שאלה : מה יתרונות המנגה על הפוטו שופ?

• הוסף לסימניות
את תוכנת פוטושופ אני יודעת ובה אני מציירת וצובעת , סגנון של פלקטים וכו'(לא קומיקסים) שמעתי על המנגה ומי שמשתמש בתוכנה הזו נהיה פטריוטי שלה , מי יכול לסכם בתמצית מה המיוחד בלצייר במנגה לעומת הפוטושופ פשוט אני רוצה לדעת אם שווה לי להשקיע בלימוד התוכנה
בתודה מראש לבעלי הנסיון שיועילו להסביר את הדברים

• הוסף לסימניות
לי יש ניסיון קצר במנגה, וההבדל המדהים שאני מרגישה הוא באיכות הקו, ליצירת קונטור לציור.
היא מרככת רעידות בקוים, מחליקה ומוציאה קו חינני ומושלם!
עוד אופציה מדליקה שיש שם, זה אפשרות לעבות או לדקק קוים קיימים. כלומר, נגיד ציירתי ציור בקו חופשי, (אני משתמשת בעט שנעשה עבה לפעמים ודק לפעמים לפי לחץ העט, כדי להוציא קו טבעי). עכשיו אני רוצה להגדיל או להקטין את אחד האוביקטים בציור. אם אני מגדילה - הקו שלו נראה פתאום עבה מדי! ואם אני מקטינה - הקו נעשה דק יותר מהרושם הכללי של הקוים האחרים בציור!
במנגה אני יכולה פשוט לסמן אזורים ולעבות קוים ולדקק קוים כרצוני, כשכל מה שמסומן מושפע באופן יחסי. זו אופציה שאני משתמשת בה כל פעם, וזה כיף!!!

• הוסף לסימניות
יש בה גם כלי עזר מדהימים כמו סרגלי הפרספקטיבה, כלי העפרון שיוצר מראה של מריחת מכחול, וגם תחושה כיפית מכחולית, ובאמת עיקר העיקרים זה הקו שלה המוצלח.

• הוסף לסימניות
כמה עולה התוכנה? יש אפשרות להעתיק / לקבל חינם?
ועוד שאלה - האם זו תוכנה שאני יכולה ללמוד אותה בהתנסות עצמית או שאני חייבת להשתתף בקורס?

• הוסף לסימניות
יש את הגרסה המקוצרת של התוכנה בחינם אבל -לגמרי- יותר שווה הגרסה המלאה (שעולה כסף) בהחלט אפשר ללמוד את התוכנה לבד עם מדריכים שיש בקבצי PDF- מי שרוצה יכול לשלוח לי באישי בקשה שאשלח לו מדריכים מלאים (לא מצונזרים)

• הוסף לסימניות
איך אפשר להשיג את התוכנה חינם?
(אני מעונינת לבדק אותה לפני שאני משקיעה.)

• הוסף לסימניות
להוריד מהאנטרנט כמובן

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י עפרה;937460:
עוד אופציה מדליקה שיש שם, זה אפשרות לעבות או לדקק קוים קיימים. כלומר, נגיד ציירתי ציור בקו חופשי, (אני משתמשת בעט שנעשה עבה לפעמים ודק לפעמים לפי לחץ העט, כדי להוציא קו טבעי). עכשיו אני רוצה להגדיל או להקטין את אחד האוביקטים בציור. אם אני מגדילה - הקו שלו נראה פתאום עבה מדי! ואם אני מקטינה - הקו נעשה דק יותר מהרושם הכללי של הקוים האחרים בציור!
במנגה אני יכולה פשוט לסמן אזורים ולעבות קוים ולדקק קוים כרצוני, כשכל מה שמסומן מושפע באופן יחסי. זו אופציה שאני משתמשת בה כל פעם, וזה כיף!!!
האופציה הזו ממש לא מוכרת לי, אשמח אם תוכלי לפרט :)

• הוסף לסימניות
היתרון עם הקוים כמו שאתם מתארים ניתן לעשות גם באילוסטרייטור , משהיא למדה אותי שלאחר שמציירים בפוטושופ ניתן להעביר לאילוסטרייטור ושם לעבד את הקו ,אז כרגע אינני יודעת האם זה אמור לספק אותי או שמי יודע מה אני מפסידה במנגה ,ודרך אגב מישהוא גם צובע במנגה ? האם מי שמצייר במנגה אינו משתמש כלל בפוטושופ?( ניסיתי קצת לשחק בתוכנה והסתבכתי ,כנראה שצריך להשקיע ולכן אני כל כך שוקלת האם שווה ההשקעה)
שוב, תודה על ההענות ותודה מראש למי שיחכים אותי .

• הוסף לסימניות
יצא לי לעבוד עם פוטושופ באופן מלא, אח"כ עברתי לאילוסטרייטור באופן מלא ונראה לי שאני כרגע בתהליכי מעבר למנגה, (ניסיתי את מנגה בעבר והתייאשתי מהר ועכשיו אני בסבב ב' ונראה לי שאני נשארת איתה) עוד לא מכירה מספיק את התכנה בשביל לחוות דעה אבל לאט לאט אני מתרגלת אליה ולומדת עוד טיפה, מקווה להכיר אותה טוב יותר במהרה ולדעת איך להשתמש בכל הכלים שלה שכולם מדברים עליהם ואוהבים. בכל אופן ממה שיצא לי להרגיש עד עכשיו דבר אחד בטוח- הקו שלה נפלא! אני מרגישה שהציור עצמו יוצא לי חופשי וטבעי יותר בתכנה הזאת, ושהקו שלה מחמיא לציור ועושה אותו מקצועי יותר, אני אוהבת גם את הצביעה שלה בשילוב כלי הדלי והעיפרון. היא לא במקום אדובי אם את רוצה להוציא תוצר מוגמר ולערוך דברים צריך פ"ש או אילוס' ולו רק מכיוון שאפילו אי אפשר לשים טקסט בעברית במנגה...

ולגבי לימוד תוכנה- כל תוכנה ניתן ללמוד באופן עצמאי, קוראים מדריכים בסיסים ופשוט מתחילים להתנסות, לטעות וללמוד כל יום עוד משהו קטן שמייעל את תהליך העבודה, קורס בהחלט יכול לעזור ולקצר את זמן ההסתגלות אבל הלימוד האמיתי בא רק עם הניסיון.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י daniella f;937936:
ולגבי לימוד תוכנה- כל תוכנה ניתן ללמוד באופן עצמאי, קוראים מדריכים בסיסים ופשוט מתחילים להתנסות, לטעות וללמוד כל יום עוד משהו קטן שמייעל את תהליך העבודה, קורס בהחלט יכול לעזור ולקצר את זמן ההסתגלות אבל הלימוד האמיתי בא רק עם הניסיון.

אמת כל מילה! נתת לי כוח להמשיך להתאמן וללמוד עוד :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רבקיר;937894:
היתרון עם הקוים כמו שאתם מתארים ניתן לעשות גם באילוסטרייטור , משהיא למדה אותי שלאחר שמציירים בפוטושופ ניתן להעביר לאילוסטרייטור ושם לעבד את הקו ,אז כרגע אינני יודעת האם זה אמור לספק אותי או שמי יודע מה אני מפסידה במנגה ,ודרך אגב מישהוא גם צובע במנגה ? האם מי שמצייר במנגה אינו משתמש כלל בפוטושופ?( ניסיתי קצת לשחק בתוכנה והסתבכתי ,כנראה שצריך להשקיע ולכן אני כל כך שוקלת האם שווה ההשקעה)
שוב, תודה על ההענות ותודה מראש למי שיחכים אותי .
טוב... אז זה ממש לא אילוסטרייטור אפילו לא דומה.
צריך לנסות פעם אחת ולהבין.
אני צובעת כמעט רק במנגה, אבל נדמה לי שאין רבים שעושים כך, לא יודעת למה...
בפוטושופ אני משתמשת למברשות מיוחדות ברקעים שדורשים את זה וכד'.
ולא צריך להשקיע הרבה, אם יש לך כבר ידע בתוכנות אחרות - בשביל לדעת להשתמש ברוב הפונקציות של השימוש הרגיל לאיור מספיקים לך שני שיעורים ואת יודעת.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה