התייעצות קפוא בחוץ והתינוק איתי בבית כבר שבועיים

• הוסף לסימניות
עם מחלה שהתחברה לחופשת חתונה של המטפלת שהתחברה לחנוכה.. התינוקי הנמרץ בן השנה וחצי איתי בבית כבר שבועיים ולא רואה איך אני עוברת את שלושת הימים הקרובים. אני לא נוהגת קפוא בחוץ וגם ככה הוא מצונן. הבית הפוך הרגליים שלי כואבות מלרדוף אחריו ובכללי אין לי שום רעיונות לתעסוקה לגיל הזה!! הבו לי עצות...

• הוסף לסימניות
קשוח!
מנקודת השפל הזו את עושה קאט.
שמה סטופר על שעה / שעה וחצי לצורך איפוס.
מעבירה אותו לאחת השכנות (יש?) שאין לה לימודים היום,
ומחזירה את הבית למצב נורמאלי.
ואם אין אף שכינה באיזור, את מדליקה לו משהו בקטנה במחשב ונותנת לעצמך רגע של שקט.

• הוסף לסימניות
סדר יום יש לו?
הוא ישן משהו לאורך היום?
מגנטים יש לכם? מכוניות? צבעים עבים? ספרים לתינוקים ופעוטות?
יש לך כבר כיסא אוכל בשבילו? עם מגש גדול או יכול להיות ליד השולחן?

• הוסף לסימניות
המזג אוויר לא פשוט,
ממש קשוח.
אבל להישאר בבית שבועיים הרבה יותר קשוח!!
תלבשי אותו טוב בשיטת הבצל ופשוט תצאו ותנשמו אוויר...
ילד בן שנה וחצי יכול להתמודד ..
מה עושים במדינות קרות אחרות? הרי לא מושבתים חודשים!

• הוסף לסימניות
סדר יום יש לו?
הוא ישן משהו לאורך היום?
מגנטים יש לכם? מכוניות? צבעים עבים? ספרים לתינוקים ופעוטות?
יש לך כבר כיסא אוכל בשבילו? עם מגש גדול או יכול להיות ליד השולחן?
הוא מהר מאד עובר לדברים אחרים ומשתעממם מהמשחקים שלו.
משתחרר מהקשירה של הכיסא ומסוכן להשאיר אותו...
כל תעסוקה היא מרדף אינסופי.. ואני לא אמא לחוצה או מידי אובססיבית אני פשוט מותשתת

• הוסף לסימניות
המזג אוויר לא פשוט,
ממש קשוח.
אבל להישאר בבית שבועיים הרבה יותר קשוח!!
תלבשי אותו טוב בשיטת הבצל ופשוט תצאו ותנשמו אוויר...
ילד בן שנה וחצי יכול להתמודד ..
מה עושים במדינות קרות אחרות? הרי לא מושבתים חודשים!
אחרי 10 דקות הוא כבר מנוזל לגמרי אנחנו בשכונה גבוהה בירושלים ויש רוחות מפחידות.. אפילו ללכת איתו שניה למכולת אני צריכה עטיפות של שעות שמעצבנות אותו..

• הוסף לסימניות
אין לך בשכונה איזה משחקייה סגורה או ג'ימבורי שאת יכולה ללכת איתו?
אולי איזה שכנה או חברה..
יכול לספק תעסוקה גם לו וגם לך יהיה טוב להיות בחברת עוד אנשים חוץ ממנו (למרות שהוא בודאי הכי מתוק:love:)

• הוסף לסימניות
הוא מהר מאד עובר לדברים אחרים ומשתעממם מהמשחקים שלו.
משתחרר מהקשירה של הכיסא ומסוכן להשאיר אותו...
כל תעסוקה היא מרדף אינסופי.. ואני לא אמא לחוצה או מידי אובססיבית אני פשוט מותשתת
ברור שמהר מאוד הוא עובר לדברים אחרים ככה זה הגיל, אני רק בודקת מה כבר יש לך שנוכל להמשיך להמליץ :)
ממליצה לך לארגן את הבית יחד איתו ואז כשהוא יישן לנצל את זה או למנוחה קלה ולנשום קצת בבית מאורגן ובלי דברים דחופים ממש לעשות...
למשל להכניס איתו מכונה- תביאי לו בגדים והוא יכניס למכונה, א יש לך קפסולה את גם יכולה להביא לו קפסולה להכניס ואז את מפעילה את המכונה.
אחרי זה שימי אותו בכיסא תינוק ליד שולחן באזור שאת מסדרת, תני לו לצייר/לשחק בפליידו/משהו שהבן שלי ממש אוהב - על דף A4 אני שמה כמה נקודות גדולות דבק עם נצנצים מכניסה לניילונית, סוגרת את הניילונית עם דבק סלוטיפ ומצמידה אותו לשולחן גם עם דבק סלוטיפ והוא מורח את הדבק עם האצבעות.
זה לא מלכלך, זה כיף תחושתית, ואת יכולה לשמור את זה לעוד יום.
זה משהו כמו 10-15 דק' תעסוקה
אחרי זה תעבירי את הכיסא למטבח שישב לידך כשאת שוטפת כלים/מבשלת ותני לו תעסוקה שם (ירקות שונים, כלים עם מים שיעביר מכלי לכלי אבל רק לפני ספונג'ה :)
כשאת מקפלת כביסה את יכולה להושיב אותו לידך עם מגנטים ותוך כדי קיפול לשחק איתו. (עצם הנוכחות יחד כבר עוזרת להם לשחק קצת יותר זמן)

להביא שכנות הביתה לשחק איתו גם יכול לעזור (לא תמיד)
אם יש לך קניון באזור את יכולה לצאת איתו לשם ולתת לו לשחק בג'ימבורי
למצוא בייביסיטר שתיקח אותו לשעה- שעה וחצי
ולעשות סדר יום זה הכרחי. גם לך וגם לתינוק. גם אם זה רק לעוד 3 ימים.

נערך לאחרונה ב:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה