דרוש מידע רופא עיניים או אופטומטריסט?

• הוסף לסימניות
ילד בן שבע וחצי - כרגע יש לו משקפיים עם מספר מרופא עיניים.
עכשיו לקראת זוג חדש אני רוצה לעשות לו שוב בדיקה לקביעת מספר
מה עדיף - רופא עיניים או אופטומטריסט?

לכאן ולכאן הייתי שמחה לקבל המלצות על כאלו באשדוד (רופא עיניים עדיף של כללית)

תודה.

• הוסף לסימניות
ילד בן שבע וחצי - כרגע יש לו משקפיים עם מספר מרופא עיניים.
עכשיו לקראת זוג חדש אני רוצה לעשות לו שוב בדיקה לקביעת מספר
מה עדיף - רופא עיניים או אופטומטריסט?

לכאן ולכאן הייתי שמחה לקבל המלצות על כאלו באשדוד (רופא עיניים עדיף של כללית)

תודה.
אצל רופא עיניים בודקים בעיקר בריאות העין זה התחום העיקרי(לדוג' יובש, דלקת, פציעה בעין וכו')
אופטומטריסט בודק בעיקר חדות ראיה וראיה בכלל.
אז לכאורה אם זה בדיקה לראיה לילד שכבר לובש משקפיים כדי ללכת לאופטומטריסט.
(ילדים בפעם הראשונה לפני בדיקת עיניים, צריכים טיפות להרחבת אישונים שרק רופא מורשה לתת, ולכן בדר"כ בדיקה ראשונה עושים אצל רופא עיניים)

• הוסף לסימניות
כמה דברים מניסיון:
לא בכל אופטיקה מסכימים לקבל ילד בכזה גיל בלי שהיה קודם אצל רופא עיניים.
רופא עיניים לא נותן מספר מדויק, בכל מקרה צריך אח''כ אופטומטריסט.
לפי הכללים, ילד עם משקפיים, צריך בדיקת רופא פעם בשנה.

מהניסיון שלי, הכי מוצלח אורטופיסט/ית בקופה (עם הפניה מרופא עיניים). כי הוא נותן מספר מדויק, וזה יותר מדויק מאופטומטריסט בכלל ובחנות בפרט. גם כי הוא בודק חדות ומיקוד ראיה, מה שאף בעל מקצוע אחר לא בודק.

• הוסף לסימניות
כמה דברים מניסיון:

מהניסיון שלי, הכי מוצלח אורטופיסט/ית בקופה (עם הפניה מרופא עיניים). כי הוא נותן מספר מדויק, וזה יותר מדויק מאופטומטריסט בכלל ובחנות בפרט. גם כי הוא בודק חדות ומיקוד ראיה, מה שאף בעל מקצוע אחר לא בודק.
מה זה אורטופיסט? לא ידעתי שיש כזה דבר מהקופה.
צריך לחפש מישהו מומלץ או שכל אחד כזה מהקופה יהיה טוב?
רק לציין שאין לילד איזו בעיית מיקוד וכו', אלא קוצר ראיה סטנדרטי

• הוסף לסימניות
אוטומטריסט לומר אופטומטריה במשך 4 שנים
רופא עיניים לומד אופטומטריה במשך חצי שנה מסגרת ההתמחות.

תעשו לבד את החשבון....

רק לקחת בחשבון שהרבה מהאופמטריסטים עובדים ללא תעודה ולכן חשוב ללכת למישהו ממש ותיק מנוסה ומוסמך.

• הוסף לסימניות
מה זה אורטופיסט? לא ידעתי שיש כזה דבר מהקופה.
צריך לחפש מישהו מומלץ או שכל אחד כזה מהקופה יהיה טוב?
רק לציין שאין לילד איזו בעיית מיקוד וכו', אלא קוצר ראיה סטנדרטי
יש בקופה. יש גם אופטומטריסט בקופה.
אני לא יודעת אם צריך המלצות או לא... אני מרוצה מאוד מהאורטופיסטית שאנחנו הולכים אליה. היא יכולה לקבוע מספר לכל מצב, גם לקוצר ראיה רגיל... (אבל היא תבדוק יסודי שאין עוד משהו. צילינדר למשל שייך לתחום שלה)

• הוסף לסימניות
כמה דברים מניסיון:

מה עושים שהרופא אומר שיש לבן שלי עין עצילה, והאופטימטריס אומר לא דובים ולא יער, למי לשמוע?

• הוסף לסימניות
מה עושים שהרופא אומר שיש לבן שלי עין עצילה, והאופטימטריס אומר לא דובים ולא יער, למי לשמוע?
אולי ללכת לרופא נוסף להתייעצות?
לכאורה הרופא הוא המומחה יותר, אופטומטריסט המקצוע שלו זה לקבוע מספר למשקפיים, ולא לבדוק את בריאות העין...

• הוסף לסימניות
חשוב מאד אופטמטריסט טוב,
יש הרבה אופטיקות שד' ירחם כל בדיקה 5 דקות
ממליצה בחום על עינית
אופטמטרסטים ממש טובים(ככה היה בזמני, מלוייזרת כבר 3.5 שנים... הייתי ממושקפת מכיתה א')

• הוסף לסימניות
אשמח דחוף להמלצה על אוטופיסט / אופטומטריסט בכללית (עדיף אשדוד)
אופטומטריסט בחנות משקפיים קבע לו מספר 3.75 ! (עכשיו הוא עם 1.5 שרופא עיניים קבע לו לפני חצי שנה)
והוא רק בן שבע וחצי :(

• הוסף לסימניות
אופטומטריסט בחנות משקפיים קבע לו מספר 3.75 ! (עכשיו הוא עם 1.5 שרופא עיניים קבע לו לפני חצי שנה)
לכו מיד לרופא עינים
ייתכן שכדאי להתחיל אטרופין.

• הוסף לסימניות
אורטופטיסט.

• הוסף לסימניות
אני בעבר הייתי צריכה לבן שלי מספר מדויק בעין, בגלל בעיית מיקוד קלה, וזה אחרי שהייתי אצל כמה אורטופטיסטייות שאפילו אמרו שזה ניתוח, ואז הלכתי לרופא מומחה פרטי ששלל ניתוח ואמר שמספיק תרגילים בעיניים. אז תראי כמה צריך להזהר מכל מיני המלצות... אז את התרגילים עשינו באשדוד במכון שנקרא "קשר עין" (היינו במכבי,אבל אולי יש להם הסכם עם עוד קופות) היה שם אורטופטיסט ממש טוב בשם גיא ברנט יצחקי, אבל זה היה בערך לפני 5 שנים. הבנין נמצא ברחוב הרצל 1 אשדוד .

• הוסף לסימניות
אני בעבר הייתי צריכה לבן שלי מספר מדויק בעין, בגלל בעיית מיקוד קלה, וזה אחרי שהייתי אצל כמה אורטופטיסטייות שאפילו אמרו שזה ניתוח, ואז הלכתי לרופא מומחה פרטי ששלל ניתוח ואמר שמספיק תרגילים בעיניים. אז תראי כמה צריך להזהר מכל מיני המלצות... אז את התרגילים עשינו באשדוד במכון שנקרא "קשר עין" (היינו במכבי,אבל אולי יש להם הסכם עם עוד קופות) היה שם אורטופטיסט ממש טוב בשם גיא ברנט יצחקי, אבל זה היה בערך לפני 5 שנים. הבנין נמצא ברחוב הרצל 1 אשדוד .
הקפצת אשכול מלפני שנתיים!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה