דרוש מידע שאלה בשידוכים.

מצב
הנושא נעול.
המינימום הוא לשאול האם ישנם בעיות רפואיות ונפשיות,
למה? מכירה סיפור מכלי ראשון על בחורה שהתחתנה עם בחור עם בעיות נפשיות שלקח כדורים שאיזנו אותו, לאחר תקופה שכבר היה להם ילדים היא גילתה את זה, היא התגרשה
ההורים שביררו על הבחור אצל ראש ישיבה (אחד הישיבות הטובות) ולא אמר להם דבר, שאלו אותו למה הוא לא אמר להם, והוא ענה "כי לא שאלתם" אם הייתם שואלים הייתי מחויב לענות.
עצוב, כואב וחבל...
מכירה כמה שיושבות היום בבית ההורים אחרי שנפלו עם דברים שהוסתרו
עם חשש גדול לפתוח דף חדש...

שאלה שמאד מצאה חן בעיני כששמעתי אותה
ולדעתי היא מאד נעימה וטקטית לשאול בבירורים, כך שא"א לטעון אח"כ לא שאלתם:
יש משהו נוסף שאני צריך לדעת, משהו שאם זה היה מוצע לך היית רוצה לדעת?
לשמוע את התגובה הראשונית
ולהמשיך לפרט כל תחום בנפרד:
בכל תחום, רפואי, לימודי, חברתי, אורח חיים, נפש, מידות וכדו' (תעלו עוד תחומים חשובים)

ולואי וכולם יהיו הוגנים והגונים וכל אחד ימצא את זיווגו המתאים לו בשמחה גדולה, אמן

האם האבחנה לדעתך תקפה גם לגבי בעיה נפשית?(בניגוד למה שאמרה לעיל @ליליאן )
כלומר האם גרפלוג טוב מנסיונך יודע לזהות כאלה?
האם אתה מכיר אישית מקרים שגרפולוג כלשהו זיהה?
אם כן אשמח לשמוע פרטים על מי הם.
הניסיון שלי הוא בעיקר לגבי נערים שהיה צורך לאבחן ממה הם סובלים כשהם עצמם לא ידעו או לא רצו לספר.
כך שזה קצת פחות תקף (הניסיון שלי) לגבי הפרעות אישיות של אנשים בוגרים יותר.
(כידוע הפרעות אישיות מאובחנות רק מגיל 18 ומעלה, לפני כן הם מוגדרות הפרעות התפתחות).

לגבי כל הדיון על גרפולוגיה ואמינותה.
זה לא מדע של 100% כפי שפסיכולוגיה לא כזאת.
מתמטיקה וגאומטריה זה מדעים מוחלטים, שאר המדעים הם מדעי הרוח ומטבעם מעוגלים יותר ופחות נוקשים ונחרצים.
יתכן בהחלט שגרפולוגיה פחות מוחלטת גם ביחס לפסיכולוגיה, אבל בהחלט יודע מקרוב על אבחונים מדויקים שממש נתנו כיווני חשיבה חשובים מאוד לטיפול.

בלת"ק
אם יש מה לחוש לבעייה נפשית
לעיתים זה חמור יותר אם זה לא מטופל.
ולכן גם אם יש (למעשה אין) דרך לוודא שאין תרופות, אין זה אומר שאין בעייה שעלולה להתפרץ במלוא עוזה בהיעדר טיפול

לא נכון !!!
יש דברים בציבור החרדי שגורמים לבעיות נפשיות

אני לא רוצה לפרט

אבל ברור שיש בחורים ובחורות עם בעיות נפשיות שנגרמו להם בשל חוסר רגישות של אנשים

או שבחורים שלא מצליחים ללמוד , הגיעו למחלה נפשית ,כי הם לא מוכנים לוותר על לא ללמוד ולעשות שהו נוסף

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה