שאלה לגבי הכריות בקלרינט

• פותח הנושא BLAK
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
נראה לי שאני כבר צריך להחליף את הכריות בקלרינט איך אני יכול לבדוק את זה?

• הוסף לסימניות
יש לי המלצות לאנשי מקצוע בירושלים בני ברק רמת גן תל אביב ואשדוד....
רק תגיד מה הכי קרוב לך

• הוסף לסימניות
אבל איך אני יכול לבדוק אם אני צריך?
נו באמת, אין פה קלרניסטים טובים בפורום?

• הוסף לסימניות
זה לא דבר שאפשר להסביר בכתובים....
אבל בכ"ז באופן כללי התפקיד של הכריות הוא לאטום ולשמר את עמוד האויר לאורך הכלי עד ליציאתו....
הכרית מורכבת בדרך כלל ממילוי מוצק כלשהוא ועטיפה מעליה ובגדול אם אתה רואה שהעטיפה מתחילה להתקלף זה זמן להחליף את הכרית... אבל לא תמיד כי גם אם הכריות עדיין תקינות אתה צריך לבדוק האם הכריות מכוונות על הקלאפה כמו שצריך כי אחרת הם לא יאטמו ויהיו בריחות אויר
אתה יכול לנסות לבדוק אם הכלי שלך אטום ע"י זה שאתה לוקח כל חלק בנפרד (גוף עליון וגף תחתון) סוגר את החורים עם היד המתאימה ועם היד השנייה סותם את החור מלמטה ואז אתה נושף עם הפה דרך החור למעלה (תוך כדי סתימתו עם האזור של מעל לשפתיים...) ואז מרים תוך כדי נשיפה אצבע מאחד מהחורים שבגוף הכלי ואם אתה יודע איך אמור להרגיש כלי אטום שעושים בו את הפעולה הזו אתה יודע האם הוא מספיק אטום..... (ולכן כדאי שבעל מקצוע יעשה את הבדיקה הזו...)
ובכל אופן אולי כדאי ש @o.v המאסטר כאחד שכל הכלים של כל ה"גדיילים" יאמר מה הוא חושב.....

• הוסף לסימניות
השיטה של הטכנאים היא ע"י מקל אור/פס לד שמשחילים לתוך הכלי בחדר חשוך וסוגרים את החורים ובודקים אם בורח אור מתחת לכרית
כמו"כ מה שכתב @פשטות ותמימות עובד יותר טוב בשאיפת האוויר - יצירת וואקום - ואז כשפותחים אחד מהחורים - אמור להיות - טאק! של פתיחת וואקום.

• הוסף לסימניות
נראה לי שאני כבר צריך להחליף את הכריות בקלרינט איך אני יכול לבדוק את זה?
שלום לך
1 כלי לא עובד תקין
2 כלי עובד קשה, כלומר יש צורך בלחיצה חזקה ולא מספיק ריחוף עם הצבעות
3 מקשים נדבקים או משמעימים רעש בלחיצה מכרית יבשה
אם אין לך תופעה כזו או אחרת, אין טעם לרוץ לחפש בעיות..
לנגנים שעובדים באופן קבוע עם הכלי, חובה לעבור בדיקה טיפול וכיוון פעם בשנה, כדי שהכל יהיה מכוון בצורה מושלמת, וכמובן לא להגיע בטעות למצב של כלי שנדפק תוך כדי ארוע

אם ממש מעניין אותך לדעת אתה מוזמן ליצור קשר, בדיקה פשוטה בחינם ותקבל תשובה

לגבי מה שהציעו פה אלו דברים נכונים אך לא מחייבים
יש הבדל בין החלק העליון לתחתון בבדיקת וואקום או נשיפה, יש קלידים שתקין שיוצא משם אוויר בנשיפה, ויש מצבים שתקין שאין וואקום בשאיפה, גם לגבי בדיקה באור, זה משתנה בין סוגי כריות וסוגי עור, וכמה כמות דליפת אור
אבל בגדול, אחרי כל הבדיקות (שיכולות לצאת תקין) צריך לבצע בדיקה בנגינה בפועל, בכל מיני ווריציות, ושם התשובה המכרעת
בהצלחה לכולם

• הוסף לסימניות
שלום לך
1 כלי לא עובד תקין
2 כלי עובד קשה, כלומר יש צורך בלחיצה חזקה ולא מספיק ריחוף עם הצבעות
3 מקשים נדבקים או משמעימים רעש בלחיצה מכרית יבשה
אם אין לך תופעה כזו או אחרת, אין טעם לרוץ לחפש בעיות..
לנגנים שעובדים באופן קבוע עם הכלי, חובה לעבור בדיקה טיפול וכיוון פעם בשנה, כדי שהכל יהיה מכוון בצורה מושלמת, וכמובן לא להגיע בטעות למצב של כלי שנדפק תוך כדי ארוע

אם ממש מעניין אותך לדעת אתה מוזמן ליצור קשר, בדיקה פשוטה בחינם ותקבל תשובה

לגבי מה שהציעו פה אלו דברים נכונים אך לא מחייבים
יש הבדל בין החלק העליון לתחתון בבדיקת וואקום או נשיפה, יש קלידים שתקין שיוצא משם אוויר בנשיפה, ויש מצבים שתקין שאין וואקום בשאיפה, גם לגבי בדיקה באור, זה משתנה בין סוגי כריות וסוגי עור, וכמה כמות דליפת אור
אבל בגדול, אחרי כל הבדיקות (שיכולות לצאת תקין) צריך לבצע בדיקה בנגינה בפועל, בכל מיני ווריציות, ושם התשובה המכרעת
בהצלחה לכולם
זו תגובה של מקצוען....;)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

אשכולות דומים

יש מתכון של עוגת כריות שלמות שהכנתי כבר כמה פעמים
המתכון מהאשכול הזה:
כלתי הביאה לחג פס של חטיף כריות, - 'אחד הדברים'

כלום עבודה, יפה, שווה, מסוכן.

(קרדיט- מרגלית ביכלר)

חבילת כריות נוגט
400 גרם שוקולד מריר (כלתי שמה חלבי)
400 גרם טחינה גולמית
לוטוס - לבחירה

אופן הכנה:
משטחים חבילת כריות בתבנית
ממיסים את השוקולד והטחינה
שופכים על הכריות.
מקררים.
אפשר לזלף לוטוס מעל.

זה טעיםםםםםםםםםםםםם
עשיתי כבר כמה פעמים למשפחה, יוצא מהמם, אבל צריך לשמור בקירור עד ההגשה, כי זה נמס מהר.
אני רוצה לעשות לארוע, ולהביא קוביות חתוכות,
מה אני יכולה לעשות כדי שלא ימס בארוע? יש לכן רעיון?
ואגב, אני מכירה את המתכון עם 500 גר' שוקולד ו- 500 גר' טחינה גולמית,
איך זה יוצא עם 400 גר'?
אולי לכן זה נמס לי מהר? או שזה לא משמעותי?
ועוד שאלה, אני תמיד עירבבתי את הכריות עם השוקולד והטחינה בקערה ואז העברתי לתבנית,
אם לא מערבבים - כמו במתכון הזה (וכך חוסכים כלי לשטוף...) - אז איך זה נראה מלמטה? הרי התערובת של השוקולד לא עוטפת את הכריות גם מלמטה, זה לא בולט?
ואגב רעיון לשים בתבניות אינגליש קייק, יותר קל לחתוך.
אשמח אם מישהי שמבינה תוכל לענות לי כמה שיותר מהר, זה די דחוף לי
תודה רבה!!
אני חושב שיש לי רעיון ממש טוב להיגמל מכל מיני דברים!

בעצם בכל מוצר יש כמה סוגים, יש את הכי טוב וגם יקר, ויש חיקויים לדוגמא יש כריות של תלמה שנע סביב ה27 - 30 ש"ח, ויש יותר זולים ב20 ש"ח ומטה,

מה שקרה לי הוא בהתחלה קניתי את הכריות של תלמה פעם אחר פעם כמה קופסאות, ופעם אחת קניתי סוג יותר זול (יש כמה סוגים) והטעם כמובן לא אותו דבר ופשוט לא יכולתי לאכול את זה, אבל מצד שני לא רציתי לקנות חדש (הטוב והיקר) כי יש לי כריות בבית וכך דחיתי את אכילת הכריות הזולות ביום - יומיים.

וכאן קרה מפנה דרמטי!!! פתאום אני מוצא את עצמי לאחר כחודש ואני אוחז שאני לא אוכל כריות! ממצב שהיה לי קשה להפסיק לאכול פשוט לא אכלתי ולא הרגשתי כבר כלל צורך לקנות גם את היקר!

הענין הוא שזה מיד אח"כ קרה לי גם עם הקורנפלקס! הייתי קונה של תלמה עד שקניתי פעם אחת יותר זול (לא אחזתי את הנ"ל וקניתי סתם כי רציתי לנסות את הזול), וקרה לי אותו דבר! ואני מוצא את עצמי לא אוכל ולא קונה קורנפלקס.

ואם חשבתי שזה נגמר אז לא, כי אותו דבר קרה לי עם דבר הרבה יותר דרמטי עם הקפה!, אני מאוד אוהב קפה והייתי שותה כמויות של קפה מתי שהזדמן לי, עד שיום אחד היה איזה מכירה אצלינו וקניתי שם חלב בטעם וניל, וקניתי כמות גדולה, ואני שותה ומרגיש לא כ"כ טוב עם הטעם (יש אוהבים ויש לא), וכמובן שא"א לשתות ככה קפה כמה פעמים ביום אלא אולי אחד - שתים, ומאידך לא רציתי לקנות חלב אחר כיש חבל על החלב שיש לי, וככה אני מוצא את עצמי בפעם השלישית מצליח להיגמל מדברים שהייתי רגיל אליהם.

(יש לציין שהדוגמא עם הקפה בשבילי הוא הכי מוצלח כי הכריות והקורנפלקס לא הייתי 'רגיל לאכול הרבה אלא היה שלב שהתחלתי לקנות את זה והמשכתי עד שקניתי את הזול והפסקתי, וכן עם הקורנפלקס, אבל הקפה הייתי שותה ממש הרבה והפסקתי).

ואולי יש כאן איזה רעיון או משהו כזה להיגמל מכל מיני דברים????????

כמובן שהוא לא שייך לדברים שאין יותר זול מהמוצר וכד' אבל ל'אוכל' הוא יכול להיות רעיון, דהרי לכל דבר יש חיקוי זול ופשוט פעם אחת קונים את היותר זול, אם מרגישים שאם לא יגמרו את המוצר הזול לא יקנו את היקר כי חבל על מה שקנו כבר, ופשוט אם אי אשר לאכול את היותר זול מפסיקים אוטומטי.

אולי זה יכול להיות רעיון גם לסיגריות אם שייך בזה יותר זול וגרוע.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה