שאלה ערכית

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י hila;1342992:
הכל נכון,אבל הדור שלנו השתנה מאד...אם בזמני לכולם היה קלמר חדש ותיק לחצי כיתה...
ממש כאב לי הלב לראות שנה שעברה יום ראשון בכיתה א' כל הכיתה עם ילקוטים חדשים ונוצצים חוץ מילדה אחת! מבטיחה לכם שאם היה לי כסף הייתי רצה לקנות לה...כ"כ כאב לי הלב.
אז א"א לדרוש מהילדים שלנו מה שאנחנו לא היינו דורשים מעצמינו כהורים.
וגם בנושא הממתקים אני מתשדלת לתת לילדי ממתקים בבית מאשר בגן/גינה כי כואב לי לראות ילדים אחרים שגם רוצים...אם יש לי אני מחלקת ...אני חושבת שהדור שלנו זה ממש לא מה שהיה פעם ועם כל הרצון לחנך צריך גם להתחשב ...

ולמה לדעתך הדור שלנו זה ממש לא מה שהיה פעם??
התשובה נמצאת בדיוק בתגובה שכתבת...

אני חייבת להדגיש שילדיי לא חיים בצמצומים בכלל וכשהיה צורך קניתי לבן שלי קלמר גם 4 פעמים בשנה, אבל אני מנסה לחזק את עצמי שהאושר לא טמון בזה שקונים בשפע, ומה שיש לכל העולם ולא מכירים מציאות של להיות שמח גם אם אין את מה שאני רוצה.

ואני לא חושבת שקורה משהו לילד שהוא רואה משהו אצל חבר ולו אין את זה, כי מציאות החיים שכך ה' מנהל את העולם, (בעיניי לגמרי לטובתי) בצורה שאנחנו חסרים כל הזמן בשביל למצוא את מה שבאמת ימלא אותנו שזה עבודת ה'.

אפשר להשוות את זה להורים שכדי להקל על ילדיהם לא יתנו להם לזחול או ללכת או לעלות במדרגות, כי אולי הם יפלו ויכאב להם, יש כאב שהוא טוב ומקדם לגמרי גם אם הוא לא ממש נעים.
ובתחום שנידון למעלה זה ממש אותו דבר, הילד יפגש מכל מקום עם חסר שאי אפשר לספק, אז אם אני כל הזמן מרפדת לו וקונה לו כדי שחלילה לא יהיה לו קשה אני רק מקשה עליו את ההתמודדות בחיים.
אם ביחד עם זה שאני מונעת ממנו דברים מסוימים אני מדברת איתו דיבורים שעוזרים לו להתמודד עם החסר, אני חושבת שאני רק גומלת איתו לטובתו!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יוד מם;1342497:
קני לה, היא חמודה, זו לא בקשה כ"כ גדולה לילדה שעולה לכיתה ה'
כייף לה להתחדש וזה בריא ושמח
אני מחדשת בגדים, תיקים ונעלים גם אם הם עדיין ראויים לשימוש. אני גם לצערי לא מאלה שטוחנות לחם לא טרי לפירורי לחם...
אני תמיד מעריכה את אלה שלא מחדשים דבר עד שקודמו לא מתכלה, אבל סולחת לעצמי, זה אנושי ובעיקר נשי.
אז את מאלה שאני מעריכה אותם, אבל לא כולם כמוך.. בטח לא ילדה קטנה ומתוקה שכולה רוצה קלמר לשנה החדשה.

וואהו,אהבתי את הגישה!,
בריאה ומועילה,

• הוסף לסימניות
ומה עושים עם ילדה בת ארבע שרוצה תיק חדש והישן במצב סביר, רק היא בטוחה שבגן של הגדולות לא הולכים עם תיק על הגב אלא רק באלכסון?
היא אומרת שאם היא תלך עם תיק על הגב יחשבו שהיא שייכת לגן של הקטנות...
(אני מתלבטת כי מצד אחד אני שמחה לחדש לה וזה כיף להתחדש לקראת השנה החדשה, מה גם שהגדול מקבל הרבה דברים לשנה הבאה, מצד שני - אני רוצה לחנך אותה להסתפקות...)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יוד מם;1342497:
קני לה, היא חמודה, זו לא בקשה כ"כ גדולה לילדה שעולה לכיתה ה'
כייף לה להתחדש וזה בריא ושמח
אני מחדשת בגדים, תיקים ונעלים גם אם הם עדיין ראויים לשימוש. אני גם לצערי לא מאלה שטוחנות לחם לא טרי לפירורי לחם...
אני תמיד מעריכה את אלה שלא מחדשים דבר עד שקודמו לא מתכלה, אבל סולחת לעצמי, זה אנושי ובעיקר נשי.
אז את מאלה שאני מעריכה אותם, אבל לא כולם כמוך.. בטח לא ילדה קטנה ומתוקה שכולה רוצה קלמר לשנה החדשה.

הוצאת לי את המילים מהפה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גולדס;1343084:
ומה עושים עם ילדה בת ארבע שרוצה תיק חדש והישן במצב סביר, רק היא בטוחה שבגן של הגדולות לא הולכים עם תיק על הגב אלא רק באלכסון?
היא אומרת שאם היא תלך עם תיק על הגב יחשבו שהיא שייכת לגן של הקטנות...
(אני מתלבטת כי מצד אחד אני שמחה לחדש לה וזה כיף להתחדש לקראת השנה החדשה, מה גם שהגדול מקבל הרבה דברים לשנה הבאה, מצד שני - אני רוצה לחנך אותה להסתפקות...)

הבן שלי בן ארבע גם רצה תיק חדש ומאוד ביקש, מאחר והתיק שלו במצב טוב החלטנו שאין צורך לקנות תיק חדש, הסברנו לו שהתיק שלו כמו חדש וחבל עליו, וע"כ במקום זה נקנה לו מחזיק מפתחות של מכונית שנשים על רוכסן התיק וכך הוא מרגיש שהתחדש.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חולי;1343131:
הבן שלי בן ארבע גם רצה תיק חדש ומאוד ביקש, מאחר והתיק שלו במצב טוב החלטנו שאין צורך לקנות תיק חדש, הסברנו לו שהתיק שלו כמו חדש וחבל עליו, וע"כ במקום זה נקנה לו מחזיק מפתחות של מכונית שנשים על רוכסן התיק וכך הוא מרגיש שהתחדש.

זה לא מספק אותה כי היא רוצה תיק מסוג שונה - היא ראתה ילדות מהגנים של הגילאים הגדולים יותר כאלו תיקים - והיא בטוחה שכמו שצריך ילקוט לכיתה א', צריך תיק אלכסון בגן של הגדולות...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חולי;1343131:

פיתרון יצירת וחינוכי!

אני חושבת שמותר לקנות לילד גם משהו שהוא לא 'חייב' אלא רק 'מתחשק לו', אבל זה בתנאי שהוא יהיה מודע לזה.
שלא יגיד 'אני צריך תיק חדש לשנה הבאה' אלא 'אני יודע שיש לי תיק טוב ושימושי, אבל בכל שאת מתחשק לי לחדש לשנה הבאה'

גישה כזאת של ילד גם פתוחה לשמוע תשובה שלילית.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חולי;1343131:

גם זו גישה מעניינת, אפשר פשוט לנסות להאדיר את החפץ שאצל הילד, במקרה זה הקלמר, אפשר להוסיף עליו איור, בדים, דמות מסויימת (ניקי וכו') ואפילו לתת לילד לשדרג את המוצר, זו גם חויית יצירה וגם סיפוק.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תרצה;1342628:
(תחשבי, יש ילדים שלא יודעים לשמור על חפצים, הם בקושי מסתכלים על זה - וזה נהרס. האם מגיע להם פרס שכל שנה יקבלו חדש, ורק הילד הטוב השומר על חפציו יאלץ להמשיך כל הזמן עם הישן, כי הוא ילד טוב ששומר על חפציו כראוי?)

וואו, כמה שזה נכון.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה