קשיים של התחלה..

• הוסף לסימניות
שלום.

התחלתי ללמוד איור ואני מאוד מתקשה לאייר תלת מימד בזויות שונות.
מישהו יכול בבקשה לעזור לי/לתת טיפים איך לעשות זאת...

תודה רבה!

• הוסף לסימניות
תפרטי במה את מתקשה.
כדאי להתחיל באיור שלוש צורות: קוביה, כדור וגליל. לאחר ההתנסות בהם, לעבור לאיור חרוט, כד, וצורות לא מוגדרות.
תעשי לכל צורה את האור והצל. יש גם מדריכים באשכולות שנעוצים בראש הפורום.
בהצלחה רבה!

• הוסף לסימניות
אנחנו עוד לפני האור והצל.
כרגע ביקשו מאיתנו רק לצייר חפצים בתוך חלל תלת מימדי (מעיין קופסא).
קשה לי לתפוס את הצורה באופן תלת מימדי ולצייר את הזויות של הקופסא נכון.
העניין הוא פשוט התירגול עד שהעין מתרגלת לראות נכון?

• הוסף לסימניות
יש גם את העניין של העין. אבל בעיקרון יש כללים ממש ברורים לציור בתלת מימד. וזה כל נושא הפרספקטיבה שהוא חובה לכל מי שעוסק באומנות ובציור. אי אפשר להמנע מלימוד הפרספקטיבה. גם אם זה נראה מסובך בתחילה אחר כך זה זורם והופך לחלק מהחשיבה שלנן.

• הוסף לסימניות
כדי לצייר משהו בתלת מימד צריך להבין שיש כאן שני דברים עיקריים: נקודת מבט (לא משתנה) וחפץ שאותו את מציירת (במצב מסויים, שלא זז).
כאשר תציירי את החפץ את צריכה להסתכל עליו מאותה נקודת מבט, כי כל שינוי קטן משפיע.
תנסי לחקור את החפץ: מה גורם לך להחליט שהוא תלת מימד? אם זו קוביה- כמה דפנות את רואה, כמה צלעות, מה הכיוון של כל דבר ולנסות להעביר את הידע הזה לדף. בקצרה- להתבונן-לחשוב-לציר ושוב להתבונן-לחשוב-לצייר עד שתהיהי מרוצה מהתוצאה. בהצלחה!

• הוסף לסימניות
מה שיש לי לומר לך...

כל ההתחלות קשות (מאוד) אך אל תתייאשי בשום מצב ואל תשברי כי כל קושי שתצליחי לעבור יחשל אותך עוד ועוד. אני גם שואף ושואף לשנות טכניקות וכו' ולפעמים מתייאש אך אח"כ קם מחדש וזה מה שמקדם אותי הלאה..

תצליחי

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה