שאלה חשובה-צלמות איך אתן גובות תשלום

• הוסף לסימניות
ובמילים אחרות- בגרפיקה זה די ברור: מתקשר לקוח פוטנציאלי, חותם על חוזה שהוא מתחייב לשלם ואת מתחילה לעבוד. בצילום- יש מצב שמתקשרים אנשים וקובעים איתך יום, את משריינת אותו וממש לא שחסר לך מה לעשות, פתאום מחליטים שזה יקר להם או מה שזה לא יהיה ולא מגיעים ואין להם שמץ של מושג מה לא בסדר. או אפילו מצבים עוד פחות נעימים מזה שרצים לי כרגע בראש.
איך אתן מנסחות חוזה, מתי אתן מחתימות עליו, האם גובות מקדמה לפני תחילת הצילומים וכל פרט נוסף רלוונטי יעזור לי מאוד.
אגב אני פונה לא רק לצלמות שכבר עשו לעצמן שם אלא גם לכאלה שעוד בשלב שהן מפחדות להבריח לקוחה עם "רשמיות יתר" של מקדמה, חוזה וכו', איך אתן מתמודדות עם הקטע?

• הוסף לסימניות
אני גובה מקדמה ומחתימה על טופס שבו כתוב מה בדיוק הם מקבלים, כמה בדיוק הם משלמים ומתי, ועוד קצת סעיפים של זכויות (סעיף שאומר שהלקוח מאשר לי לצלם אותו ואת ילדיו, וכן שזכויות היוצרים הן שלי, והלקוח מקבל זכות רק לשימוש אישי ולא למטרת רווח. בנוסף, אם הלקוח החליט לאשר לי להשתמש בתמונות <ובתמורה לקבל הנחה משמעותית> - יש סעיף אישור פרסום).

מי שמפחד לחתום על כזה דבר, ו/או מפחד לשלם מקדמה - הוא לא לקוח בשבילי.
כשעובדים מסודר אין הפתעות.
אגב, חשוב לדעת שהטופס הזה משרת גם את הלקוח. למשל מפורט בו מה הם מקבלים, כך שאני לא יכולה אח"כ להגיד שהבטחתי להם רק 15 תמונות ולא 20, נניח. או שאני לא יכולה להגיד שסיכמנו על 1200 ש"ח כשבעצם סיכמנו על 800.

טופס מסודר שמבהיר את מה שסוכם מראש - זה אינטרס של כל הצדדים.

• הוסף לסימניות
את גובה את המקדמה ומחתימה על חוזה כשאת משריינת יום או כשמגיעים אלייך ולפני שאת מתחילה לצלם?

ואם את גובה בהפקדה בנקאית ואז משריינת יום, האם זה לא מבריח אנשים מסויימים? לא בגלל שפוחדים אלא שפשוט כבד עליהם התהליך הזה? אני גם מציינת שאני לא מוכרת עדיין באופן שיסמכו עלי בעיניים עצומות אבל אני גם לא רוצה לאכול קש.

אני פשוט כותבת מתוך מקרה לא נעים שהיה לי ואף פעם לא קרה לי בעבר בגרפיקה וכו'.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י השקעה;1030737:
את גובה את המקדמה ומחתימה על חוזה כשאת משריינת יום או כשמגיעים אלייך ולפני שאת מתחילה לצלם?

ואם את גובה בהפקדה בנקאית ואז משריינת יום, האם זה לא מבריח אנשים מסויימים? לא בגלל שפוחדים אלא שפשוט כבד עליהם התהליך הזה? אני גם מציינת שאני לא מוכרת עדיין באופן שיסמכו עלי בעיניים עצומות אבל אני גם לא רוצה לאכול קש.

אני פשוט כותבת מתוך מקרה לא נעים שהיה לי ואף פעם לא קרה לי בעבר בגרפיקה וכו'.

כמובן גובה כאשר אני משריינת תאריך. אחרת זה לא מקדמה.
אני מאפשרת גם אשראי, שזה לגמרי פשוט.

• הוסף לסימניות
"טופס הזמנה" לא מפחיד כמו חוזה. ואסור לשכוח שזה לטובת הלקוח.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רבקה.;1030725:
אני גובה מקדמה ומחתימה על טופס שבו כתוב מה בדיוק הם מקבלים, כמה בדיוק הם משלמים ומתי, ועוד קצת סעיפים של זכויות (סעיף שאומר שהלקוח מאשר לי לצלם אותו ואת ילדיו, וכן שזכויות היוצרים הן שלי, והלקוח מקבל זכות רק לשימוש אישי ולא למטרת רווח. בנוסף, אם הלקוח החליט לאשר לי להשתמש בתמונות <ובתמורה לקבל הנחה משמעותית> - יש סעיף אישור פרסום).

מי שמפחד לחתום על כזה דבר, ו/או מפחד לשלם מקדמה - הוא לא לקוח בשבילי.
כשעובדים מסודר אין הפתעות.
אגב, חשוב לדעת שהטופס הזה משרת גם את הלקוח. למשל מפורט בו מה הם מקבלים, כך שאני לא יכולה אח"כ להגיד שהבטחתי להם רק 15 תמונות ולא 20, נניח. או שאני לא יכולה להגיד שסיכמנו על 1200 ש"ח כשבעצם סיכמנו על 800.

טופס מסודר שמבהיר את מה שסוכם מראש - זה אינטרס של כל הצדדים.

איזה כיף לי שאני עובד עם צלמים מסוג אחר...
מה? מישהו יצלם מוצר שלי או את הילדים שלי ויגיד לי שהוא בעל הזכויות ואני משתמש בזה רק לצרכים אישיים? ואם באלי מחר לעשות פרסום חוצות בנתיבי איילון אני אבקש רשות מהצלם? ממש מגוחך.
טופס שמשרת את הלקוח שיקבל 20 תמונות ולא 15 ושישלם כפי שסוכם 800 ש"ח ולא 1200 ש"ח זה בעברית מסחר לא הוגן!!! ולא לשם כך נועד החוזה.

הכי טוב יעיל וידידותי להדפיס פנקס הזמנות ולא חוזה, את החוזה תשאירי לדירה...
צריך לסגנן משהו ידידותי ונעים שהלקוח ירגיש שהדבר מחייב גם אותך כנותן שרות ולא רק מחייב אותו.
צריך להיות תאריך, מקום,מחיר,כמות התמונות, יום ושעות הצילומים, סנקציה לביטול (של 2 הצדדים) סכום ותנאי תשלום, דמי קדימה ועוד ועוד, רצוי להשאיר כמה שורות ריקות לכתיבת צרכים מיוחדים לעבודות מיוחדות.
אם יש לי בעסק טופס כזה של צלם שאנחנו עובדים איתו, אשלח לך מחר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דאלארס;1030879:
איזה כיף לי שאני עובד עם צלמים מסוג אחר...
מה? מישהו יצלם מוצר שלי או את הילדים שלי ויגיד לי שהוא בעל הזכויות ואני משתמש בזה רק לצרכים אישיים? ואם באלי מחר לעשות פרסום חוצות בנתיבי איילון אני אבקש רשות מהצלם? ממש מגוחך.
טופס שמשרת את הלקוח שיקבל 20 תמונות ולא 15 ושישלם כפי שסוכם 800 ש"ח ולא 1200 ש"ח זה בעברית מסחר לא הוגן!!! ולא לשם כך נועד החוזה.

הכי טוב יעיל וידידותי להדפיס פנקס הזמנות ולא חוזה, את החוזה תשאירי לדירה...
צריך לסגנן משהו ידידותי ונעים שהלקוח ירגיש שהדבר מחייב גם אותך כנותן שרות ולא רק מחייב אותו.
צריך להיות תאריך, מקום,מחיר,כמות התמונות, יום ושעות הצילומים, סנקציה לביטול (של 2 הצדדים) סכום ותנאי תשלום, דמי קדימה ועוד ועוד, רצוי להשאיר כמה שורות ריקות לכתיבת צרכים מיוחדים לעבודות מיוחדות.
אם יש לי בעסק טופס כזה של צלם שאנחנו עובדים איתו, אשלח לך מחר.
תודה על החלק של תגובתך מהקו ומטה זה באמת הצעה טובה.
לגבי החלק העליון אני ממש לא מבינה את הקטע להוציא דברים מהקשרם, היא סך הכלל נתנה דוגמא היפוטטית למצב שבו החוזה ממגן גם את הלקוח ולא רק את נותן השרות היא לא אמרה שהיא באמת עושה את זה, כאילו זה לא הובן

לגבי שימוש פרטי/מסחרי ידוע שהמחיר שונה ומדובר על צילום אנשים ולא מוצרים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י השקעה;1030901:
תודה על החלק של תגובתך מהקו ומטה זה באמת הצעה טובה.
לגבי החלק העליון אני ממש לא מבינה את הקטע להוציא דברים מהקשרם, היא סך הכלל נתנה דוגמא היפוטטית למצב שבו החוזה ממגן גם את הלקוח ולא רק את נותן השרות היא לא אמרה שהיא באמת עושה את זה, כאילו זה לא הובן

לגבי שימוש פרטי/מסחרי ידוע שהמחיר שונה ומדובר על צילום אנשים ולא מוצרים.

אז זהו שזה לא להוציא דברים מהקשרם, וזו לא דוגמא היפוטטית.
יש לי כמה וכמה שנות עבודה מול צלמים, ואני אגיד לך שזו שיטת העבודה והתנשאות על הלקוח.
לכן כתבתי שכיף לי וכ'ו וכ'ו..

• הוסף לסימניות
דאלארס היקר, האשכול נועד לצלמות המצלמות. מול לקוחות.
הדיון לא נסוב על פרילאנסר. עמך הסליחה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שלמה;1031391:
דאלארס היקר, האשכול נועד לצלמות המצלמות. מול לקוחות.
הדיון לא נסוב על פרילאנסר. עמך הסליחה.

חבל, כפי שהבטחתי רציתי עכשיו להעלות טופס הזמנת עבודה של חברה שאנחנו עובדים איתה שנותנת שרותי צילום מגוונים, אבל אני לא נדחף למקום שלא רוצים אותי....:cool: נכניס את הטופס לטרול...ונעוף למקם שכן רוצים... :)

• הוסף לסימניות
מעדיף לפעמים להפסיד תכנים או דיונים סוערים, מאשר לאבד את שפיות הפורום.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שלמה;1031652:
מעדיף לפעמים להפסיד תכנים או דיונים סוערים, מאשר לאבד את שפיות הפורום.

צדיקים מלאכתם.....
רצית שפיות במקום דיונים סוערים קיבלת את זה בגדול כאן
העדפת להפסיד תכנים במחיר של שפיות? זכותך, אבל כמה נ.צ מהזמנת העבודה אני חייב לתת זה רלוונטי מתמיד:
1.כאשר הלקוח לא מרוצה מרמת העבודה מי הסמכות הבלעדית לקבוע מה רמת העבודה?
2.איזה פיצוי מגיע ללקוח?
3.מה עושים כאשר לא ניתן לשחזר את העבודה? (שם, הדוגמן חזר לארץ מוצאו. כאן ילד לאחר תספורת החלאקה)
4.סעיפים מיוחדים למזון.
עוד ועוד סעיפים שמגנים גם על החברה וגם על הלקוח, בקיצור לא רצית לא קבלתה.

• הוסף לסימניות
דאלארס היקר.

דיון פורה בין לקוח לצלם, או בין צלמים זה דבר מאוד מקובל ומאוד בונה!
דיונים או תמחורים בין קבלנים לצלמים (פרילאנסר), הם מאוד שבריריים ועדינים במהות השכר ודרישות ה"קבלן" וה"לקוח".

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה