קירות המטבח- קרמיקות או שיש

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

אשכולות דומים

היי,
אנחנו זכינו במחיר למשתכן, וכרגע הגענו לחלק של בחירת מטבח וכלים סניטרים מתוך הדגמים שהקבלן מציע. יש אפשרות לשדרג דרכם את המטבח, אבל אני ממש מתלבטת:
האם שווה להשקיע ולשדרג כבר עכשיו דרך הספקים של הפרויקט, או לבחור את הסטנדרט ולהשקיע בשדרוגים מאוחרים יותר, דרך נגר... (כמו בילד אין וכו')?
בנוסף – אני מאוד מתלבטת אם לקחת כבר עכשיו מעצבת פנים שתלווה אותי בבחירות, או לחכות איתה לשלב שבו נחליט לשדרג עצמאית, או אפילו רק לקראת סיום הפרויקט.
כניסה לדירה צפויה רק בעוד שנה וחצי, ואני לא בטוחה מתי נכון לקחת מעצבת פנים.

עוד שאלה שצצה לי –
אני חושב אולי לעשות מטבח עם ארון בילד אין, וזה ככל הנראה ידרוש לקצר את השיש. אבל אם אני לוקחת את סטנדרט דרך הקבלן, אין אפשרות לשנות את המידות או לשחק עם זה אחר כך.
האם בכלל אפשרי/כדאי לפרק או לחתוך שיש קיים? או שזה סתם בלגן ויוצא יקר ומורכב?

אשמח מאוד לשמוע מניסיונכן – גם לגבי שדרוגים, גם לגבי מעצבת, וגם מבחינת תכנון חכם לעתיד 🙏
תודה רבה לכל מי שעונה 🌸
  • תודה
Reactions: efic181 //
24 תגובות
שואל בשביל אחי הצעיר,
אתחיל ואומר שמדובר באזרח שומר חוק באופן מוגזם מה שנקרא.

מהסוג שנוהג עם שתי ידיים על ההגה, ומהסוג שלא הולך לקופה של ה10 מוצרים אם יש לו בעגלה 11.

בקיצור הבנתם חנון אמיתי שמקפיד על הכללים בהגזמה.

לפני בערך עשרה חודשים שכח את הנשק האישי בתא מדידה בקניון מאחר שהוא רחפן לא קטן גילה זאת רק כשהגיע הביתה, כמובן שאזרח שמצא את האקדח פנה למשטרה.

אחרי תהליך ארוך מול התביעה המשטרתית והפרקליטות,

מעבר לשלילת הנשק וקנס, הוא קיבל עונש של 160 שעות שירות לתועלת הציבור (בגין הזנחה בשמירה על כלי ירייה) לא ייחס חשיבות רבה מדי לסעיף הזה בהסכם מותנה רק שמח שאין כתב אישום אין רישום פלילי וזה נסגר מחוץ לכותלי ביהמ״ש.

אבל כעת אחרי שלוש פעמים בלבד הוא מרגיש שיש לו קושי נפשי גדול להמשיך בזה.

ראשית מעבר למטרד של 6 שעות בשבוע, לבחורצ׳יק עסוק מאוד, העבודה עצמה מבזה ומשפילה, גם לא נעימה פיזית,

מגיע למקום העבודה ולא יודע מה הוא הולך לעשות אפילו, המנהלת עבודה במקום ממציאה לו עבודות מתחת לשטיח, פעם תיוקים משמימים שמרגישים כל דקה נצח ופעם לנקות מסדרונות של המקום לעיני עוברים ושבים (כולל שירותים ציבוריים במקום) ברקע שלו הוא אברך שעושה מעט עבודות מזדמנות בין לבין לפרנסתו, מעולם לא עבד בסוג כזה של דבר ועוד כעונש.

כל פעם שהוא חושב שיש לו לפחות עוד שמונה חודשים כאלה (ויותר אם יירד ל4 שעות שבועיות כפי שמסתמן) הוא נכנס לדכדוך עמוק…

בהתחלה חשש לדבר עם קצינת המבחן להמיר למשהו אחר, קנס או פיתרון אחר. כי לא רצה שהתסקיר או חוות דעת תהיה שלילית כחוסר רצינות מצד אחד, מצד שני זה קשוח מדי אז פנה לעו"ד שליווה אותו בהליך הפלילי והוא פנה למערכת

אחרי כמה זמן זה הוואטסאפ שקיבל מקצינת המבחן:

---- שלום, איך אתה מרגיש?

שמעתי את טענותיך ואני מצרה על התחושות שלך.

עם זאת, עדיין חשוב לומר שנראה שיש חוסר הפנמה לגבי ההליך, השלצ לא נוח לאיש ולא אמור להיות פינוק.

שים לב שברגע שחתמת על תנאי ההסדר המותנה - אתה מחויב לעמוד בהם כפי שהוסכם. ככל ולא תעמוד בהם אז התביעה תוכל להגיש כנגדך כתב אישום לבית המשפט (שזה הליך הרבה יותר מתסכל מ-160 שעות שלצ) ולא תהיה משמעות לכל מה שהוסכם במסגרת ההסדר המותנה (כן יש לציין כי במסגרת טיעוניה לעונש התביעה לא תוכל לבקש מאסר בפועל).. קח גם את זה בחשבון.

אחרי שתמלא 60 שעות (עד כה מילאת כ-15) תיבחן החלפת שיבוץ, כרגע אינני מאפשרת זאת. בהצלחה!

אז ניסה עו"ד

ניסה מזלו מול שירות מבחן
אבל ללא תוצאות.

בעקבות העניין התחיל אפילו טיפול נפשי.

אשמח להצעות לא (רק) משפטיות כיצד אפשר להתמודד מול המערכת

מי שמכיר או יודע מה ניתן עוד לעשות (אולי אפילו פנייה לתקשורת?) נשמח לעיצות
אני חושב שיש לי רעיון ממש טוב להיגמל מכל מיני דברים!

בעצם בכל מוצר יש כמה סוגים, יש את הכי טוב וגם יקר, ויש חיקויים לדוגמא יש כריות של תלמה שנע סביב ה27 - 30 ש"ח, ויש יותר זולים ב20 ש"ח ומטה,

מה שקרה לי הוא בהתחלה קניתי את הכריות של תלמה פעם אחר פעם כמה קופסאות, ופעם אחת קניתי סוג יותר זול (יש כמה סוגים) והטעם כמובן לא אותו דבר ופשוט לא יכולתי לאכול את זה, אבל מצד שני לא רציתי לקנות חדש (הטוב והיקר) כי יש לי כריות בבית וכך דחיתי את אכילת הכריות הזולות ביום - יומיים.

וכאן קרה מפנה דרמטי!!! פתאום אני מוצא את עצמי לאחר כחודש ואני אוחז שאני לא אוכל כריות! ממצב שהיה לי קשה להפסיק לאכול פשוט לא אכלתי ולא הרגשתי כבר כלל צורך לקנות גם את היקר!

הענין הוא שזה מיד אח"כ קרה לי גם עם הקורנפלקס! הייתי קונה של תלמה עד שקניתי פעם אחת יותר זול (לא אחזתי את הנ"ל וקניתי סתם כי רציתי לנסות את הזול), וקרה לי אותו דבר! ואני מוצא את עצמי לא אוכל ולא קונה קורנפלקס.

ואם חשבתי שזה נגמר אז לא, כי אותו דבר קרה לי עם דבר הרבה יותר דרמטי עם הקפה!, אני מאוד אוהב קפה והייתי שותה כמויות של קפה מתי שהזדמן לי, עד שיום אחד היה איזה מכירה אצלינו וקניתי שם חלב בטעם וניל, וקניתי כמות גדולה, ואני שותה ומרגיש לא כ"כ טוב עם הטעם (יש אוהבים ויש לא), וכמובן שא"א לשתות ככה קפה כמה פעמים ביום אלא אולי אחד - שתים, ומאידך לא רציתי לקנות חלב אחר כיש חבל על החלב שיש לי, וככה אני מוצא את עצמי בפעם השלישית מצליח להיגמל מדברים שהייתי רגיל אליהם.

(יש לציין שהדוגמא עם הקפה בשבילי הוא הכי מוצלח כי הכריות והקורנפלקס לא הייתי 'רגיל לאכול הרבה אלא היה שלב שהתחלתי לקנות את זה והמשכתי עד שקניתי את הזול והפסקתי, וכן עם הקורנפלקס, אבל הקפה הייתי שותה ממש הרבה והפסקתי).

ואולי יש כאן איזה רעיון או משהו כזה להיגמל מכל מיני דברים????????

כמובן שהוא לא שייך לדברים שאין יותר זול מהמוצר וכד' אבל ל'אוכל' הוא יכול להיות רעיון, דהרי לכל דבר יש חיקוי זול ופשוט פעם אחת קונים את היותר זול, אם מרגישים שאם לא יגמרו את המוצר הזול לא יקנו את היקר כי חבל על מה שקנו כבר, ופשוט אם אי אשר לאכול את היותר זול מפסיקים אוטומטי.

אולי זה יכול להיות רעיון גם לסיגריות אם שייך בזה יותר זול וגרוע.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה