבור קיצור דרך לביטול enable עבור קיצור דרך לאפשר, 3 את הID שהעתקנו מקודם.
התוצאה צריכה להראות כך
עבור ביטול דרייבר שלכרטיס רשת לדוגמא
devcon.exe disable PCI\VEN_168C&DEV_001C&SUBSYS_E008105B&REV_01
ועבור החידוש זה יראה כך
devcon.exe enable PCI\VEN_168C&DEV_001C&SUBSYS_E008105B&REV_01
תודה רבה אבל זה כבר מצאתי אבל לא עובד במערכות של 64 סיביות

• הוסף לסימניות
אני עובד על 64 ללא בעיה ... כשמחלצים נוצרים שני קבצים אחד בכל תקייה אחד עבור 64 ואחד עבור 32

• הוסף לסימניות
תנסה את הקובץ השני שנמצא בתיקיה של 32 ביט . הדיבילים החליפו בין הקבצים.

• הוסף לסימניות
תודה אבל ניסיתי לא הולך קופץ לשנייה מסך (כמו CMD) ותיכף נסגר

• הוסף לסימניות
אם אתה צריך רק לאפשר או לבטל רכיבי תקשורת (nic) אז אתה יכול דרך ממשק wmic הבנוי בcmd דרכו תוכל לקבל את רשימת הניקים ומספרם באינדקס וכך לבטל או לאפשר..
צעדים לביצוע:
בשורת פקודה cmd תריץ:
wmic nic get name ,index
יופיע לך כל מחברי-רכיבי רשת-תקשורת שים לב טוב איזה אינדקס קיבלו..
בכדי לבטל פשוט תריץ:
wmic path win32_networkadapter where index=7 call disable
כאשר אינדקס 7 במקרה שלי זה כרטיס הרשת המקומי (במכונה הוירטואלית) אצלך יכול להיות מספרים אחרים לכל nic יש מספר באינדקס!!
תוכל ליצור קיצור דרך ולרשום את הפקודה..
בכדי לאפשר בחזרה את הרכיב בסוף הפקודה נרשום enable במקום disable..
אפשר גם לעשות סקריפט קצר לבחירה כמו בדוגמה להלן כשאריץ את הקובץ יהיה עלי לבחור או e לאפשר או d לבטל או x לצאת ללא שינוי..העלתי את הקובץ (לכל מקרה) שכמובן צריך לערוך ורק לשנות את מספר האינדקס הרצוי בשני הפקודות..

קבצים מצורפים

• enabledisable.png
    KB 186.2 · צפיות: 19
  • batfie.png
    KB 183.6 · צפיות: 20
  • wmic.rar
    317 ביטים · צפיות: 28
  • הוסף לסימניות
שי אין מילים
אבל אני יסביר את עצמי מה אני רוצה להרוויח כדי שתבין מה אני רוצה
יש לי שתי נטסטיקים אבל הבעי הוא שהממשק לא מאפשר שתי נטסטיקים וכל זמן שאחד בפנים הוא לא מזהה בכלל בהשני אז מה שאני רוצה לעשות זה להשבית הראשון כדי שהמחשב לא יזהה בו עוד וע"י זה הממשק רק יראה השני וכשאני רוצה לחזור להראשון אני משבית השני ומאפשר בחזרה הראשון
מקווה שהבינו אותי (ושזה לא מדי ארוך)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י asf;1467856:
תודה אבל ניסיתי לא הולך קופץ לשנייה מסך (כמו CMD) ותיכף נסגר

לא אמרתי להקליק עליו - רק לשמור ולזכור היכן (או לשים במיקום שהמערכת תדע לגשת - לדוג' c:\windows\system32 או להוסיף את המיקום שלו למשתני סביבה)
ואח"כ ליצור את הקיצור דרך שיפעיל אותו פלוס המילה disable ומזהי החומרה של הדריבר...

קבצים מצורפים

• gKSf.gif
    KB 96.7 · צפיות: 20
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י שי אבידר;1468038:
אפשר גם לעשות סקריפט קצר לבחירה כמו בדוגמה להלן כשאריץ את הקובץ יהיה עלי לבחור או e לאפשר או d לבטל או x לצאת ללא שינוי..העלתי את הקובץ (לכל מקרה) שכמובן צריך לערוך ורק לשנות את מספר האינדקס הרצוי בשני הפקודות..

מאיפה אפשר ללמוד כתיבת סקריפטים לווינדוס?
ועל הדרך, איך פותחים קובץ וורד ע"י פקודת סקריפט (או כתיבה ישירה ב-CMD)?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אהרן2;1468384:
מאיפה אפשר ללמוד כתיבת סקריפטים לווינדוס?
ועל הדרך, איך פותחים קובץ וורד ע"י פקודת סקריפט (או כתיבה ישירה ב-CMD)?

start winword.exe

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה