• הוסף לסימניות
תלוי מה זה הקמיע הזה
יש קמיעות שמותר להשהות בבית, ואינם חייבים גניזה
יש קמיעות שאסור להשהות בבית וחייבים גניזה
יש קמיעות שחייבים שריפה

(וזה לא קשור לאשכנזים או ספרדים. יש אשכנזים רבים שמשתמשים בקמיעות, ויש מהספרדים שלא )

• הוסף לסימניות
אם זה קמיע שקיבלה מהברסלבים המרקדים אז ככל הנראה מותר לזרוק (תפתחו ותבדקו בודאות שאכן אין שום שם או פסוק וכו', בקמיע שקיבלתי מהם בזמנו ופתחתי היה כתוב נ נח נחמ ...)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י park;1338870:
אם זה קמיע שקיבלה מהברסלבים המרקדים אז ככל הנראה מותר לזרוק (תפתחו ותבדקו בודאות שאכן אין שום שם או פסוק וכו', בקמיע שקיבלתי מהם בזמנו ופתחתי היה כתוב נ נח נחמ ...)

סליחה??????????
מאיפה החוצפה? אני פשוט בשוק.
הקמע של נ נח זה קודש קודשים והוא חייב גניזה אם נרטב/ נהרס וכו' ועדיין לא ראיתי אף אחד שרוצה להתפטר ממנו כך שמן הסתם מדובר ב"קמע" מסוג אחר.

• הוסף לסימניות
היא אומרת שזה קמע מהרב רפאל ממו, והוא אמר לה משו כמו שצריך לשים את זה בכרית.

מה דינו?

• הוסף לסימניות
לא צריך להגיב בזלזול, ומאידך גם לא ברגשנות יתר.
המילים נ-נח-נחמ-נחמן מאומן אינן חייבות בגניזה משום שאינן שמות קודש (שמות של הקב"ה או שמות של מלאכים), ואינן פסוק או מאמר חז"ל.
גניזה או לא - זה לא עניין של תחושת בטן אלא של הלכות.

שמות של צדיקים, קדושים ככל שיהיו, אינם חייבים בגניזה. (ואגב, גם לא תמונותיהם)

אין שום בעיה לשים בפח פתק שכתוב עליו 'משה רבנו' או 'אברהם אבינו'.

לקמע הספציפי הנ"ל - אם יש בו שמות קודש הוא חייב בגניזה, ויש להניח שאין לך דרך לדעת מה שם קודש ומה סתם צירופי אותיות חסרי מקור.

תשאלי רב בקו ההלכה אם לגנוז ליתר ביטחון, או שיש חשש של שמות טומאה....

• הוסף לסימניות
הכי פשוט בשבילי להגיד לה שתשים בגניזה. אני רק מקווה שבאמת זה ראוי לגניזה... אסור סתם לשים דברים בגניזה, זה לא פח

• הוסף לסימניות
תשאלי אותה מה רשום בו

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גלבוע;1338966:
לא צריך להגיב בזלזול, ומאידך גם לא ברגשנות יתר.
המילים נ-נח-נחמ-נחמן מאומן אינן חייבות בגניזה משום שאינן שמות קודש (שמות של הקב"ה או שמות של מלאכים), ואינן פסוק או מאמר חז"ל.
גניזה או לא - זה לא עניין של תחושת בטן אלא של הלכות.

שמות של צדיקים, קדושים ככל שיהיו, אינם חייבים בגניזה. (ואגב, גם לא תמונותיהם)

אין שום בעיה לשים בפח פתק שכתוב עליו 'משה רבנו' או 'אברהם אבינו'.
הקמע של נ נח מכיל שני דברים: הכיתוב נ נח נחמ נחמן מאומן על קלף עם ניקוד וכן את הפתק הקדוש של רבי ישראל דב אודסר, שניהם מקופלים וסגורים בשני כיסויים מלבד העטיפה החיצונית שהיא לנוי.

הפתק עצמו מכיל בין השאר את שם המלאך הממונה על ראש השנה ובאופן כללי הוא חייב גניזה, וכן נ נח עם ניקוד חייב גניזה ולכן הפסיקו להוציא כיפות עם ניקוד, כל זה אחרי בירור הלכתי כמובן. ולא הגבתי ברגשנות בכלל, הגבתי מתוך שיקול דעת מלא כפי שראוי להגיב על זלזול במשהו קדוש וגם אם היתה נימה אישית לזה זה כוון לתוכן התגובה ולא אישית, לכן אני לא חושבת שהייתי צריכה להגיב עדין יותר.

• הוסף לסימניות
סתם מסקרנות
למה נ-נח-נחמ עם ניקוד צריך גניזה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י השקעה;1339004:
הקמע של נ נח מכיל שני דברים: הכיתוב נ נח נחמ נחמן מאומן על קלף עם ניקוד וכן את הפתק הקדוש של רבי ישראל דב אודסר, שניהם מקופלים וסגורים בשני כיסויים מלבד העטיפה החיצונית שהיא לנוי.

הפתק עצמו מכיל בין השאר את שם המלאך הממונה על ראש השנה ובאופן כללי הוא חייב גניזה, וכן נ נח עם ניקוד חייב גניזה ולכן הפסיקו להוציא כיפות עם ניקוד, כל זה אחרי בירור הלכתי כמובן. ולא הגבתי ברגשנות בכלל, הגבתי מתוך שיקול דעת מלא כפי שראוי להגיב על זלזול במשהו קדוש וגם אם היתה נימה אישית לזה זה כוון לתוכן התגובה ולא אישית, לכן אני לא חושבת שהייתי צריכה להגיב עדין יותר.

הייתי בטוח שכתבת את זה בציניות.

תביאי מקור אחד שנ נח צריך גניזה.

בכ"א בקמיע שאני ראיתי לא היה את הפיתקה עם השם אלא רק נ נח.

• הוסף לסימניות
אותיות בכתב אשורית על קלף, צריכות גניזה. גם אם כתוב שם ביבי נתניהו.
כך למיטב ידיעתי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שירים במעלו;1339142:
אותיות בכתב אשורית על קלף, צריכות גניזה. גם אם כתוב שם ביבי נתניהו.
כך למיטב ידיעתי.

שומע, אני אברר את זה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י park;1339130:
הייתי בטוח שכתבת את זה בציניות.

תביאי מקור אחד שנ נח צריך גניזה.

בכ"א בקמיע שאני ראיתי לא היה את הפיתקה עם השם אלא רק נ נח.

מניסיון
לא מתווכחת עם ליצני הדור ו/או הפורום
נכנסת לכאן כל כמה זמן במהלך עבודה שאני יושבת עליה ובמקרה משמיים ראיתי את התגובה שלך לפני שערכת, והיות וכך אין מקום לשום המשך שיח ודיון בנושא מולך.
ובכ"א בכלליות: אני לא מביאה שום מקור לכלום, זה פסק הלכה ברור שהתקבל כששאלו בעניין, ומי שזה מעניין אותו תמיד יכול לשאול פוסק הלכה שיפסוק לו בנידון.
וממש לא ממליצה להמשיך ולפתח דיון בנושא, ומדווחת מבלי להגיב על כל תגובה שתעצבן אותי מעכשיו.

• הוסף לסימניות
אגב כשאני חושבת על זה, לפותחת האשכול: מה יותר פשוט מלשאול פוסק?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י park;1339148:
שומע, אני אברר את זה.

אצל הורי לא מדפיסים בכתב אשורית מהטעם הנ"ל, אולם יחד עם זאת - עד כמה שידוע לי - אם הקמיע אינו קדוש כי אם להיפך - ספר תורה שכתבו מין ישרף.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י השקעה;1339161:
מניסיון
לא מתווכחת עם ליצני הדור ו/או הפורום
נכנסת לכאן כל כמה זמן במהלך עבודה שאני יושבת עליה ובמקרה משמיים ראיתי את התגובה שלך לפני שערכת, והיות וכך אין מקום לשום המשך שיח ודיון בנושא מולך.
ובכ"א בכלליות: אני לא מביאה שום מקור לכלום, זה פסק הלכה ברור שהתקבל כששאלו בעניין, ומי שזה מעניין אותו תמיד יכול לשאול פוסק הלכה שיפסוק לו בנידון.
וממש לא ממליצה להמשיך ולפתח דיון בנושא, ומדווחת מבלי להגיב על כל תגובה שתעצבן אותי מעכשיו.

הסיבה היחידה שמחקתי את מה שכתבתי היא, כי אין לי מטרה להתנגח סתם (למרות שהרמתם להנחתה), במיוחד שאני יודע שלא יצא מכך כל תועלת.
אני מוכן ללבן את הסוגיה בצורה עקבית ורצינית. אם אכן אתם אנשים פתוחים שיודעים להגיע לאמת בפרטי, אין צורך לעשות זאת על גלי הפורום.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י park;1339210:
הסיבה היחידה שמחקתי את מה שכתבתי היא, כי אין לי מטרה להתנגח סתם (למרות שהרמתם להנחתה), במיוחד שאני יודע שלא יצא מכך כל תועלת.
אני מוכן ללבן את הסוגיה בצורה עקבית ורצינית. אם אכן אתם אנשים פתוחים שיודעים להגיע לאמת בפרטי, אין צורך לעשות זאת על גלי הפורום.

אני באופן עקרוני ממש משתדלת לא להכנס לנושאים אידיאולוגיים ורוחניים בפורום, לא משנה באיזה נושא, ואני לא חושבת שאני יכולה להעביר את העניין, וגם להפנות הלאה אני לא יכולה כי אין הסברה רשמית איכותית בעניין לצערי. ללבן את העניין אפשר דרך ספרים שעונים לכל שאלה יותר טוב מאנשים כי בספרים מובאים דברי הצדיק עצמו והם ההסברה הכי טובה של כל מה שבקדושה.
בכלליות אפשר לקרא את כל הסיפור של הפתק בספרים "ישראל סבא" ו"חיי סבא ישראל" ויש שם את הפרטים בצורה מסודרת, אפשר להזמין את הספרים דרכינו במחיר עלות. אפשר גם דיסקים של שיחות של רבי ישראל בעניין הזה ובכלל.
ככלל בן אדם שרוצה לחקור את העניין או משהו צריך לגשת לדברי הצדיק ישירות. יש גם הוכחות לאמיתת הפתק וגם המלצות של רבי משה פיינשטיין למשל ועוד הרבה צדיקים שהכירו את רבי ישראל ועניין הפתק, אבל לעניין הוכחות זה לא מדרכינו לשים אותן על השולחן כמו שלא מדרכינו לשבת ולשכנע חילוני גמור שיש ה', אנחנו נגד דרכי החקירות. אם כי הוכחות מצויות בספרים גם כן, אבל בלשון הצדיק עצמו וזה הכי חשוב.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת