מידע שימושי קנס קיים או לא?

• הוסף לסימניות
אתם עו"ד? מומחה לחוק הקורונה והקנסות? איך אתה יכול לכתוב דברים כאלו?
למה ששופט לא יגדיל את הקנס?
אתה מכיר אותו? ויודע על איזה צד הוא יקום בבוקר? ואם הוא לא חבר של ליברמן?
וזלזול ואי הגעה לדיון זה הדבר הכי חמור ש(לכאורה) יכול להיות,.
מתנצל ...
לא התכוונתי ...
אני חושב שהחוק לא מאפשר לו להגדיל.
אבל אדרבה אם אתה יודע אחרת אז תכתוב.
לא חיכיתי לכזאת התקפה על הבוקר...

• הוסף לסימניות
אני גם לא יודע כלום.

אבל מכיון שאני לא יודע אז אני לא יכול לכתוב סברות. ובודאי לא בכזו ודאות שמישהו אולי יפסיד בגלל זה.

הסברא שלי היא שלא סביר שהשופט רק יכול לתת את אותו קנס או לבטל, אחרת באמת 100% ילכו למשפט, מה שיעלה למדינה מליונים רבים.

וגם זכור לי שדברו על אפשרות שזו תהיה עבירה פלילית ואולי שופט יכול להכניס גם למאסר מישהו כזה.

על זה נאמר חכמים היזהרו בדבריכם.

• הוסף לסימניות
אחרי שהגשנו ערעור, הערעור נדחה.
כדאי לבקש להישפט?צפה בקובץ המצורף 1008350
השאלה מה יש לך לטעון כנגד הדו"ח, למה הוא נרשם שלא בצדק?
ברור שבית משפט לא יבטל את הדוח סתם כך כאילו כלום לא היה,
לכן השאלה שלך 'האם כדאי להישפט', לא ברורה. לא כתבת כלום מה הטענות שלך כנגד הדו"ח.
אם אכן יש לך טענה שיכולה להיות קבילה בבית משפט - אכן אין סיבה שלא להישפט. מאמין שאין הרבה סיכויים להפסיד מזה (לא יודע בוודאות, שלא אחטוף על הראש... אבל מסברא שלי אני אומר, לא נראה לי ששופט יחמיר לפתע עת העונש בזמן שיש עונש מוגדר מאד עפ"י החוק מהו העונש על עבירה כזו).

• הוסף לסימניות
תודה לכולם...
אז להחכימכם, זה מה שמצאתי פה
חשוב מאד לשקול היטב את החומר בכללותו טרם מגישים את הבקשה ולא להגיש בקשה שסיכוייה על פניהם אפסיים. רבים מגישים בקשה כי הם בטוחים שהם צודקים והשוטר טועה, מתוך כעס ופרץ רגשות ומבלי להבין את משמעות הבקשה.

אנשים רבים חושבים שאין מה להפסיד וכדאי לנסות להישפט אך לא כך הדבר. משבחר אדם לבקש להישפט, אין בית המשפט כבול לסכום הקנס המקורי. פעמים רבות יגזור בית המשפט, אם ירשיע נהג לאחר ניהול תיק בו הוגשה בקשה להישפט, עונש כפול ואף יותר מכפול. פעמים רבות גוזר בית המשפט גם עונשי פסילה בנוסף לקנס.

הסיבה העיקרית לכך היא כי מסלול ברירת המשפט נוצר על מנת לחסוך את זמנו של בית המשפט וכל שאר הגורמים המעורבים ולחסוך את הצורך בדיון שיפוטי בעבירות קלות, זאת בתמורה לעונש מופחת. משבחר אדם לבקש להישפט והורשע, אינו ראוי להפחתה. העניין נכון בעיקר כאשר מדובר על נהג שלחובתו עבירות קודמות או דומות, עונש תנאי להפעלה וכיוב'.

זכור לי מקרה בו נאשם שביקש להישפט בגין עבירת שימוש בטלפון תוך כדי נהיגה, במקום לשלם 1000 ₪ קנס. לאחר שהורשע ראתה השופטת כי רשומות לחובתו עבירות תעבורה רבות, ביניהן גם 6 הרשעות בגין שימוש בטלפון (בחלקן אף הורשע לאחר שביקש להישפט וניהל משפט). על הנאשם נגזרו קנס של 6000 ₪ ופסילת רישיון נהיגה למשך 3 חודשים.

מניסיוני, רבות מהבקשות להישפט בדו"ח ברירת משפט המוגשות מתוך סערת רגשות. הנהג כועס ונפגע מהמפגש עם השוטר ומהפגיעה ב"ארנקו" ומגיש בקשה להישפט. אדם כזה עלול להחמיר את מצבו בבית המשפט.

על ההחלטה להגיש בקשה להישפט להיות עניינית ועליה להישען על מצב החומר בתיק, כמו על פרטים נוספים רבים. מה רשם השוטר בנסיבות המקרה שעל הדו"ח, מיהו השוטר, מה היו הנסיבות שהובילו לרישום הדו"ח ומה קרה לאחר מכן, מה הייתה תגובת הנהג על הדו"ח, האם היו עדים למקרה, מי הם העדים ומה הקשר שלהם אל הנהג שקיבל את הדו"ח, היכן בארץ נרשם לנו הדו"ח (בתי משפט שונים נוטים לייחס חומרה שונה ומדיניות שונה בעבירות מסוימות) וכיוב'. צריך להבין שהשופט בוחן את התיק לפי הראיות ועל פי החוק, ניתוח נכון של המצב הראייתי יכול ללמד על סיכויי הצלחת הבקשה להישפט או כישלונה. זאת ועוד, ישנם עוד פרטים רבים שעלינו לשקול טרם נגיש את הבקשה למשל נסיבות אישיות של הנהג – מה עברו התעבורתי ו/או הפלילי, האם יש לחובתו הרשעות דומות, מהו מזגו האישי וכיוב'. האמור הנו רק על קצה קצהו של המזלג. אדם המגיש בקשה להישפט על דו"ח בעלמא, מסתכן בהחמרת עונשו. מאידך, ישנם מקרים בהם אמליץ להגיש בקשה להישפט. זכורים לי לא מעט מקרים בהם רק מנימוקי הבקשה כפי שהגיעו לידיי כתובע, המלצתי על סגירת הדו"ח לאלתר.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה