אוקיי, שבוע טוב
אני מגיבה כאן פעם אחרונה ממש(בתקווה

) כי בעלי אמר לי בכלל לא להכנס בטוען ונטען בכלל, ויותר מזה הוא לא הבין למה אני צריכה להגיב בכלל למשהו שלא קשור לעבודה שלי, לכן אני ממש ממש מקווה להפסיק כעצתו להגיב ב"איש את רעהו" בכלל וגם בשאר הפורומים רק ממש אם צריך, בינתיים אני אבקש אולי לחסום את פרוג.
אני אציין ואומר שאני מופתעת מהעובדה שמישהו מביע דעה על דרך רוחנית כל שהיא מבלי להיות חלק ממנה או לפחות להתעניין לעומק ולהכיר, ואני שואלת את עצמי מה היה קורה אילו אני הייתי מביעה דעה שלילית שיש לי(ויש לי...) על דרכים רוחניות של חלק מגולשי האתר.
אנחנו חלק מקהילה גדולה ומדהימה של אנשים יראי שמיים שאני מקנאה ברובם במעלה שלהם, וכולם בחרו את הדרך הזו בעצמם (חוץ מהדור החדש כמובן) אחרי הרבה בדיקה וחיפוש, כולל חרדים מבית. לא השתוממתי והתרעמתי ע"כ שיש אנשים שהם לא בדרכי, אלא על הזלזול שבלהביע דעה מזלזלת על משהו שבקדושה, שהרי אני לא עושה את זה לאחרים אפילו שלפעמים יש כאן אשכולות "רוחניים" שממש מצחיקים/מרתיעים אותי. לכן הגבתי בצורה אולי של התקפה, אבל אני מאמינה שהסיבות שציינתי מסבירות זאת.
--------------------------------------------------------------------------
עכשיו לעניין:
רבי ישראל קיבל את הפתק אחרי שהוא לא הרגיש טוב והיה מאוד חלש בצום י"ז בתמוז, ולכן אכל בצום אחרי התפילה. למרות שהלכתית היה לו ההתר לזה, הוא מאוד מאוד הצטער מכך כי היה מרבה בטעניות אפילו שאינן חובה ונכנס לצער גדול.
הוא לא סיפר לאיש על כך שאכל, כיוון שמאוד התבייש בזה ולא רצה שיהיה חילול ה' על ברסלב, כמוכן עשה זאת ממש בהצנע, ואיש לא ידע על כך, חבריו ראו שהוא מאוד עצוב אבל לא היה להם שמץ של מושג למה. בנוסף הפתק לא "נזרק" אליו כבדיחה כפי שמישהי כתבה (מזועזעת קצת), הפתק נמצא בתוך בארון ספרים פרטי ונעול ששייך לרבי ישראל ורק לו היתה הגישה לכך לאחר שהוא קיבל הארה מאוד חזקה לגשת לארון הספרים ששם ימצא רפואה לנפשו, וכך בתוך ספר נמצא הפתק.
תוכן הפתק:
מאוד היה קשה לי לרדת אליך תלמידי היקר
להגיד לך כי נהנתי מאוד מעבודתך
ועליך אמרתי מיין פעייריל וועט טליען ביז משיח וועט קומען
חזק ואמץ בעבודתך
נ נח נחמ נחמן מאומן
ובזה אגלה לך סוד והוא מלא וגדיש מקו לקו (פ-צ-פ-צ-י-ה)
ובחזוק עבודה תבינהו
וסימן י"ז בתמוז יאמרו שאינך מתענה
השורה האחרונה מראה לנו שלא מדובר בשום אדם כיוון ששום אדם לא ידע כלל שרבי ישראל לא התענה כי כאמור עשה זאת בסתר ושמר ע"כ בסוד גדול, והמקור לכל זה זה שיחותיו של רבי ישראל עצמו.
רק אחרי 60 שנה החליט רבי ישראל לחשוף את הפתק, בין השאר הראה אותו לרבי משה פיינשטיין שכתב ע"כ המלצה והזהיר בחומרה להתייחס לעניין בכבוד הראוי, ולמרות זאת הרבה החלו לחלוק על זה. למשל ציינו כאן "חסידי ברסלב" מסויימים, אז הנה מה שרבי ישראל אומר ע"כ בעצמו:
"יש בברסלב שהם אומרים על הפתק מה שאומרים, אני לא רוצה להגיד אבל הם אומרים ככה. ישנו רב מפורסם מאוד בברסלב אבל הוא שקרן, הוא רצה לבטל את הפתק בשביל גאווה. אני מכיר אותו טוב, אם אני אומר שקרן אני לא אומר סתם. אני חס ושלום לא אגיד על שום בר ישראל, בפרט על אנשי שלומינו דיבורים כאלה. אבל הוא פחד שהכבוד שלו יפגע, אז הוא חשב 'מה זה, ישראל בער קיבל מכתב מרבינו ואיפה אני אני יש לי שם ופרסום כזה...' אז הוא אומר שמישהו נתן את זה בתוך הספר..."
אני לא אפרט עוד הרבה כי לא כאן המקום, אבל הייתי חייבת לתת קצת מידע ולא לדבר באוויר מתוך כעס והשתוממות.
ואני אסיים במשהו יפה מדבריו של רבי ישראל כדי להשאיר טעם טוב:
"איי איי, עוד יהיה זמן שכל העולם ילמדו ויחקרו את כל הדיבורים הקדושים שהשאיר רבינו בעולם, זה נורא מאוד, הוא גילה בחייו שיורד מן השמיים מבול של כפירה בעולם ולא יהיה אפשר להנצל מזה אלא רק מי שיתקרב אליו אז הוא יזכה להנצל. הוא ראה הכל בכלל ובפרט מה שיהיה עם כל אחד ואחד, את הנפילות וההתרחקות מהתורה והאמונה והתגברות השקר והטומאה. הוא ראה בכלל את העולם ובפרט כל אחד ואחד, ובשביל זה בא לעולם לקרב את העולם לה' יתברך ולתורה, להפוך את העולם ולעשות את העולם חדש."
עוד פרטים (לנשים) אצלי במייל: atiaslibi בג'ימייל, ואנא לא בשביל ההתלהמות חלילה אלא מי שבאמת מעניין אותה.
המון הצלחה לכולם.

Reactions: לא ידעתי מה לבחר, בסיבי, דינה מילר ועוד 4 משתמשים7 //