שאלה לגבי תמחור של חוברת מאויירת

• הוסף לסימניות
אנשים יקרים,
קיבלתי פנייה מלקוח לאיור גרפי של חוברת בעלת 100 תמונות לפחות.
הערכתי הראשונה הייתה שהעבודה תקח לי בין 10-15 שעות ולכן סיכמנו שהתשלום עבורה יהיה פר שעה וזאת כיוון שמדובר באיורים מאד מופשטים ואפילו סמליים. שלחתי 3 סקיצות ראשוניות ללקוח והוא אכן אהב את הכיוון אך פתאום הציורים המופשטים לא נראו לו והוא רצה ציורים כמעט ריאליסטיים. לכן הודעתי ללקוח ששעות העבודה יתארכו ולא אוכל לתת לו הערכת מחיר לאור השינויים הרבים. הלקוח הבין את המצב והמשכתי בעבודה. לאחר12 שע' עבודה עדכנתי את הלקוח בעובדה שעדיין לא הגעתי למחצית מן הציורים ועדיין המחיר הולך לפי פר שעה.
וכאן התחילה הבעיה. הלקוח טען שדובר על גג 15 ש' ולכן אני צריכה להתחשב בעובדה הזאת ומכאן ואילך לעשות לו מחיר אחר שלא יגיע לסכומי עתק.
שאלתי: איך מתמחרים כזה פרוייקט? לפי שעה? לפי ציור? ואם כן באיזה טווח מחירים מדובר?
אשמח מאד מאד אם תעזרו לי בנושא.

• הוסף לסימניות
לכאורה אם מסכמים מראש על כמות שעות יש ללקוח זכות לדרוש שאם זה יחרוג מהמכסה יש להוריד במחיר,
אם הדבר לא סוכם מראש הוא לא יכול ממש לדרוש את זה, רק לבקש...
בכל מקרה ברגע שאופי העבודה השתנה בהתאם לבקשתו,
ויש הבדל רב בין ציורים 'מופשטים וסמליים' לבין ציורים 'ריאליסטיים',
הרי שאין הצדקה לטענתו זו.
לימוד לפעם הבאה - לא עושים עבודה בלי חוזה מסודר,
הפעם - לדעתי אין שום סיבה להתחשבות, כיוון שאם מלכתחילה היית יודעת שזו העבודה היית מעריכה אותה בכמות שעות שונה לחלוטין, או לפי ציור.
אפשר לבוא לקראת, אינני יודעת באיזה סכומים מדובר.

• הוסף לסימניות
זה בעיות חדועות שחוזקות על עצמן המוון בכל פעם שיש אפילו קצה של אי הבנה בין הצדדים
לימוד לפעם הבאה הכלמחייב ליהות מוסכםמ
במקרה שלך , זה ברור שךא תשלמי את המחיר שקבעתם מראש אך כנראה גם לא למחיר שאותו את מצפה שהרי לא על זה הוסכם
תנסו שניכם להגיע להבנה כמה הוא מוכן להשקיע וכמה איכות את מציע בתמורה
אבל אין ספק שאסור לך לעבוד בחינם
קחי בחשבון שמכאן והילך זה כמו עניין חדש

• הוסף לסימניות
מדובר על 80 ש"ח לשעה.
לכן עבודה של 10-15 ש' היא בין 800-1200ש"ח.
האם לתמחר את הפרוייקט לפי איור? ואם כן מה הם טווחי המחירים לאיור?
אשמח אם תתנו לי מספרים ברורים.

• הוסף לסימניות
אין מספרים ברורים
כל אחד קובע כמה מגיע לו (וכמה הלקוח מוכן לשלם -שיקול חשוב )
כי כל אחד גם שונה מחברו באיכות ובטעם ,לא שייך שאדם יקח מחיר על סמך האחר

אבל לדעתי , לקבוע מחיר מראש על העל או על פריט פריט ולא לפי שעה ולהשאיר פתוח כמה שעות יהיה
רק דברים ברורים וקבועים

• הוסף לסימניות
"אבל לדעתי , לקבוע מחיר מראש על העל או על פריט פריט ולא לפי שעה ולהשאיר פתוח כמה שעות יהיה
רק דברים ברורים וקבועים"

מצטערת. לא הבנתי אותך..<!-- / message --><!-- sig -->

• הוסף לסימניות
לדעתי מה שחשוב זה לקבוע מראש מחיר ברור על כלל העבודה
ולא להשאיר דברים פתוחים

• הוסף לסימניות
לקבוע מחיר לפי שעה ולהחליט על מס' שעות משוער -
זה די נקרא 'מחיר ברור על כלל העבודה'...
הנושא הוא שפתאום נהייתה פה עבודה חדשה.
אז צריך לסכם הכל מחדש,
או היה צריך לסכם בעצם....

• הוסף לסימניות
אז מה את מציעה? אני ממש אובדת עצות..המחיר לפי שעה יקר מדי ללקוח.
איך אפשר לקבוע מחיר לפי איור?

• הוסף לסימניות
לדעתי לפי איור יוצא הרבה יותר יקר, תלוי כמובן בגודל ובמורכבות האיור, איור קליל או מושקע
או בכמה את מעריכה את רמת הציור והמקצועיות שלך.
חשבון פשוט ובהערכה גסה (או מיני מחירון)-
מחיר לאיור בודד: 50-150 ש"ח כפול 100 איורים = 15,000 - 5,000 ש"ח
לפי שעת עבודה: אם את קבעת תעריף של 80 ש"ח לשעה (שזה נחשב תעריף נמוך)
והעבודה לאחר שינוי התנאים תיקח בערך כפול זמן (אם לא יותר)
80 ש"ח כפול 30 ש' = 2,400 ש"ח.
שוב, קחי את כל הנ"ל כהערכה גסה ולא מחייבת.
בהצלחה.

• הוסף לסימניות
מה אפשר לעשות, הבן אדם רוצה עבודה מורכבת, אז זה סיפור יקר, ושום צורת תמחור לא תעלים את זה!
מאה ציורים ראליסטיים זה דבר מאוד יקר, בלי השוואה לאיורי מינימום קלילים!
תוכלי להציע לו להפחית ממספר הציורים אם הוא לא תכנן הוצאה כזו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י עפרה;732572:
מאה ציורים ראליסטיים זה דבר מאוד יקר,
בלי השוואה לאיורי מינימום קלילים!
תוכלי להציע לו להפחית ממספר הציורים אם הוא לא תכנן הוצאה כזו.
נכון מאוד!

• הוסף לסימניות
תודה רבה לכולכם. עזרתם לי מאד!

• הוסף לסימניות
אם יורשה לי להקביל,
זה כמו שאבקש מנגר ארון m.d.f ואחרי הצעת מחיר ולקיחת המידות אשנה את דעתי ואבקש סנדוויץ' אדום,
לא אוכל לבוא בטענות על הכפלת המחיר,
ואתפלא ביותר אם הנגר 'יתגמש' ו'יבוא לקראתי' בגלל שזו היתה הוצאה 'לא מתוכננת'.
אפשר תמיד להכניס את השיקול של 'הישאר נחמד ויישאר לך הלקוח',
אבל נדמה לי שכאן זה לא הוגן. המחיר מלכתחילה לא גבוה במיוחד.
מה שאני הייתי עושה לו הייתי נקלעת למצב כזה -
הייתי מציעה לו להחליט על כמות שעות שהוא יכול לעמוד בה מבחינת המחיר
ושאני אשתדל ככל יכלתי 'להכניס' שם כמה שיותר ציורים.
זה אמור להתקבל על הדעת.

• הוסף לסימניות
עצוב לשמוע!
שירי הציע פתרון טוב.
לפעם הבאה כדאי לקבוע מחירים לפי ציורים, לדעתי. עדיף שציור יעלה 15 ש"ח (זה מה שיוצא אצלך) אבל יהיה ברור ללקוח למה לצפות.
לעבוד לפי שעה כדאי רק כאשר מדובר בעבודת מעל המסגרת. כלומר, ציירת 100 איורים לפי סקיצות, שלקוח אישר וכו', ואחרי שלקוח התייעץ עם אשתו, שכן וגבאי בבית כנסת שלו- הוא רוצה שתשני 20 איורים מוכנים. אז אפשר להסכים לתשלום פר שעה. כי הלקוחות לא מבינים שלא הכל אפשר לשנות וזאת אומרת שצריכים לצייר כל 20 ציורים החדש. (בגלל שרוב האיורים אני מציירת ביד- אני לא יכולה למחוק ולתקן בלי סוף על הנייר, ובמקרים כאלה עושה איורים חדשים).
בהלחה!

• הוסף לסימניות
דבורה - לשנות ציור מוכן אחרי אישור סקיצה זה ציור חדש, לא תיקון לפי שעה.
לעניות דעתי כמובן...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה