דרוש מידע רשימת קניות לעולים לישיבה עם פנימייה.

• הוסף לסימניות
דמי כיס כמה כדאיי/מומלץ

ישיבה קטנה/גדולה
תלוי מאוד בילד. המטרה היא שאם פה ושם ממש ממש יתחשק לו לקנות משהו (זה יכול להיות 'מזונות' או ספר קודש שימכר בישיבה, או פחית או כל פינוק אחר), שלא יצטרך ללוות כסף מחבר. זה מדרון חלקלק.
יש ילדים שצריכים הרבה יותר ויש כאלו שלא מבינים בשביל מה צריך כסף. יש לי בישיבה הכל. תלוי בהיכרות שלכם עם הבן.
אוסיף ברשותכם, שגם אם אתם מאוד מאוד מתנגדים לזה שהוא יעשן, אם ידוע לכם שהוא מעשן קצת או הרבה תדאגו במידת האפשר שיהיו לו מקורות מימון לזה. אחרת... הוא עלול להיכנס לבוץ עמוק.

• הוסף לסימניות
לא מעוניין להכינס לפולמוס, אבל יש ישיבות שבהם אסור להביא.
גם בישיבות שמותר להביא ספרי קריאה, אני אישית חושב שזה בעייתי כי זה מוציא את הראש מהלימוד

בחור אמור להיות עסוק כל היום סביב מה שלומדים בישיבה
גם אם למעשה זה לא ככה (ואני מכיר ה-מון שהמצב אצלם כן ככה), אבל זו השאיפה וככה אמור להיות
ולכן להביא ספר קריאה לישיבה זה סוג של אמירה של התעסקות בדברים אחרים שהם לא ת"ת

זו דעתי בכו"א, אפשר להתווכח (לא דוקא על במה הזו)
לפעמים צריך להרגיע את הראש ולנוח קצת....כדי לאגור כוחות ללימוד הבא.

• הוסף לסימניות
דמי כיס כמה כדאיי/מומלץ

ישיבה קטנה/גדולה
מאד תלוי בילד
רק קחו בחשבון ששתי מכונות ויבוש זה כבר 15 ש"ח
משהו לשבת זה עוד לפחות 15 ש"ח
יום אחד שלא היה מה לאכול עוד מינימום 20 ש"ח
חטיף או שתיים
תספורת וכו' וכאן מדובר על המינימום לדורינו
וכן גם אם אבא בישיבה לא היה מוציא שקל -חוץ מעל ספרי קודש
מה לעשות הילד חי בתשפ"א (2021)

• הוסף לסימניות
לא מעוניין להכינס לפולמוס, אבל יש ישיבות שבהם אסור להביא.
גם בישיבות שמותר להביא ספרי קריאה, אני אישית חושב שזה בעייתי כי זה מוציא את הראש מהלימוד

בחור אמור להיות עסוק כל היום סביב מה שלומדים בישיבה
גם אם למעשה זה לא ככה (ואני מכיר ה-מון שהמצב אצלם כן ככה), אבל זו השאיפה וככה אמור להיות
ולכן להביא ספר קריאה לישיבה זה סוג של אמירה של התעסקות בדברים אחרים שהם לא ת"ת

זו דעתי בכו"א, אפשר להתווכח (לא דוקא על במה הזו)
הכוונה לספרי קריאה על גדולי ישראל כמו חכימא דיהודאי (שיצא עכשיו) וכמו אגן הסהר וכדו'

• הוסף לסימניות
לפעמים צריך להרגיע את הראש ולנוח קצת....כדי לאגור כוחות ללימוד הבא.
מאד תלוי בילד
רק קחו בחשבון ששתי מכונות ויבוש זה כבר 15 ש"ח
משהו לשבת זה עוד לפחות 15 ש"ח
יום אחד שלא היה מה לאכול עוד מינימום 20 ש"ח
חטיף או שתיים
תספורת וכו' וכאן מדובר על המינימום לדורינו
וכן גם אם אבא בישיבה לא היה מוציא שקל -חוץ מעל ספרי קודש
מה לעשות הילד חי בתשפ"א (2021)
גם האבא בתשפ"א... עם כל המשתמע.

• הוסף לסימניות
אמרו לי שבדרך כלל יש בישיבה מכוות קצרות של כ- 39 דקות, אז א"א לצבור ערימת חולצות של שבועיים, אחרת זה לא יצא נקי.... אז אולי באמת אפשר פחות חולצות,

בחור אמר לי להוסיף - וניש קליה כדי שהחולצות יצאו לבנות.

• הוסף לסימניות
כאמא לבחורי ישיבות נהדרים שכבר התחתנו ולבחורים יקרים מאד 'בני הדור החדש של תשפא...' - כדאי לדעת.
לכל ישיבה תנאי כביסה משלה, אם רוצים בחור רגוע שיכול להשקיע עצמו בלימוד אז לכבס כל שבוע או לעמוד ולתלות כי מייבש עולה 5 שקל או יותר או פחות אז התורה שווה כנראה פחות מ-5 שקל... הרי הילדים היקרים שלנו ברוך ד' לא מאומנים במלאכה זו , ובשביל האחריות, וגם העתיד כשבבית יצטרכו עזרה, לא יזיק לו לדעת להכניס מכונה בצורה מסודרת ללא תקלות, אבל זה צריך להיות בגבול. קונים שני סטים מצעים ומגבות אז הוא לא צריך לכבס בדרך כלל עד שחוזרים הביתה, 30 זוגות גרביים או לחילופין עוד מכונה קטנה של צבעוני עבור גרביים או לבנים, וחולצות באופן כזה שתהיה לו רק כביסה של מכונה אחת לבנה ואחת צבעונית פעם בחודש וישר למייבש לחיים ולשלום והשאר כשיחזור יכובס בבית ויהיה מלווה בריח של בית...
כן, זו נדוניה מכובדת ויקרה - מסכימה ומכירה מקרוב מאד ולא להתבלבל גם אנחנו אברכים. אבל ברוך ד' היא בדרך כלל מחזיקה מעמד לכל שנות הישיבה - חידוש חולצות פעם ב.. וודאי מותר, וזו הוצאה יפה בשביל שהילד שלנו יוכל ללמוד - מה יותר טוב מזה.
אשרינו, בואו ניתן להם את ההרגשה שהם שווים!

• הוסף לסימניות
הבנים שלי - אישית , מעדיפים לכבס כמה דקות כל חודש ולא לסחוב הביתה את כל השלל...
כל אחד והאופי שלו,
הם גם תולים את החולצות ישר על קולב וכך חוסכים גיהוץ....

• הוסף לסימניות
יש חוברת הדרכה מהמשגיח של ישיבת דרכי משה הגאון הצדיק רבי מנחם לנג שליט"א, משהו ממש טוב.
זה התפרסם היום ב"ראשות הרבים".
אפשר להשיגו בכתובת מייל d723660876אין לכתוב כתובת מייל

• הוסף לסימניות
בתור בחור ישיבה אני יכול לאמר שבכל ישיבה בהחלט יש תנאי כביסה משלה, אבל המכנה משותף של כולם זה: שזה ממש סיוט!! לרדוף אחרי מכונות, להוציא את הכביסה הקודמת, להכניס את שלך רק כדי לתפוס את המכונה, לרוץ להביא את החומרים, וכו' וכו'...
ולא דברתי על זה שבסופו של דבר מגיע איזה צדיק ומוציא את הכביסה לאיזה שקית מחוררת.... בקיצור זה ממש לא כיף!!!
זה סיוט של ממש שאפשר לכתוב עליו ספר שלם....
אבל אם הבית לא נימצא ממש קרוב וודאי שעדיף לכבס בישיבה מאשר לסחוב ערמות הביתה כל פעם....
על כל פנים תרגישו בנוח עם זה שילד שלכם מכבס בישיבה!

וזה שהוא מכבס בשיבה ממש לא מראה שהתורה שלו שווה פחות מ- 5 ש"ח....

אם אתם באמת רוצים לעזור לו, אז תביאו לו מטבעות של 5 ש"ח במקום ללכת לחפש בכל הקופות צדקה של השכונה את המטבע הנכסף והיחיד שהמכונות מקבלות..... :)

על כל פנים, כל מה שנאמר פה די נכון נכון והכול תלוי בסגנון של הבחור שלכם!!!

• הוסף לסימניות
בתור בחור ישיבה אני יכול לאמר שבכל ישיבה בהחלט יש תנאי כביסה משלה, אבל המכנה משותף של כולם זה: שזה ממש סיוט!! לרדוף אחרי מכונות, להוציא את הכביסה הקודמת, להכניס את שלך רק כדי לתפוס את המכונה, לרוץ להביא את החומרים, וכו' וכו'...
ולא דברתי על זה שבסופו של דבר מגיע איזה צדיק ומוציא את הכביסה לאיזה שקית מחוררת.... בקיצור זה ממש לא כיף!!!
זה סיוט של ממש שאפשר לכתוב עליו ספר שלם....
אבל אם הבית לא נימצא ממש קרוב וודאי שעדיף לכבס בישיבה מאשר לסחוב ערמות הביתה כל פעם....
על כל פנים תרגישו בנוח עם זה שילד שלכם מכבס בישיבה!

וזה שהוא מכבס בשיבה ממש לא מראה שהתורה שלו שווה פחות מ- 5 ש"ח....

אם אתם באמת רוצים לעזור לו, אז תביאו לו מטבעות של 5 ש"ח במקום ללכת לחפש בכל הקופות צדקה של השכונה את המטבע הנכסף והיחיד שהמכונות מקבלות..... :)

על כל פנים, כל מה שנאמר פה די נכון נכון והכול תלוי בסגנון של הבחור שלכם!!!
???????????

• הוסף לסימניות
חבל, מי הבין שנאמר שמי שמכבס בישיבה התורה שוה פחות מ-5 שקל, ???????????????, תקרא טוב ותראה שמדובר שמי שמצפה ממנו לתלות במקום לייבש במייבש כי זה עולה כסף אז...
אכן, בגלל הסיוט שאפשר לכתוב עליו ספר שלם... כדאי שיהיו יותר בגדים ואז יש מינימום של מכונות שהבחור בכל זאת מכבס כדי לא לחזור עם ערימות אם קשה לו. ויש כאלה שרוצים כביסה של בית אז נתנו עיצה ולא חייבים לשמוע לה...
מרגישים בנוח שהוא מכבס בישיבה - מה השאלה. זה חלק מהחיים, הכל בסדר, חבל להתלהם...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה