שאלה לציבור הנוהגים לסלסל פאותם (גברים)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י איצה מאייר;909123:
לא הייתי רץ לומר שאין סחיטה בפאות,
אם כי משהו כבר ניסה לומר לי את זה מדין של דבר קשה.
אבל כל סוגי השמפו נגד קשקשים שהם כן חודרים אל תוך השערה...

לגבי השמפו נגד קשקשים, הוא בכלל לא מטפל בפנים השערה, הוא מטפל בעור הקרקפת. הקשקשים לא מגיעים מהשערה...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יוני26;908480:
מי יודע מה נפסק להלכה בימינו
יש סחיטה בשיער או לא??????

אני לא מבין אותך אתה מצטט ומצטט וכאילו שכולם פוסקים כך?
המשנה ברורה כותב שאפי' לדעת הרמב"ם זה רק פטור אבל אסור לסחוט בשיער בכוונה לסחוט ומקורו מספר חסידים שהובא במג"א סימן ש"כ ,,,
אני מקווה שאין כאלה שייקחו פה את הדיונים כהלכה
ובכלל מילא לצטט פסיקת רב (זה גם לא נכון כי מניסוח השאלה והתשובה ההלכה משתנית לכאן ולכאן ומי שלא למד היטיב וודאי יעוות את הפסק )
אבל לצטט ספרי הלכה בלי להביא מכלול אין זה מדרכי ההלכה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י איצה מאייר;909123:
אני לא מציבור מסלסלי הפאות,כך שאני לא מחכה לשום דבר...
אבל כן מעניין אותי הלכתית מה האנשים שכן מסלסלים נוהגים לעשות בשבת.

בכ"א אני מעדיף לשמוע מהציבור שנוהג לסלסל פאותיו בע"ש ושבת בבוקר
כיצד הם מתמודדים עם הבעיות האלה....
ואיך למעשה הם פיזית מסלסלים.

א..., אני לא מציבור חנוטי עניבה בשבת ובחול, ורציתי, כלומר מעניין אותי, סליחה, מרתק אותי במיוחד, איך אפשר לקשור את העניבה בשבת, וגם איך עושים את זה ביום חול?
................................:):):):)

הצחקתני.

• הוסף לסימניות
אם אתה לא רגיל
תזהר לא לנסות שלא תחנק ח"ו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י rosmarin;909249:
תכל'ס, באמת לילד שלי (שלא כמו אבא ושלו) שהוא יישן והורס את הפאות עשיתי סלסול וחסל סדר בעיות בשבת בבקר ובכל השבוע. מומלץ.

כמה זמן לקח לפאות שלו לא להראות "שרופות"? (אני שואלת ברצינות.)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה