התייעצות רכישת מוניטין

• הוסף לסימניות
אשמח לשמוע את דעת המבינים בעניין
אני רוצה לקנות מוניטין של עסק ב250K המכניס בחודש בערך 9K
עבדתי שם בעבר מכירה מקרוב.
יש אפשרות של מינוף שכמובן דורשת עבודה וזמן עד שיתבסס.
האם זה שווה?
מה הדברים הקריטיים לברר(אם יש מנסיון עדיף)
כמובן אקח דוחות וכו..
ואם איזה אנשי מקצוע צריך להתייעץ?
(כמה שיש קצת פוילישטיקים בדוחות גם כשעבדתי שם ראיתי קצת הכנסות בשחור...)
תודה מראש:)

• הוסף לסימניות
דבר ראשון כל הכבוד על הרצון לקחת יוזמה ולקפוץ למים.

כמה נקודות
1. לקנות ב250,000 עסק שמכניס 9,000, זה לקנות לעצמך עבודה של 24 שעות תמורת משכורת שאפשר להרוויח במשרה כמעט ממוצעת בלי כאב ראש ובלי לסכן את הסכום הזה.
2. בגדול מקובל לחשב מחיר של עסק קיים לפי כיסוי ההשקעה בשנה, מה שאומר שהשווי הוא כ100,000 בלבד.
3. הכנסה של עסק צריך לחשב חוץ משכר שמגולם על שעות העבודה
4. כדאי מאד לרכוש ולשמוע את סדרת ההרצאות של מסילה לעסקים לפני שנכנסים לזה, זו השקעה כדאית מאד ביחס לשאר ההוצאות שמוציאים על העסק.
5. כשמחשבים השקעה כדאי לחשב את הרווח שהיה אפשר להכניס בלי סיכונים, כיום זה בכיוון של 6% שנתי
6. אם העסק טוב למה מוכרים אותו
7. מהן הוצאות התקורה, וכמה מחזור מכירות צריך כדי לכסות אותן. כל סטיה קלה בהכנסות חותכת את כל הרווח או חמור מכך

יש עוד הרבה....
בהצלחה

• הוסף לסימניות
דבר ראשון כל הכבוד על הרצון לקחת יוזמה ולקפוץ למים.

כמה נקודות
1. לקנות ב250,000 עסק שמכניס 9,000, זה לקנות לעצמך עבודה של 24 שעות תמורת משכורת שאפשר להרוויח במשרה כמעט ממוצעת בלי כאב ראש ובלי לסכן את הסכום הזה.
2. בגדול מקובל לחשב מחיר של עסק קיים לפי כיסוי ההשקעה בשנה, מה שאומר שהשווי הוא כ100,000 בלבד.
3. הכנסה של עסק צריך לחשב חוץ משכר שמגולם על שעות העבודה
4. כדאי מאד לרכוש ולשמוע את סדרת ההרצאות של מסילה לעסקים לפני שנכנסים לזה, זו השקעה כדאית מאד ביחס לשאר ההוצאות שמוציאים על העסק.
5. כשמחשבים השקעה כדאי לחשב את הרווח שהיה אפשר להכניס בלי סיכונים, כיום זה בכיוון של 6% שנתי
6. אם העסק טוב למה מוכרים אותו
7. מהן הוצאות התקורה, וכמה מחזור מכירות צריך כדי לכסות אותן. כל סטיה קלה בהכנסות חותכת את כל הרווח או חמור מכך

יש עוד הרבה....
בהצלחה

ראשית כל תודה!!!!
יש משהו שאפשר להתייעץ איתו??
והעסק נמכר עקב הסבה למקצוע אחר.
אני עבדתי שם ויש אפשרות למנף את זה אם הרווח נטו יהיה 12 ואז אקנה את זה, זה יהיה פחות סיכון?
ובעיקרון זה עסק שלא דורש הרבה עבודה כי יש הרבה צוות כשעבדתי שם(לפני שילדתי.)
המנהלת נהלה את הכל מרחוק ובקטנה ובקושי ביקרה שם.
ברור שעסק חייב השקעה אבל אחרי שאיצב אותו אז אוכל לעבוד במשהו נוסף לפחות במשרה חלקית.
זה עדין נקרא לא משתלם?

• הוסף לסימניות
1. אם באמת זה לא דורש הרבה השקעה ויש צוות וכו' ואפשר לנהל בשלט רחוק, למה למכור בגלל הסבת מקצוע...
2. אם יש הרבה צוות זה אומר שיש הרבה משכורות... לשלם משכורות צריך גם אם העסק לא מרוויח
3. מה הכוונה במינוף? אולי פיתוח?

• הוסף לסימניות
1. אם באמת זה לא דורש הרבה השקעה ויש צוות וכו' ואפשר לנהל בשלט רחוק, למה למכור בגלל הסבת מקצוע...
2. אם יש הרבה צוות זה אומר שיש הרבה משכורות... לשלם משכורות צריך גם אם העסק לא מרוויח
3. מה הכוונה במינוף? אולי פיתוח?
ברור שבסוף העסק דורש את שלו אך לא כמו משרה מלאה.
ויש צוות לא הרבה אבל יש 2 מזכירות שבכללי מנהלות את הרוב .
ואפשרויות המינוף זה להכניס "מוצרים" חדשים אפשרויות חדשות להגדיל את ההכנסות.
זה נקרא לא משתלם?
עבדתי שם ואני חושבת שזה מתאים לא בפרט שכרגע עדין לא מצאתי את עצמי בדיוק בעולם התעסוקה.
אנחנו זוג צעיר+1.
זה לא הימור?
אני עדין לא מספיק מסודרת כלכלית.
יש משהו אמין שיכול לעזור ביעוץ?

• הוסף לסימניות
תמיד תחשבי למה פנו דווקא אליך.
מה הצד השני רוצה להשיג, והאם את המתאימה ביותר לכך, ולמה.
האם בגלל המחיר שתהיי מוכנה לשלם/כישרון/אופי/מצב כללי/מצב כלכלי
התשובות שתעני לעצמך יוכלו לעזור לך להחליט

• הוסף לסימניות
אף פעם לא יודעים כמה העסק דורש עד שבאמת נכנסים אליו.
בדרך כלל מבחוץ זה יותר נוצץ.

ייתכן שאפשר לקדם את העסק בצורה משמעותית אבל לא בשביל זה משלמים את הסכומים האלו.
אם אתם עדיין לא מסודרים כלכלית מאיפה חשבתם לגייס את ההשקעה?

אולי תציעו לנהל ולקדם את העסק תמורת שותפות\ אחוזים

אשמח לייעץ לכם בקטנה ממש בלי תשלום, לא רוצה לנפץ את החלום אבל קחו בחשבון שאני מאד סקפטי לגבי זה.

• הוסף לסימניות
תמיד תחשבי למה פנו דווקא אליך.
מה הצד השני רוצה להשיג, והאם את המתאימה ביותר לכך, ולמה.
האם בגלל המחיר שתהיי מוכנה לשלם/כישרון/אופי/מצב כללי/מצב כלכלי
התשובות שתעני לעצמך יוכלו לעזור לך להחליט
אפשר להרחיב טיפה ולכוון אותי יותר
אני ממש אובדת עצות ולא יודעת מה לעשות זה כן נשמע לי הזדמנות זה המקצוע שלמדתי ואני לא מסודרת בעבודה טובה עבדתי שם כשנה וחצי כמה פעמים בשבוע והיה לי טוב מאוד מבחינת העבודה עצמה מה שלא היה לי ב6 עבודות שכבר עברתי.:( הלב כן אומר לי ללכת על זה
אבל במצב הכלכלי שלי כרגע אין לי כל כך את האפשרות להמר על 250K ולהפסיד את זה.
מה עושים ?
תנו לי עצה!!!
ללכת אחרי הלב או נתונים בשטח שהאמת זו לא מציאה גדולה מבחינת ההשקעה והרווחים.

• הוסף לסימניות
יש לעסק ציוד?
יש לקוחות משלמים קבועים?
זה עסק בתחום השירותים?
למה הלקוחות בחרו בעסק הזה?
המוכרת תוכל מחר לפתוח עסק מקביל ולקחת את כל הלקוחות?
את יכולה מחר לפתוח עסק מקביל ולאסוף לקוחות?
בדרך כלל 250K יכולים להסתיים גם ב150K ופחות מזה

הייתי מציע שוב להיכנס לניהול של העסק תמורת אחוזים

• הוסף לסימניות
יש לעסק ציוד?
יש לקוחות משלמים קבועים?
זה עסק בתחום השירותים?
למה הלקוחות בחרו בעסק הזה?
המוכרת תוכל מחר לפתוח עסק מקביל ולקחת את כל הלקוחות?
את יכולה מחר לפתוח עסק מקביל ולאסוף לקוחות?
בדרך כלל 250K יכולים להסתיים גם ב150K ופחות מזה

הייתי מציע שוב להיכנס לניהול של העסק תמורת אחוזים
אפשר להתייעץ איתך באישי?

• הוסף לסימניות
שלחתי הודעה, אני חושב שהשלב הראשון זה לחשוב על הנקודות שהעלו כאן

• הוסף לסימניות
@הלל א. כל מילה זהב.
@חתיכת פיצה נשמע שננעלת על זה, ממליצה לך לשים בלמים.
קיבלת מהלל יעוץ חינם והוא שווה המון. תחשבים עוד פעם ועוד פעם ועוד פעם לפני שאת שמה סכום כ"כ גדול על מוניטין.
בהצלחה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה