• הוסף לסימניות
נכתב ע"י השקעה;1339626:
הסגון שבו אני מגיבה בכלליות אם הוא טוב או לא זה קשור למידות האישיות שלי, יש לי עוד "קצת" לתקן ואשתדל לטפל בזה אחרי שאסיים עוד כמה דברים שיש לי לתקן קודם, רק שאני לפחות יודעת את זה ויש לי צדיק אמת שעוסק בתיקוני, לחולק-אין. לחילוני שמתחיל להתקרב ליהדות דרך הצדיק-יש.
ותמיד קל להאשים מישהו שיושב מול קבוצת אטאיסטים ולא מבין למה הם כופרים בבורא עולם ב"פנאטיות ואי קבלת השונה", אבל המציאות היא לא כך כי יש אמת ויש שקר. זה שהוא לא צריך לשבת שם ולהתווכח איתם, עם זה אני יכולה להסכים.
שוב- אני לא מדד לכלום אבל ככל שקיים אשכול עם דיון כזה זכותי המלאה להגיב בו איך שנראה לי ואני רואה לחובתי האידיאולוגית לעשות זאת כרגע למרות שאולי עדיף בכלל להתרחק מדיבורים ודעות כמו שמושמעות כאן. כשבעלי יבוא אני אשאל אותו אם להמשיך בדיון בכלל.
בהצלחה לכולם.
לא דיברתי על תיקון המידות
דיברתי רק על יחסי ציבור גרועים למה שאת מנסה לייצג.
צריך ללמוד את זה במקום מקצועי, לא ככה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י השקעה;1339461:
כמות השטויות שנכתבת כאן היא גדולה, וזה חבל כי זה נושא גורלי. אם מישהו מכותבי הדברים היה אפילו שומע בחצי אוזן מה שבאמת היה מרבי ישראל עצמו כבר לא היה לו עזות פנים כזו.
אני חושבת שהרבה אנשים כאן קשורים לאלה שחלקו על רבי ישראל ורדפו אותו ברדיפות איומות על היותו ברסלב ולכן הם ניזונים מ"מסורת"" של שקר וכזב שעוברת להם בדורות. אותי אישית זה מזעזע, וזה מה שרבי ישראל דיבר עליו, החולקים הם כציפורים האחוזות בפח. אני אישית מזועזעת להתקל בסוג כזה של מחלוקת מקרוב, זה מזכיר לי דברים אפלים מאוד. אין לכם שמץ של מושג במשהו? לפחות אל תדברו, ואני אומרת את זה לטובת אלה שמדברים וכן לטובת עם ישראל כולו. מי שעדיין לא זכה להתקרב לצדיק יכול עוד לזכות אבל על כל פנים שלא יחלוק עד שהוא יודע איזה השלחה יש לדברים שנאמרים מבורות. חולק הוא בפירוש גרוע מחילוני, אז מי מהחולקים שחושב שהמצב שלו טוב מחילוני שיבדוק שוב.

למה את צועקת???? את מחפה על משהו?
רבי יואל אשכנזי הוא סבי.
ואני באמת מתנצלת אבל כנראה שהעובדות נכונות.

• הוסף לסימניות
מקובל בחסידות ברסלב [לא יודעת את הנוסח המדויק אך ככה זה רוח הדברים] שרבי נחמן אמר שאף אחד לא יבין אותי וירדפו אותי עד שבסוף כולם יראו וכו'.
מעתה כל התקפה על כל דרך שהיא בברסלב רק מחזקת להם את האמונה, שהלא זה בדיוק רבי נחמן אמר שכולם יתקיפו וכו'...

• הוסף לסימניות
הפולמוס אינו בכלל בקשר לחסידות ברסלב
אלא אך ורק לפלג הנח נחי

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י עפולה;1339678:
מקובל בחסידות ברסלב [לא יודעת את הנוסח המדויק אך ככה זה רוח הדברים] שרבי נחמן אמר שאף אחד לא יבין אותי וירדפו אותי עד שבסוף כולם יראו וכו'.
מעתה כל התקפה על כל דרך שהיא בברסלב רק מחזקת להם את האמונה, שהלא זה בדיוק רבי נחמן אמר שכולם יתקיפו וכו'...

מה כולם צריכים לראות בסוף?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ck;1339681:
הפולמוס אינו בכלל בקשר לחסידות ברסלב
אלא אך ורק לפלג הנח נחי
אכן, אלא שפלג הנ נח לוקח את הדברים בצורה יותר משיחית ומכאן נוצר שיח החרשים הנ"ל.

• הוסף לסימניות
איזה אמת?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ck;1339627:
יואל אשכנזי לא היה מקובל הוא היה יהודי פיקח ושנון עם המון שמחה יהודית

זה מה שאני גם יודעת
ולכן הסיפור מתאים לו ;)

• הוסף לסימניות
על מה המהומה???

אצל הברסלבים "נ נח נחמ...." טעון גניזה

אצל המשיחיסטים "יחי אדוננו... מלך המשיח..." טעון גניזה

ואצל הנטורי קרתא, דגל הרש"פ טעון גניזה

• הוסף לסימניות
השקעה,
ברסלב הינה שיטה קדושה שמקורה בהררי קודש ואין לנו זכות בכלל להביע דעה ולהכנס בנבכיה,

אבל- את המשפט "נ נח" ניסח יהודי טבריני מוכשר ושנון, שהבין בקבלה ולכן גם ידע לנסח את זה בצורה שתראה רצינית, (סוד כפול משולש ומרובע... ענינים בסיסיים המופיעים בתורת הקבלה).
לספור הזה יש סימוכין מאנשים אמיתיים מהזמן והתקופה.

מה גם שחסידי ברסלב מקוריים מדורי דורות לא מתחברים ואפילו בורחים מהענין.

• הוסף לסימניות
אוקיי, שבוע טוב
אני מגיבה כאן פעם אחרונה ממש(בתקווה :D) כי בעלי אמר לי בכלל לא להכנס בטוען ונטען בכלל, ויותר מזה הוא לא הבין למה אני צריכה להגיב בכלל למשהו שלא קשור לעבודה שלי, לכן אני ממש ממש מקווה להפסיק כעצתו להגיב ב"איש את רעהו" בכלל וגם בשאר הפורומים רק ממש אם צריך, בינתיים אני אבקש אולי לחסום את פרוג.
אני אציין ואומר שאני מופתעת מהעובדה שמישהו מביע דעה על דרך רוחנית כל שהיא מבלי להיות חלק ממנה או לפחות להתעניין לעומק ולהכיר, ואני שואלת את עצמי מה היה קורה אילו אני הייתי מביעה דעה שלילית שיש לי(ויש לי...) על דרכים רוחניות של חלק מגולשי האתר.
אנחנו חלק מקהילה גדולה ומדהימה של אנשים יראי שמיים שאני מקנאה ברובם במעלה שלהם, וכולם בחרו את הדרך הזו בעצמם (חוץ מהדור החדש כמובן) אחרי הרבה בדיקה וחיפוש, כולל חרדים מבית. לא השתוממתי והתרעמתי ע"כ שיש אנשים שהם לא בדרכי, אלא על הזלזול שבלהביע דעה מזלזלת על משהו שבקדושה, שהרי אני לא עושה את זה לאחרים אפילו שלפעמים יש כאן אשכולות "רוחניים" שממש מצחיקים/מרתיעים אותי. לכן הגבתי בצורה אולי של התקפה, אבל אני מאמינה שהסיבות שציינתי מסבירות זאת.
--------------------------------------------------------------------------
עכשיו לעניין:
רבי ישראל קיבל את הפתק אחרי שהוא לא הרגיש טוב והיה מאוד חלש בצום י"ז בתמוז, ולכן אכל בצום אחרי התפילה. למרות שהלכתית היה לו ההתר לזה, הוא מאוד מאוד הצטער מכך כי היה מרבה בטעניות אפילו שאינן חובה ונכנס לצער גדול. הוא לא סיפר לאיש על כך שאכל, כיוון שמאוד התבייש בזה ולא רצה שיהיה חילול ה' על ברסלב, כמוכן עשה זאת ממש בהצנע, ואיש לא ידע על כך, חבריו ראו שהוא מאוד עצוב אבל לא היה להם שמץ של מושג למה. בנוסף הפתק לא "נזרק" אליו כבדיחה כפי שמישהי כתבה (מזועזעת קצת), הפתק נמצא בתוך בארון ספרים פרטי ונעול ששייך לרבי ישראל ורק לו היתה הגישה לכך לאחר שהוא קיבל הארה מאוד חזקה לגשת לארון הספרים ששם ימצא רפואה לנפשו, וכך בתוך ספר נמצא הפתק.
תוכן הפתק:
מאוד היה קשה לי לרדת אליך תלמידי היקר
להגיד לך כי נהנתי מאוד מעבודתך
ועליך אמרתי מיין פעייריל וועט טליען ביז משיח וועט קומען
חזק ואמץ בעבודתך
נ נח נחמ נחמן מאומן
ובזה אגלה לך סוד והוא מלא וגדיש מקו לקו (פ-צ-פ-צ-י-ה)
ובחזוק עבודה תבינהו
וסימן י"ז בתמוז יאמרו שאינך מתענה
השורה האחרונה מראה לנו שלא מדובר בשום אדם כיוון ששום אדם לא ידע כלל שרבי ישראל לא התענה כי כאמור עשה זאת בסתר ושמר ע"כ בסוד גדול, והמקור לכל זה זה שיחותיו של רבי ישראל עצמו.
רק אחרי 60 שנה החליט רבי ישראל לחשוף את הפתק, בין השאר הראה אותו לרבי משה פיינשטיין שכתב ע"כ המלצה והזהיר בחומרה להתייחס לעניין בכבוד הראוי, ולמרות זאת הרבה החלו לחלוק על זה. למשל ציינו כאן "חסידי ברסלב" מסויימים, אז הנה מה שרבי ישראל אומר ע"כ בעצמו:
"יש בברסלב שהם אומרים על הפתק מה שאומרים, אני לא רוצה להגיד אבל הם אומרים ככה. ישנו רב מפורסם מאוד בברסלב אבל הוא שקרן, הוא רצה לבטל את הפתק בשביל גאווה. אני מכיר אותו טוב, אם אני אומר שקרן אני לא אומר סתם. אני חס ושלום לא אגיד על שום בר ישראל, בפרט על אנשי שלומינו דיבורים כאלה. אבל הוא פחד שהכבוד שלו יפגע, אז הוא חשב 'מה זה, ישראל בער קיבל מכתב מרבינו ואיפה אני אני יש לי שם ופרסום כזה...' אז הוא אומר שמישהו נתן את זה בתוך הספר..."

אני לא אפרט עוד הרבה כי לא כאן המקום, אבל הייתי חייבת לתת קצת מידע ולא לדבר באוויר מתוך כעס והשתוממות.

ואני אסיים במשהו יפה מדבריו של רבי ישראל כדי להשאיר טעם טוב:
"איי איי, עוד יהיה זמן שכל העולם ילמדו ויחקרו את כל הדיבורים הקדושים שהשאיר רבינו בעולם, זה נורא מאוד, הוא גילה בחייו שיורד מן השמיים מבול של כפירה בעולם ולא יהיה אפשר להנצל מזה אלא רק מי שיתקרב אליו אז הוא יזכה להנצל. הוא ראה הכל בכלל ובפרט מה שיהיה עם כל אחד ואחד, את הנפילות וההתרחקות מהתורה והאמונה והתגברות השקר והטומאה. הוא ראה בכלל את העולם ובפרט כל אחד ואחד, ובשביל זה בא לעולם לקרב את העולם לה' יתברך ולתורה, להפוך את העולם ולעשות את העולם חדש."

עוד פרטים (לנשים) אצלי במייל: atiaslibi בג'ימייל, ואנא לא בשביל ההתלהמות חלילה אלא מי שבאמת מעניין אותה.
המון הצלחה לכולם.

• הוסף לסימניות
הנהלת פרוג, יש מצב לנעול את האשכול?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י השקעה;1339913:
אוקיי, שבוע טוב
אני מגיבה כאן פעם אחרונה ממש(בתקווה :D) כי בעלי אמר לי בכלל לא להכנס בטוען ונטען בכלל, ויותר מזה הוא לא הבין למה אני צריכה להגיב בכלל למשהו שלא קשור לעבודה שלי, לכן אני ממש ממש מקווה להפסיק כעצתו להגיב ב"איש את רעהו" בכלל וגם בשאר הפורומים רק ממש אם צריך, בינתיים אני אבקש אולי לחסום את פרוג.
אני אציין ואומר שאני מופתעת מהעובדה שמישהו מביע דעה על דרך רוחנית כל שהיא מבלי להיות חלק ממנה או לפחות להתעניין לעומק ולהכיר, ואני שואלת את עצמי מה היה קורה אילו אני הייתי מביעה דעה שלילית שיש לי(ויש לי...) על דרכים רוחניות של חלק מגולשי האתר.
אנחנו חלק מקהילה גדולה ומדהימה של אנשים יראי שמיים שאני מקנאה ברובם במעלה שלהם, וכולם בחרו את הדרך הזו בעצמם (חוץ מהדור החדש כמובן) אחרי הרבה בדיקה וחיפוש, כולל חרדים מבית. לא השתוממתי והתרעמתי ע"כ שיש אנשים שהם לא בדרכי, אלא על הזלזול שבלהביע דעה מזלזלת על משהו שבקדושה, שהרי אני לא עושה את זה לאחרים אפילו שלפעמים יש כאן אשכולות "רוחניים" שממש מצחיקים/מרתיעים אותי. לכן הגבתי בצורה אולי של התקפה, אבל אני מאמינה שהסיבות שציינתי מסבירות זאת.
עכשיו לעניין:
רבי ישראל קיבל את הפתק אחרי שהוא לא הרגיש טוב והיה מאוד חלש בצום י"ז בתמוז, ולכן אכל בצום אחרי התפילה. למרות שהלכתית היה לו ההתר לזה, הוא מאוד מאוד הצטער מכך כי היה מרבה בטעניות אפילו שאינן חובה ונכנס לצער גדול. הוא לא סיפר לאיש על כך שאכל, כיוון שמאוד התבייש בזה ולא רצה שיהיה חילול ה' על ברסלב, כמוכן עשה זאת ממש בהצנע, ואיש לא ידע על כך, חבריו ראו שהוא מאוד עצוב אבל לא היה להם שמץ של מושג למה. בנוסף הפתק לא "נזרק" אליו כבדיחה כפי שמישהי כתבה (מזועזעת קצת), הפתק נמצא בתוך בארון ספרים פרטי ונעול ששייך לרבי ישראל ורק לו היתה הגישה לכך לאחר שהוא קיבל הארה מאוד חזקה לגשת לארון הספרים ששם ימצא רפואה לנפשו, וכך בתוך ספר נמצא הפתק.
תוכן הפתק:
חזק ואמץ בעבודתך
נ נח נחמ נחמן מאומן
ובחזוק עבודה תבינהו
השורה האחרונה מראה לנו שלא מדובר בשום אדם כיוון ששום אדם לא ידע כלל שרבי ישראל לא התענה כי כאמור עשה זאת בסתר ושמר ע"כ בסוד גדול, והמקור לכל זה זה שיחותיו של רבי ישראל עצמו.
רק אחרי 60 שנה החליט רבי ישראל לחשוף את הפתק, בין השאר הראה אותו לרבי משה פיינשטיין שכתב ע"כ המלצה והזהיר בחומרה להתייחס לעניין בכבוד הראוי, ולמרות זאת הרבה החלו לחלוק על זה. למשל ציינו כאן "חסידי ברסלב" מסויימים, אז הנה מה שרבי ישראל אומר ע"כ בעצמו:
"יש בברסלב שהם אומרים על הפתק מה שאומרים, אני לא רוצה להגיד אבל הם אומרים ככה. ישנו רב מפורסם מאוד בברסלב אבל הוא שקרן, הוא רצה לבטל את הפתק בשביל גאווה. אני מכיר אותו טוב, אם אני אומר שקרן אני לא אומר סתם. אני חס ושלום לא אגיד על שום בר ישראל, בפרט על אנשי שלומינו דיבורים כאלה. אבל הוא פחד שהכבוד שלו יפגע, אז הוא חשב 'מה זה, ישראל בער קיבל מכתב מרבינו ואיפה אני אני יש לי שם ופרסום כזה...' אז הוא אומר שמישהו נתן את זה בתוך הספר..."

אני לא אפרט עוד הרבה כי לא כאן המקום, אבל הייתי חייבת לתת קצת מידע ולא לדבר באוויר מתוך כעס והשתוממות.

"איי איי, עוד יהיה זמן שכל העולם ילמדו ויחקרו את כל הדיבורים הקדושים שהשאיר רבינו בעולם, זה נורא מאוד, הוא גילה בחייו שיורד מן השמיים מבול של כפירה בעולם ולא יהיה אפשר להנצל מזה אלא רק מי שיתקרב אליו אז הוא יזכה להנצל. הוא ראה הכל בכלל ובפרט מה שיהיה עם כל אחד ואחד, את הנפילות וההתרחקות מהתורה והאמונה והתגברות השקר והטומאה. הוא ראה בכלל את העולם ובפרט כל אחד ואחד, ובשביל זה בא לעולם לקרב את העולם לה' יתברך ולתורה, להפוך את העולם ולעשות את העולם חדש."

עוד פרטים (לנשים) אצלי במייל: atiaslibi בג'ימייל, ואנא לא בשביל ההתלהמות חלילה אלא מי שבאמת מעניין אותה.
המון הצלחה לכולם.
על החלק הראשון:
חלילה לי מלסתור דרך רוחנית כזאת או אחרת. אני לא יודעת הרבה על ברסלב והמעט שאני יודעת מעורר בי הרבה הערכה. על רבי נחמן אני אפילו לא ראויה להגיב.
אז אני מתנצלת אם הדברים נשמעו בצורה כזו. אני חושבת שגם אף אחד מהמגיבים לא רצה להציג את הדברים בצורה כזו.
על החלק השני:
מכבדת את חשיבתך ואת ידיעותיך.
העיקר שנכוון ליבנו, כל אחת בדרכה, במחשבתה ובידיעותיה לאבינו שבשמים.

• הוסף לסימניות
ברסלב, ברסלב.....

ברסלב היא חסידות שיש בה הרבה אנשים צדקים ויראי שמים, נקיי דעת ונקיי כפיים. ויש בה הרבה אנשים שדואגים להיראות שונה בעיני אחרים ולעשות דברים מוזרים ולא מקובלים.
כל ילד חסיד או ליטאי שמכיר את נ נח, הוא מכיר את זה או מאנשים שמקפצים ברחובות לפני פורים בצורה שמעוררת אצל חלק גדול מהאנשים גיחוך וזלזול, או מגרפיטי בכל מיני מקומות הזויים בכל רחבי הארץ.

לבוא ולומר למי שמכיר את הנושא הזה רק בדרכים דלעיל, שזה חייב גניזה, זה נראה הזוי. זה נראה יותר הזוי מלומר ש 770 חייב גניזה.

• הוסף לסימניות
רבותי אני רוצה לומר לכם שהיה לי...

נ נח נחמ נמחד מאד!

לקרוא את השרשור הזה!

בעצת פארק, ערכתי את המודעה:
אני לא צוחק על אף אחד ואני לא צד בוויכוח, סתם רציתי לעשות אוירה טובה,
אז אנא ראו את ההודעה הזו כאלו שאני קופץ על גג של GMC ושר בשמחה!
נא לא לקחת ללב!

קבצים מצורפים

• Capture.JPG
    KB 13.3 · צפיות: 21
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י השקעה;1339913:
אוקיי, שבוע טוב
עכשיו לעניין:
תוכן הפתק:
חזק ואמץ בעבודתך
נ נח נחמ נחמן מאומן
ובחזוק עבודה תבינהו

המון הצלחה לכולם.

אני קראתי בשקיקה את דברייך ודבר אחד לא מסתדר לי.
אם אכן אף אחד לא ידע שלא צם בי"ז בתמוז. אז איך זה מסתדר עם הסימן שיאמרו שאינך מתענה. הרי אף אחד אינו יודע, ולא אמרו. (עד אחר פרסום הפתק).

• הוסף לסימניות
סליחה שאני מתערבת, אין לי כידוע שום קשר לברסלב ואני נמנית על הליטאים ה'שרופים', אבל יש לי עיקרון שאני חושבת שהוא מינימלי:
איך אתם מזלזלים בהלכה שהגב' כותבת שקיבלה מרבותיה?
גם אם אינכם מאמינים בכך, ואפילו לועגים בליבכם, אבל ללעוג או לזלזל בגלוי? באיזו רשות?
מבחינתי זה גרוע הרבה יותר מהלבנת פנים. ובכלל, הכותבת היא אישה שבכל מקרה מחויבת לדעת בעלה וכותבת את דעתו. אפשר לכתוב בצורה מכבדת שזו אינה דעת רוב הפוסקים המקובלים על הציבור או המלצה מכובדת שלא להעלות פסקי הלכה מעל דפי הפורום אבל לזלזל ככה?
אנשים אתאיסטים גמורים או ד"לים אתם מכבדים בצורה מעוררת השתאות ופה אתם מזלזלים בעדה קדושה? מי שמכם?
מבחינתי, מלבד היות הדרך ברורה לאדם כנכון היום, מה לו לזלזל בדרכם של אחרים? ובפרט שרבם היה אדם גדול שמי מגיע לקרסוליו?
במחילה, כל המדברים על כבוד הזולת יזכרו את זה גם במקרים האלה, וכל המדברים על כבוד ת"ח יכבדשו ויכבדו גם את מי שאינו רבם או פוסק ההלכה שלהם.
עם כל היותי "מתנגדת" גמורה, הצורה הזו כאן מכוערת מאוד בעיני.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת