• הוסף לסימניות
אם נ נח (או כל כיתוב אחר ) עם ניקוד בכתב אשורי על קלף דורש גניזה אז למה ברקמה על כיפת בד זה גם דורש גניזה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י dmc;1339274:
אם נ נח (או כל כיתוב אחר ) עם ניקוד בכתב אשורי על קלף דורש גניזה אז למה ברקמה על כיפת בד זה גם דורש גניזה?

ממה שידוע לי עם ניקוד בלבד, לא יודעת למה אבל אנשים שמוציאים את הכיפות בררו את זה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ck;1339298:
נ נח
זו סיסמה שחסידי סלונים בטבריה כתבו כשמאוד כעסו על ישראל אודסר שנהיה חסיד ברסלב
כותב הפתק הינו יואל אשכנזי
זו האמת לאמיתה ואין בלתה

חיפשת אמת שאת אומרת את זה?
בכ"א, לא, את טועה. את טועה היסטורית, טועה טכנית וטועה תאורטית, אמרו לך את זה כדי שלא תשאלי הרבה שאלות. אבל כנראה שככה זה הכי כיף והכי פחות כאב ראש, ללכת בשורה ובעדר בלי לעצבן אף אחד בסביבה.
"מי שמחפש אמת ה' יתברך נותן לו מלאך של אמת"...אוהההו כמה צריך לחפש. עד העולם הבא יש זמן לזה, בינתיים אפשר לשבת בפרוג ולדקלם בכל נושא שבעולם את כל הידע הכי עשיר שיש. לפחות עד שמדווחים על האשכול ומישהו מטיס אותו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י השקעה;1339346:
בכ"א, לא, את טועה. את טועה היסטורית, טועה טכנית וטועה תאורטית, אמרו לך את זה כדי שלא תשאלי הרבה שאלות. אבל כנראה שככה זה הכי כיף והכי פחות כאב ראש, ללכת בשורה ובעדר בלי לעצבן אף אחד בסביבה.
"מי שמחפש אמת ה' יתברך נותן לו מלאך של אמת"...אוהההו כמה צריך לחפש. עד העולם הבא יש זמן לזה, בינתיים אפשר לשבת בפרוג ולדקלם בכל נושא שבעולם את כל הידע הכי עשיר שיש. לפחות עד שמדווחים על האשכול ומישהו מטיס אותו.

מה זה משנה האם הפתק אמיתי או לא? הרי אין לו שום השלכות. ואיזה שאלות יש להסתיר?

• הוסף לסימניות
שאלת תם:
איך מנקדים נ נח ?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י השקעה;1339346:

ממקור מוסמך מאד זה אכן ר' יואל אשכנזי שכתב את זה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יוד מם;1339403:
ממקור מוסמך מאד זה אכן ר' יואל אשכנזי שכתב את זה.

אחד מבניו הכחיש זאת

• הוסף לסימניות
מצטרפת למה שכתבה ck

• הוסף לסימניות
הרב ישראל דב אודסר מרוב כיסופים ודבקות בקב"ה נכנס לעצבות וחשב להתאבד, ובכדי למנוע זאת כתבו לו פתק זה ודימו לו כאילו נפל מהשמים, וכל השאר היסטוריה...
כותב הפתק הוא המקובל רבי יואל אשכנזי.

בין כך ובין כך אין שום קדושה בדברים אלו..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י עפולה;1339431:
הרב ישראל דב אודסר מרוב כיסופים ודבקות בקב"ה נכנס לעצבות וחשב להתאבד, ובכדי למנוע זאת כתבו לו פתק זה ודימו לו כאילו נפל מהשמים, וכל השאר היסטוריה...
כותב הפתק הוא המקובל רבי יואל אשכנזי.

בין כך ובין כך אין שום קדושה בדברים אלו..

רבי יואל אשכנזי היה "מקובל"?

• הוסף לסימניות
כמות השטויות שנכתבת כאן היא גדולה, וזה חבל כי זה נושא גורלי. אם מישהו מכותבי הדברים היה אפילו שומע בחצי אוזן מה שבאמת היה מרבי ישראל עצמו כבר לא היה לו עזות פנים כזו.
אני חושבת שהרבה אנשים כאן קשורים לאלה שחלקו על רבי ישראל ורדפו אותו ברדיפות איומות על היותו ברסלב ולכן הם ניזונים מ"מסורת"" של שקר וכזב שעוברת להם בדורות. אותי אישית זה מזעזע, וזה מה שרבי ישראל דיבר עליו, החולקים הם כציפורים האחוזות בפח. אני אישית מזועזעת להתקל בסוג כזה של מחלוקת מקרוב, זה מזכיר לי דברים אפלים מאוד. אין לכם שמץ של מושג במשהו? לפחות אל תדברו, ואני אומרת את זה לטובת אלה שמדברים וכן לטובת עם ישראל כולו. מי שעדיין לא זכה להתקרב לצדיק יכול עוד לזכות אבל על כל פנים שלא יחלוק עד שהוא יודע איזה השלחה יש לדברים שנאמרים מבורות. חולק הוא בפירוש גרוע מחילוני, אז מי מהחולקים שחושב שהמצב שלו טוב מחילוני שיבדוק שוב.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י השקעה;1339461:
מי שעדיין לא זכה להתקרב לצדיק יכול עוד לזכות אבל על כל פנים שלא יחלוק עד שהוא יודע איזה השלחה יש לדברים שנאמרים מבורות. חולק הוא בפירוש גרוע מחילוני, אז מי מהחולקים שחושב שהמצב שלו טוב מחילוני שיבדוק שוב.
את יודעת שזה לא נכון, אבל מה אכפת לך לכתוב דברים...כל עוד זה מחזק את הצד שלך, כל דעה אחרת "גרוע מחילוני".
קצת פרופורציות לא תזקנה, בשבילך.
מה גם שרוב האנשים שרואים את ההשתלחות שלך בכל מי שחושב אחרת ממך, וקצת מופתעים מעוצמת ההתקפה, מה שבטוח שזה לא משרת את השיטה שלך, להפך, מרחיק, מאוד.
(וקראתי את כל הספרים שהמלצת עליהם)

• הוסף לסימניות
הנהלת פרוג!
אנא! הסירו את האשכול. הוא לא מועיל לאף אחד...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י השקעה;1339461:
אני חושבת שהרבה אנשים כאן קשורים לאלה שחלקו על רבי ישראל ורדפו אותו ברדיפות איומות על היותו ברסלב ולכן הם ניזונים מ"מסורת"" של שקר וכזב שעוברת להם בדורות.
אין לי שום קשר לר' ישראל דוב ורחוקה מברסלב ומהשקפתם מרחק שנות אור אבל אני יודעת את העובדה שהיה מאוד שבור ורצו לשמח אותו זרקו לו פתק והוא היה בטח שזה מהשמים...
אגב, יואל אשכנזי בעצמו סיפר את זה לאחד מהגדולים שבדור הקודם [השם שמור במערכת]

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קקטוס;1339565:
את יודעת שזה לא נכון, אבל מה אכפת לך לכתוב דברים...כל עוד זה מחזק את הצד שלך, כל דעה אחרת "גרוע מחילוני".
קצת פרופורציות לא תזקנה, בשבילך.
מה גם שרוב האנשים שרואים את ההשתלחות שלך בכל מי שחושב אחרת ממך, וקצת מופתעים מעוצמת ההתקפה, מה שבטוח שזה לא משרת את השיטה שלך, להפך, מרחיק, מאוד.
(וקראתי את כל הספרים שהמלצת עליהם)
הסגון שבו אני מגיבה בכלליות אם הוא טוב או לא זה קשור למידות האישיות שלי, יש לי עוד "קצת" לתקן ואשתדל לטפל בזה אחרי שאסיים עוד כמה דברים שיש לי לתקן קודם, רק שאני לפחות יודעת את זה ויש לי צדיק אמת שעוסק בתיקוני, לחולק-אין. לחילוני שמתחיל להתקרב ליהדות דרך הצדיק-יש.
ותמיד קל להאשים מישהו שיושב מול קבוצת אטאיסטים ולא מבין למה הם כופרים בבורא עולם ב"פנאטיות ואי קבלת השונה", אבל המציאות היא לא כך כי יש אמת ויש שקר. זה שהוא לא צריך לשבת שם ולהתווכח איתם, עם זה אני יכולה להסכים.
שוב- אני לא מדד לכלום אבל ככל שקיים אשכול עם דיון כזה זכותי המלאה להגיב בו איך שנראה לי ואני רואה לחובתי האידיאולוגית לעשות זאת כרגע למרות שאולי עדיף בכלל להתרחק מדיבורים ודעות כמו שמושמעות כאן. כשבעלי יבוא אני אשאל אותו אם להמשיך בדיון בכלל.
בהצלחה לכולם.

• הוסף לסימניות
יואל אשכנזי לא היה מקובל הוא היה יהודי פיקח ושנון עם המון שמחה יהודית

• הוסף לסימניות
ברסלב הינה דרך, דרך חסידית יפה ועמוקה. הזהרו לא להפכה למשיחיות, (וחסידים אמיתים קשה מאוד למצוא כי הם נורא צנועים)
הרבה דרכים ליהדות האמיתית, מכיוון שכל אדם מוצא דרך שבו הוא עובד את השם, ולכל אדם יש את הדרך שבו הוא יכול לעזור לתיקון העולם. אין זה נכון לומר שמי שאינו הולך דווקא בדרך ה' בו אני בחרתי הוא מסכן. כי כמו שאני לא יכול לעשות את יעודו בעולם, כך הוא לא יכול לעשות את יעודי בעולם.

ואסיים בקטע מתוך תפילת רבי אלימלך מליזענסק. כפי שהובא כאן
אַדְּרַבָּה, תֵּן בְּלִבֵּנוּ שֶׁנִּרְאֶה כָּל אֶחָד מַעֲלַת חֲבֵרֵינוּ וְלֹא חֶסְרוֹנָם, וְשֶׁנְּדַבֵּר כָּל אֶחָד אֶת חֲבֵרו בַּדֶּרֶךְ הַיָּשָׁר וְהָרָצוּי לְפָנֶיךָ, וְאַל יַעֲלֶה שׁוּם שִׂנְאָה מֵאֶחָד עַל חֲבֵרוֹ חָלִילָה:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת