כללי שאלה בנוגע לקישוט כיתה

• הוסף לסימניות
עיצבתי למישהי קישוט כיתה עפ"י רעיון שהיא הביאה.
לקחתי לה 300 ש"ח, (התקציב שלה היה דל) על סמך זה שאמכור אותו אח"כ עוד
ואכסה את העלות. כך אני עושה עם כל הקישוטים שאני מעצבת.
יושבת על קישוט איזה 8 שעות עבודה , תלוי איזה קישוט כמובן, אבל בערך...
ולוקחת מחיר סביר כדי שבפעמים הבאות אכסה את ההשקעה...
לאחר שנתיים הלקוחה חזרה אלי, וביקשה שאשלח לה את הקישוט , כי יש לה כמה חברות שרוצות להדפיס אותו.
היא היתה מופתעת לשמוע שאני רוצה על זה תשלום , הרי זה הקישוט שלה, היא הביאה את הרעיון, היא שילמה על הגרפיקה!
בררתי את הצד ההלכתי שבענין, ונאמר לי שיש חילוקי דעות, והכל לפי מנהג המקום.
איך שמקובל אצל עדת הגרפיקאים.

אז מה אתם אומרים.... מה מקובל, מה לא מקובל?!
אשמח לקבל תגובות.

• הוסף לסימניות
את לא חיבת לשלוח לה את זה שוב בכל מקרה.

מצד הרעיון- הוא שלה,
מצד הגרפיקה- היא שלך
אז אולי תעשו שותפות

• הוסף לסימניות
קראתי את ההודעה שלך בערב ובבקר זה פתאום צץ וניקר לי...
נראה לי שאני היתי עושה כך, תגידי לה שאת לוקחת על קישוט מחיר :X
אם היא רוצה אותו עם כל זכויות השימוש שתוסיף לך על המחיר שהיא שילמה ותשלחי לה בשמחה...

• הוסף לסימניות
בד״כ בכל חוזה עבודה שעושים עם לקוח כתוב שרק לו יש זכות שימוש בתוצר בגרפי, ולא ניתן להעברה לאחרים,
כך שברור שאם אחרים רוצים להשתמש בזה הם צריכים:
א. אישור של הלקוח הראשון.
ב. לשלם לך על הגרפיקה.
וזה מה שמקובל.

בכל מקרה מובן מכאן שאין לך חוזה ולכן זה לא הותנה איתה מראש...
לכן תסבירי לה ש-300 ש״ח הוא ממש לא המחיר המקובל לקישוט, ואפילו לא מתקרב למחיר מקובל, והסיבה שלקחת את המחיר הזה הוא רק מכיון שאת מוכרת אותו שוב וכך מכסה את העלויות.
ותגיעי איתה אולי להסכם של פשרה, שהחברות שלה משלמות פחות ממה שהיא שלמה, רק מכיון שלא ידעה מראש...
תציעי לה שהיא יכולה לברר מחירים בעצמה,
מהר מאד היא תגלה שהמחיר המקובל הרבה הרבה יותר גבוה ותבין לבד שמה שאת מציעה לה זה ממש פשרה מצידך...

• הוסף לסימניות
הבנתי, כמו שחשבתי

תודה לכל העונים! עזרתם לי מאוד!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה