כללי שאלה למומחי האינדזיין- דחוף!

• הוסף לסימניות
בחוברת שאני מעמדת באינדזיין קבעתי רוחב שוליים מסויים והרצתי את כל הטקסט.
עכשיו שיניתי את גודל השוליים בכל העמודים.
האם יש אפשרות לשנות אוטומטית את הגודל של כל התיבות טקסט שיתאימו בגודלן לשוליים?
אשמח לתשובה!
תודה

• הוסף לסימניות
או דרך הסקריפט "התאמת פריסה לשוליים" של @eliezer
כאן

• הוסף לסימניות
תודה
אבל האם יש דרך לשחק בהגדרות הפריסה באינדזיין?

• הוסף לסימניות
את מתכוונת לשוליים?
הנה, תסתכלי בצילום מסך.
שם אפשר לשנות את השוליים/עמודות.
אם יש לך כבר מסמך עם הרבה עמודים שאת רוצה לשנות לו, תכנסי למאסטר ותשני משם.
אחרת תצטרכי לעבור עמוד עמוד ולשנות, וחבל על הזמן

קבצים מצורפים

• שוליים.PNG
    שוליים.PNG
    KB 23.3 · צפיות: 46
  • הוסף לסימניות
תודה
שיניתי משם את הרוחב של השוליים, הבעיה שלי שעכשיו התיבות טקסט אינן בגודל של השוליים.
אני רוצה לשנות אוטומטית את תיבות הטקסט שבכל העמודים שיהיו בגודל של השוליים.
איך עושים זאת?

• הוסף לסימניות
אם התיבות מקושרות למסטר, כפי שכתבה @אספקלריא
ואם התיבות לא מקושרת למסטר, עם הסקריפט של אליעזר בשנייה אחת.
עולה 50 ש"ח ושוה כל שקל

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
באינדיזיין יש תכונה שנרקראת Layout Adjustment. יש להפעיל את זה קודם. אז, כשמשנים את השוליים, אם ישנם תיבות טקסט שיושבות על השוליים, הם ישתנו בהתאם.

הכל מוסבר פה: https://helpx.adobe.com/il_he/indesign/using/laying-out-frames-pages.html

אגב, בעבר לא היו קבצי עזרה בעברית, אבל אני רואה שאדובי עשתה עבודה גדולה לתרגם את הכל!

• הוסף לסימניות
תוקן, סליחה

• הוסף לסימניות
באינדיזיין יש תכונה שנרקראת Layout Adjustment. יש להפעיל את זה קודם. אז, כשמשנים את השוליים, אם ישנם תיבות טקסט שיושבות על השוליים, הם ישתנו בהתאם.

הכל מוסבר פה: https://helpx.adobe.com/il_he/indesign/using/laying-out-frames-pages.html

אגב, בעבר לא היו קבצי עזרה בעברית, אבל אני רואה שאדובי עשתה עבודה גדולה לתרגם את הכל!
זה טוב רק אם זה עוד בשוליים כאמור, אך אם לא זה לא יעבוד
ולפעמים זה עושה בעיות עם אובייקטים אחרים שעל הדף ומזיז אותם לאיפה שבא לו (האמת שבעיקר בגירסאות קודמות, אבל נראה לי שבגרסת CC זה כבר לא עושה את הבעיות האלה)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה