שאלה בדקדוק

• הוסף לסימניות
פרשה שלנו = פרשתנו או פרשתינו?

תודה לעונים

• הוסף לסימניות
הצורה הנכונה היא 'פרשתנו'.
המילה 'פרשתינו' אינה קיימת.
יש 'פרשותינו' - הפרשות שלנו.

• הוסף לסימניות
תודה, גם אני חשבתי ככה, רק שכל פעם מתקנים אותי בת"ת שאכתוב פרשתינו ולא עוזר שאני מסבירה שזה לא נכון.

• הוסף לסימניות
את צודקת, יש נטייה מוזרה אצלנו להוסיף י' מיותרת,
כמו 'מורינו הרב' במקום 'מורנו הרב', ועוד כהנה וכהנה...
ויש אנשים שממש כועסים על התיקון...

• הוסף לסימניות
גם "רבינו". זו טעות קבועה שלא יעזור שום שכנוע בשבילה...

• הוסף לסימניות
לי יש שאלה יותר קשה. למה כותבים "אני יחפש", "אני יכתוב", אני ילך, אני יעשה וכו' - זה כנראה קשור לטעות הנפוצה אצל ישראליים שלא מבדילים בין האותיות י' וא'- ולכן מתבלבלים. אבל זה נורא צורם לעין.
ראיתי את הטעות הזאת אצל ניק אחד פה בפרוג שאחד מתארי המקצוע שלו זה "כתיבה"... :eek::rolleyes:

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י gila;715784:
לי יש שאלה יותר קשה. למה כותבים "אני יחפש", "אני יכתוב", אני ילך, אני יעשה וכו' - זה כנראה קשור לטעות הנפוצה אצל ישראליים שלא מבדילים בין האותיות י' וא'- ולכן מתבלבלים. אבל זה נורא צורם לעין.
ראיתי את הטעות הזאת אצל ניק אחד פה בפרוג שאחד מתארי המקצוע שלו זה "כתיבה"... :eek::rolleyes:

זה חלק משפת הנט, מה ל'שות.....;):)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יונה יונה;715794:
זה חלק משפת הנט, מה ל'שות.....;):)

את רצינית? זאת טעות מכוונת?

• הוסף לסימניות
כן,
זה רשמי בערך כמו הרגישונים.....

• הוסף לסימניות
תודה למידע - לפכות לא אבזבז אנרגיה ועצבים יותר על ה"עמארצות"...

• הוסף לסימניות
וואי...... לקחת את זה מדי רציני.... :)
אבל עדיין שגיאות כמו לפכות במקום לפחות לא כ"כ מקובלות......:(

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יונה יונה;715821:
וואי...... לקחת את זה מדי רציני.... :)
אבל עדיין שגיאות כמו לפכות במקום לפחות לא כ"כ מקובלות......:(

תפסת אותי על חם!!!!!:D:D:D

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה