דרוש מידע שאלה למבינים בתורת רבי נחמן מברסלב

• הוסף לסימניות
נתקלתי בציטוט מעניין שצוטט בשם רבי נחמן
אני לא חסידת ברסלב אבל בשיחה עם חסידת ברסלב היא חיפשה את המקור שטענו ששם זה מופיע ולא מצאה
לטענתה פחות נשמע שזה מתורת רבי נחמן...
מעניין אותי מאוד לדעת אם מישהו מכיר את הציטוט הנ"ל ומה מקורו

"כאשר האדם מפסיק לפחד מן הפחד ומתבונן בו, אז הפחד מתפרק למרכיביו ומלמד את האדם את השיעורים היקרים של חייו"

• הוסף לסימניות
רבי נחמן מדבר הרבה על לא לפחד מהפחד, ויתכן שהציטוט הנ"ל הוא עיוות, עיבוד, לרעיון המקורי. היום זה הבסיס לכל טיפול רגשי טוב. לא לפחד מהפחד. לא לברוח ממנו. להרשות לעצמנו לחוות אותו, לעבור דרכו כמו דרך ענן סמיך, להרגיש את החנק, ולחץ, המתח והקושי... עד שזה פשוט נעלם.

• הוסף לסימניות
רבי נחמן מדבר הרבה על לא לפחד מהפחד, ויתכן שהציטוט הנ"ל הוא עיוות, עיבוד, לרעיון המקורי. היום זה הבסיס לכל טיפול רגשי טוב. לא לפחד מהפחד. לא לברוח ממנו. להרשות לעצמנו לחוות אותו, לעבור דרכו כמו דרך ענן סמיך, להרגיש את החנק, ולחץ, המתח והקושי... עד שזה פשוט נעלם.
אני מכירה את הנושא ועניין אם באמת מדובר בציטוט אמין
או שבאמת מדובר בעיוות...

• הוסף לסימניות
תסתכלו בשיחות הר"ן אות נ"ו בסוף הקטע וכנראה זה הכוונה
וגם שיחות הר"ן אות פ"ג קצת שונה

• הוסף לסימניות
תסתכלו בשיחות הר"ן אות נ"ו בסוף הקטע וכנראה זה הכוונה
וגם שיחות הר"ן אות פ"ג קצת שונה
תודה!
באות נ"ו כתוב משהו בנושא אחר
באות פ"ג אכן מזכיר את הנושא אבל הכיוון הוא שונה
להבין שהפחד הוא לא אמיתי...

• הוסף לסימניות
נתקלתי בציטוט מעניין שצוטט בשם רבי נחמן
אני לא חסידת ברסלב אבל בשיחה עם חסידת ברסלב היא חיפשה את המקור שטענו ששם זה מופיע ולא מצאה
לטענתה פחות נשמע שזה מתורת רבי נחמן...
מעניין אותי מאוד לדעת אם מישהו מכיר את הציטוט הנ"ל ומה מקורו

"כאשר האדם מפסיק לפחד מן הפחד ומתבונן בו, אז הפחד מתפרק למרכיביו ומלמד את האדם את השיעורים היקרים של חייו"
יש משהו דומה מאוד לזה שרבי נחמן מברסלב מדבר על לא לפחד מדחיה ואיך להסתכל על דחייה בצורה נכונה
ניתן להסתכל פה בהרחבה
באופן כללי הוא מלמד להסתכל על כל דבר בצורה הפנימית שלו ותמיד לא רק לראות את המציאות אלא להבין מה המניע מאחורי זה..
משפט ספיציפי כזה לא חושב שמופיע בשום מקום בספרי ברסלב.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה