שאלה בעניין סיום שיר

• הוסף לסימניות
אני מעלה השערה שיתכן מאוד שגם ה'השתוללות' הזו היא כתובה לתזמורת בתווים...
כלומר כמה תיבות להשתולל....
בהחלט הגיוני.
אבל אם עוזבים רגע את התזמורת והמנצח -
כשמדובר בנגן אחד על פסנתר, למשל, ובסיום השיר הוא עולה במהירות למעלה ומסיים שם -
איך הוא יודע כמה זמן הסיום אמור להיות?
בעצם, השאלה המקורית שלי היא יותר כללית - גם על תזמורות וגם על כל כלי שהוא שמסיים שיר בצורה כזאת...

• הוסף לסימניות
ואיך כולם יודעים מהו אותו גבול אלמוני?...
זה פשוט ענין של תחושה לאחר אימונים רבים, זה אימון של חשיבה להקתית והרגשת הנגנים זה את זה... זה בא עם הניסיון והאימונים יחד (גם שניהם יחד וגם אימוני הנגנים יחד)... אימונים, אימונים ואימונים. בלי אימונים זה יישמע זוועה.

• הוסף לסימניות
אני מעלה השערה שיתכן מאוד שגם ה'השתוללות' הזו היא כתובה לתזמורת בתווים...
כלומר כמה תיבות להשתולל....
לאו דווקא, אבל לפעמים באמת כותבים בתווים מספר תיבות לאלתור.

• הוסף לסימניות
בהחלט הגיוני.
בעצם, השאלה המקורית שלי היא יותר כללית - גם על תזמורות וגם על כל כלי שהוא שמסיים שיר בצורה כזאת...
הוא יודע כי ספירת התיבות כבר יושבת לו בראש.

• הוסף לסימניות
זה פשוט ענין של תחושה לאחר אימונים רבים, זה אימון של חשיבה להקתית והרגשת הנגנים זה את זה... זה בא עם הניסיון והאימונים יחד (גם שניהם יחד וגם אימוני הנגנים יחד)... אימונים, אימונים ואימונים. בלי אימונים זה יישמע זוועה.
מידע או מהשערה?
אם מידע ברור (בתור מישהו שהתנסה בעצמו בדבר כזה), אני אקבל את התשובה...
אבל אם לא - אז לא ;)

הוא יודע כי ספירת התיבות כבר יושבת לו בראש.
אבל לפעמים זה לא מסתדר עם תיבות!
לא תמיד זה נגמר בדיוק בסיום תיבה, בטח לא בסיום מספר זוגי של תיבות.

• הוסף לסימניות
מידע או מהשערה?
אם מידע ברור (בתור מישהו שהתנסה בעצמו בדבר כזה), אני אקבל את התשובה...
אבל אם לא - אז לא ;)

אבל לפעמים זה לא מסתדר עם תיבות!
לא תמיד זה נגמר בדיוק בסיום תיבה, בטח לא בסיום מספר זוגי של תיבות.
מידע. הכל בסדר.
זה שלפעמים לא מסתדר זה יפה, אבל עניתי על מקרה שבו זה כן. אבל כלל לא חייבים להסתדר עם התיבות. ולא חייבים ידע גדול במיוחד בשביל זה- מספק לראות ולשמוע ביצועים כאלו.

ניהלתי הרכבים כמה שנים אם זה חשוב לך. ועדיין אין מצדי חיוב לקבל את התשובה הזו...

• הוסף לסימניות
בהחלט הגיוני.
זה העניין- שהוא לאו דווקא 'יודע' מתי לגמור, אלא פשוט מחליט, כי הוא כן יודע שהשיר או היצירה הגיעו לסוף.
ככה זה במוסיקה מודרנית. או יותר נכון- ככה זה במוסיקה שלא כפופה לכללים נוקשים.

• הוסף לסימניות
אז לסיכום,
אין בעניין הזה שום כלל או היגיון שחוזר על עצמו בכל המקרים
אלא רק אינטואיציה טבעית שמתפתחת מאימונים ומניסיון?

• הוסף לסימניות
אז לסיכום,
אין בעניין הזה שום כלל או היגיון שחוזר על עצמו בכל המקרים
אלא רק אינטואיציה טבעית שמתפתחת מאימונים ומניסיון?
סוג של...
יש מוסיקאים שיסיימו בהשתוללות מדוייקת, ויש שלא. אבל הם בהחלט לא סתם מחרטטים.
הסולמות וההרמוניה נשארים מדויקים ומתואמים. כמובן שאין לתפוס אותי על המילה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה