שאלה ערכית

• הוסף לסימניות
ביתי עולה לכיתה ה' ורוצה קלמר חדש. יש לה את אותו קלמר מכיתה א, והיא טוענת בתוקף שאין אפי' בת אחת בכיתה שלא קנו לה קלמר חדש במשך השנים. הקלמר שלה קלמר יפה ואיכותי, מתאים בצבעו לילקוט, רקום עליו את שמה והוא לא בלוי או מלוכלך אלא נראה כמעט חדש, מה גם שמדובר בדוגמא קלאסית ולא תינוקית שבהחלט מתאימה לכיתה ה'. ב"ה 15-20 שקלים לקלמר חדש ממש לא ירוששו אותנו, ולא זה השיקול, רק שאני מוצאת את עצמי תוהה- באמת רוב ההורים קונים קלמר חדש סתם כך? ומה עושים עם הישן? לוקחים קלמר מעולה וזורקים לפח? נראה לי לא חינוכי בעליל... אשמח לשמוע דעות שונות!

• הוסף לסימניות
אני הייתי קונה לה חדש.
במקרה הספציפי הזה לטעמי זה לא עניין ערכי.
יש מצב שהיא גם תתחיל כך את השנה יותר בחשק.
אם היית שואלת אותי על כתה ג' הייתי אומרת לך שתישאר עם זה עוד שנה.
אבל 5 שנים אותו קלמר, הילדה חשה שזה כבר מיצה את עצמו וזה תינוקי לה בתחושה.
ילדה בכתה ה' כבר גדולה, כמו שלא היית שולחת אותה עם הילקוט קיטי מכתה א' אז גם קלמר מבחינתה אותו דבר.
את הישן תוכלי לשמור לילדה הבאה, אם יש, או לתת, לתרום וכו.

• הוסף לסימניות
הקלמר שלי מכיתה א', שימש אותי מס' שנים טובות, ואח"כ עבר לשימוש הבית- לאחסון לורדים וכד'ועד היום הוא עדיין חי ומתפקד.
ככה, שקניית קלמר חדש לא מחייב זריקת הישן לפח.

• הוסף לסימניות
אם אתם חושבים שזה לא ערכי
תוכלו גם לנצל את זה כמתנה על מצבע מסוים שעושים עם הילדים

• הוסף לסימניות
אני אגלה לך שילדות אוהבות מבחר. גם אני זוכרת את עצמי כ"מליונרית" (בתחושה-) היו לי חמישה קלמרים ואהבתי להחליף מידי חודשיים-שלושה... תעסוקה? ג'וק? צומי? ייתכן, אבל זה חלק מהילדות, חבל להילחם בזה.

מסכימה עם רחלי-ארט שזה עושה תחושה טובה יותר לתחילת שנה.

אגב, הבת שלך ממש צנועה בדרישותיה... אצל תלמידותי כל שנה כל הקלמרים חדשים ונוצצים, מה שאומר שיש להן עוד לפחות חמישה משומשים בבית.

שחיתות? יכול להיות, תאמיני לי שיש דברים מהותיים יותר לטפל בהם...

בהצלחה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גיטי 123;1342457:
הקלמר שלי מכיתה א', שימש אותי מס' שנים טובות, ואח"כ עבר לשימוש הבית- לאחסון לורדים וכד'ועד היום הוא עדיין חי ומתפקד.
ככה, שקניית קלמר חדש לא מחייב זריקת הישן לפח.

עד לפני כחמש שנים עוד היה לי את זוג המספריים הראשון (!!) מכיתה א'...

בתור ענתיקה הייתי מקבלת עליו הרבה...

וקנו לי עוד זוגות, אלא מה?

• הוסף לסימניות
אצלי הבת התחננה לילקוט חדש לכיתה ד'.
התלבטנו, ובסוף הסכמנו. אפילו בשביל ההרגשה הטובה שלה זה שווה.

• הוסף לסימניות
קני לה, היא חמודה, זו לא בקשה כ"כ גדולה לילדה שעולה לכיתה ה'
כייף לה להתחדש וזה בריא ושמח
אני מחדשת בגדים, תיקים ונעלים גם אם הם עדיין ראויים לשימוש. אני גם לצערי לא מאלה שטוחנות לחם לא טרי לפירורי לחם...
אני תמיד מעריכה את אלה שלא מחדשים דבר עד שקודמו לא מתכלה, אבל סולחת לעצמי, זה אנושי ובעיקר נשי.
אז את מאלה שאני מעריכה אותם, אבל לא כולם כמוך.. בטח לא ילדה קטנה ומתוקה שכולה רוצה קלמר לשנה החדשה.

• הוסף לסימניות
גם אני קונה לבנותי כל שנה, שנתיים בשביל הכיף.
נראה לי שזה מה שמקובל, כך בכ"א היה כשאני הייתי תלמידה...

בכל מקרה נראה לי שטוב להנחיל לילד גם את העניין של ראש גדול,( ולא רק בקטע של הכסף כמובן,) ההיפך מקטנות מוחין...
לא להתעסק ולהתקשקש ולדון עם ילד על דברים קטנים יותר מפעם אחת בקצרה, קלמר שעולה 15 ₪- לא כדאי לדעתי לעשות עסק או נושא מלקנות או לא...

ואפשר לשתף את הילד בהחלטה-
הקלמר עדיין ראוי לשימוש, אבל חשוב לך קלמר חדש? בסדר.
אני סומכת עליך, אם את מבינה שקלמר חדש נצרך לך כרגע תקני.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י tamar;1342502:
ואפשר לשתף את הילד בהחלטה-
הקלמר עדיין ראוי לשימוש, אבל חשוב לך קלמר חדש? בסדר.
אני סומכת עליך, אם את מבינה שקלמר חדש נצרך לך כרגע תקני.

הסתייגות קלה: ענין של סגנון, חינוך ובית.

אם זו ילדה שמטבעה נוטה לבזבז צריך ללמדה את ערך הכסף. אבל אם היא התאפקה עד כיתה ד' (כולל) עם אותו קלמר, זה נשמע שהיא מודעת לנושא...

• הוסף לסימניות
חשוב לקנות לה קלמר חדש. וחשוב שהיא תדע שדברים טובים - לא מזלזלים בהם ולא מחליפים סתם כך. אז מה עושים?
מסבירים לה, שהקלמר מצוין, וכיוון ששימש בנאמנות ארבע שנים,וכל הכבוד לה על השמירה עליו כל הזמן הזה! ובגלל שעכשיו היא עולה לכתה ה', שזו כבר כתה גבוהה יותר, מן הראוי שתזכה בקלמר חדש. את הישן נהפוך להיות הקלמר של הבית. (ואתם עשויים לגלות, שזה לא מספיק רק קלמר אחד כקלמר ביתי המשמש לכל בני הבית...)
כך היא מבינה שהקלמר עדיין כלי חשוב - ויש לו שימוש. מצד שני - לגורם הזמן גם יש משקל. לפעמים כשעובר הזמן משנים את הייעוד של החפץ למשהו ביתי.
מה שחשוב פה שיהיה לה ברור שהקלמר מצוין, ולא זורקים משהו שהוא מצוין רק בגלל שמתחשק חדש. אבל יש בהחלט מקום להתחדש אחרי כמה שנים של שימוש יום-יומי.
כשאני עשיתי כך לאחת מבנותי, היא היתה מאושרת. קודם כל, החמיא לה שהתלהבנו מהשמירה שלה על חפציה, והיה לה כל כך נעים לדעת שאפילו שזה במצב טוב היא תקבל חדש. כך שהיא לא יצאה נפסדת בכך שהיתה השמרנית. (תחשבי, יש ילדים שלא יודעים לשמור על חפצים, הם בקושי מסתכלים על זה - וזה נהרס. האם מגיע להם פרס שכל שנה יקבלו חדש, ורק הילד הטוב השומר על חפציו יאלץ להמשיך כל הזמן עם הישן, כי הוא ילד טוב ששומר על חפציו כראוי?)

• הוסף לסימניות
מסכימה עם כל מילה של תרצה.
דבר ראשון מגיעה לה צל"ש ענק. להחזיק קלמר 5 שנים? זו ממש אליפות. לבת שלי קניתי קלמר ב 50 שקלים בתחילת שנה שעברה, ואין מצב להמשיך להשתמש בו מרוב בלאי. בצד אחד נגזר, בצד שני נקרע, בצד שלישי התקשקש וכו'..., אז לא מגיע לבת שלך פרס רק על זה שהיא כזו שמרנית ומסודרת?

• הוסף לסימניות
תודה לכל המגיבים!
זה באמת עזר לי לצאת מעצמי ולשים לב לכל מיני שיקולים לא מודעים...
אני אכן טיפוס שלא קונה לעצמי נעל עד שהקודמת לא הרוסה, ויש לי גם הרגלים שנרכשו בילדות בעקבות מצב כלכלי דחוק- שממש לא רלוונטיים לילדיי ב"ה.
הסוף הטוב- הילדה (הצדיקה, שבאמת מגיע לה קלמר) בושרה הערב בחגיגיות שלכבוד כיתה ה' נקנה לה קלמר חדש:)

• הוסף לסימניות
אמנם החלטת, אבל כשקראתי את האשכול מתחילתו, מיד עלתה לי המחשבה, שבסופו של דבר ראיתי שגם את כתבת אותה.
במקרים כאלו אני מיד חושבת על עצמי. ומה אם היה מדובר בי? נניח שמתחשק לי להתחדש עם בגד חדש, למרות שהקודמים עדין יפים וטובים. ומבחינה כלכלית, יש אפשרות. אז מה, לא הייתי קונה?
וההסבר של תרצה נפלא ומאיר עיניים ולב.

וזה קורה לי גם כשהם מבקשים ממתק. אני תמיד חושבת - רגע, לך מותר לקחת מתי שמתחשק? אז למה להם לא? טוב. כי הם הילדים ואני המבוגר כאן. אז אני אומרת תודה שהם שואלים רשות יפה ואם זה לא לפני הארוחה, או לא בכמות מופרזת, או עדיין לא קיבלו היום בכלל או לא קיבלו הרבה - אז בכיף!

• הוסף לסימניות
טוב, על ממתקים אפשר לפתוח דיון חדש וכואב (מבחינתי)...
אם כל פעם שהם ירצו ממתק, אשאל את עצמי אם לי מותר מתי שמתחשק (כן, ואני מנצלת את ההיתר הזה עד הסוף לצערי:(), המצב יהיה חמור מאד והילדים יהיו בהזנחה... אחרי הכל הם קטנים, בתקופת הגדילה ויש לי עליהם אחריות!
אני באמת מוצאת את עצמי מתחבטת רבות בנושא הזה, ואין לי מה לענות להם כשהם שואלים "אז למה את?" בטח שהפתרון הפשוט הוא להגביל גם את עצמי, רק שזה כל כך לא פשוט...

• הוסף לסימניות
אוף! תיכף ישמע ממה שכתבתי שהילדים שלי מולעטים בממתקים. וזה ודאי לא כך.:rolleyes:
אז ככה, מצב האוכל אצלנו הוא ברוך ה' לא להתלונן וה' יעזור גם הלאה. רק אמרתי שאנחנו צריכים להיזהר מלבוא בדרישות לילדים שלנו, בעניינים שאנחנו עצמנו לא עומדים בהם. כי באיזשהו מקום הם לא טיפשים.
וזהו. אפשר לחזור לנושא המקורי של האשכול.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רררר;1342699:
טוב, על ממתקים אפשר לפתוח דיון חדש וכואב (מבחינתי)...
אם כל פעם שהם ירצו ממתק, אשאל את עצמי אם לי מותר מתי שמתחשק (כן, ואני מנצלת את ההיתר הזה עד הסוף לצערי:(), המצב יהיה חמור מאד והילדים יהיו בהזנחה... אחרי הכל הם קטנים, בתקופת הגדילה ויש לי עליהם אחריות!
אני באמת מוצאת את עצמי מתחבטת רבות בנושא הזה, ואין לי מה לענות להם כשהם שואלים "אז למה את?" בטח שהפתרון הפשוט הוא להגביל גם את עצמי, רק שזה כל כך לא פשוט...

אני חייבת לכתוב לך שממש ממש התרגשתי מההודעה הפותחת וכן מזו האחרונה!!

איזה כיף שיש עוד אנשים כאלה בעולם השפע המופרע שלנו, אני מאמינה שאם הייתי במצבך גם אני הייתי קונה כבר קלמר, ואני שמחה שזה מה שאת הולכת לעשות, אבל הייתי רוצה להאיר צד אחר של כל הנושא הזה...

כולנו בעצם רוצים לגדל ילדים מאושרים, שלא יחסר להם מהצרכים שלהם. הבעיה היא דור השפע שלנו שלקח את זה למקום קיצוני מאוד בצד השני, אני חושבת שילדה שגדלה כמו הילדה שלך, גדלה הרבה יותר מחושלת ומוכנה לחיים האמיתיים, בניגוד לילדים רבים שיודעים שעל כל ציוץ קטן שלהם, ההורים מרוב פחד להיות הורים מזניחים, מיד רוקדים לפני הילדים וקונים להם את מה שהם דמיינו או ראו אצל החברים.

אפשר לראות את התוצאות די מיידי בשטח, שילדים שמקבלים הכל מדי בשפע לא יודעים להעריך את מה שהם מקבלים, ועוד יותר מזה אם מגיעה חלילה תקופה שאי אפשר לספק את כל המותרות שהילדים התרגלו אליהם, אז ההתמודדות היא הרבה יותר קשה, גם לילדים וגם להורים שאכולים ייסורי מצפון שלא יכולים לספק לילדים את כל מה שהתרגלו.

לעומת זאת ילדים שאף פעם לא שומעים 'לא, אי אפשר לקנות את זה' ואחרי זה אם הבעל אומר את זה אחרי החתונה, לא מתמוטטים ואחרי שבועיים כבר מתגרשים, כי הבעל לא מבין את הצרכים. (כמובן שאני מקצינה) אבל תחשבו שילדים שגדלים באווירה שלא כל דבר שהם רוצים הם מיד מקבלים, החיים יהיו יותר קלים להם, כי ממילא החיים מציבים אתגרים שצריך להתמודד איתם, ומי שלא מורגל בהתמודדות, אני ממש מרחמת עליו.

אני יכולה להעיד על עצמי, שהייתי ילדה ששמרה מדי טוב על דברים, וסבלתי מזה מאוד, כי עד שזה לא נהרס לא קנו לי חדש, הייתי עד כיתה ז' עם הילקוט של כיתה א' ומאוד מאוד מאוד התביישתי בו. הייתי שומרת על משקפיים שנים והן לא היו נשברות, בזמן שאחיי השובבים החליפו משקפיים כל שבועיים, ועוד ועוד...
באותן תקופות היה לי מאוד קשה עם זה והתביישתי, ומקומי בחברה לא היה מובטח כי לא הייתי באופנה, אבל ברור לי שזה הכין אותי היטב לחיים, ולא קרה לי שום דבר, אני רק יודעת היום להתמודד יותר טוב עם חסרים, אני לא רוצה לדמיין איך החיים שלי היו נראים היום אם הייתי מרשה לעצמי ולילדים שלי כל דבר שהיה עולה בדעתי.
אני מאוד משתדלת מדי פעם להזכיר לעצמי, שאפילו אם יש היום שפע ודברים לקנות בזול, לא צריך להרגיל את הילדים לקנות כל דבר, פשוט לטובתם!!!;)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רררר;1342684:
תודה לכל המגיבים!
זה באמת עזר לי לצאת מעצמי ולשים לב לכל מיני שיקולים לא מודעים...
אני אכן טיפוס שלא קונה לעצמי נעל עד שהקודמת לא הרוסה, ויש לי גם הרגלים שנרכשו בילדות בעקבות מצב כלכלי דחוק- שממש לא רלוונטיים לילדיי ב"ה.
הסוף הטוב- הילדה (הצדיקה, שבאמת מגיע לה קלמר) בושרה הערב בחגיגיות שלכבוד כיתה ה' נקנה לה קלמר חדש:)

אני מניח שהרבה צלמות מהפורום השכן ישמחו להנציח את הפנים המאושרות של ילדתך כשתקבל לידה את הקלמר החדש..

• הוסף לסימניות
הכל נכון,אבל הדור שלנו השתנה מאד...אם בזמני לכולם היה קלמר חדש ותיק לחצי כיתה...
ממש כאב לי הלב לראות שנה שעברה יום ראשון בכיתה א' כל הכיתה עם ילקוטים חדשים ונוצצים חוץ מילדה אחת! מבטיחה לכם שאם היה לי כסף הייתי רצה לקנות לה...כ"כ כאב לי הלב.
אז א"א לדרוש מהילדים שלנו מה שאנחנו לא היינו דורשים מעצמינו כהורים.
וגם בנושא הממתקים אני מתשדלת לתת לילדי ממתקים בבית מאשר בגן/גינה כי כואב לי לראות ילדים אחרים שגם רוצים...אם יש לי אני מחלקת ...אני חושבת שהדור שלנו זה ממש לא מה שהיה פעם ועם כל הרצון לחנך צריך גם להתחשב ...

• הוסף לסימניות
בי בי אר דברייך חכמים ונבונים. אני הייתי ילדת שפע והמעבר לחיים שצריך לשקול ואי אפשר להוציא ולקנות כל מה שרוצים, היה לי מאד מאד מאד קשה.
ולגבי קלמרים ישנים, אני משתמשת בהם לאין סוף דברים . כמו: אחסון גולות. אחסון קלפים, תמונות רבנים, גוגואים שהילדים שלי רוצים לשמר משנה לשנה. זה מסייע לשמירת הסדר בארון המשחקים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה