שאלה של חדשים

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י MIC.MIS;1349480:
הערה צודקת ובונה
נראה לי כדאי לבקש מההנהלה באתר החדש שבונים
יוסיפו גם אייקון מסויים לסימון זכר או נקבה.
לענ"ד ההיפך - צריך לחייב את כל הניקים להסתיר את המגדר שלהם, כך שהכל ייכתב או בלשון זכר או בלי השתייכות (אכן, "בלי השתייכות" דורש לוליינות לשונית שלא כל אחד יסתדר אתה בקלות...), והכינוי (ניק) צריך להיות סתמי - שלא ירמוז לא זכר ולא נקבה. נראה לי שזו הדרך היחידה היכולה לשמור על תגובות ענייניות בלבד. ואם תאמרו שזה לא מעשי - פורום תג יוכיח.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אפכא מסתברא;1349608:
לענ"ד ההיפך - צריך לחייב את כל הניקים להסתיר את המגדר שלהם, כך שהכל ייכתב או בלשון זכר או בלי השתייכות (אכן, "בלי השתייכות" דורש לוליינות לשונית שלא כל אחד יסתדר אתה בקלות...), והכינוי (ניק) צריך להיות סתמי - שלא ירמוז לא זכר ולא נקבה. נראה לי שזו הדרך היחידה היכולה לשמור על תגובות ענייניות בלבד. ואם תאמרו שזה לא מעשי - פורום תג יוכיח.

כל מילה!

• הוסף לסימניות
פורום תג יוכיח.
עקרונית את צודקת בכל מילה, אך-
בפורום תג באמת משוחחים רק ענינית (אין לי הרשאה לשם, אבל אני מתארת לעצמי)
אבל בפורום איש את רעהו אני מפקפקת אם זה ילך, עצם השאלה מסגירה את מין השואל (רק לדמיין שיהיה כתוב: צריך יעוץ- אני גומל את הבן שלי... מעונין לקנות פאה חדשה...)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פוינט ק גת;1349626:
עקרונית את צודקת בכל מילה, אך-
בפורום תג באמת משוחחים רק ענינית (אין לי הרשאה לשם, אבל אני מתארת לעצמי)
אבל בפורום איש את רעהו אני מפקפקת אם זה ילך, עצם השאלה מסגירה את מין השואל (רק לדמיין שיהיה כתוב: צריך יעוץ- אני גומל את הבן שלי... מעונין לקנות פאה חדשה...)

ניתן להחליט על ניסוח קבוע:
"אנו בתהליכי גמילה של בנינו"; "במשפחתנו מעוניינים לרכוש פאה חדשה"...

• הוסף לסימניות
פרוג כותבים מפורש שגם ההודעות הפרטיות לא חסומות בפניהם , ראו הוזהרתם :)
אפשר לדווח על כך להנהלה והם יבדקו את זה!

• הוסף לסימניות
ואם תאמרו שזה לא מעשי - פורום תג יוכיח.

זה לא מעשי.

מי שרוצה לפרסם את עצמו וליצור קשרים צריך לאמר מי הוא באמת, ואז מיד יודעים.
בשפה העיברית זה בטח לא מעשי (היתה לי תקופה בפורום אחר שניסיתי להתנהג ככה, זה היה מאוד מאוד לוליני ומאולץ ובסוף חשבו שאני גבר ושלחו לי דאחקות גבריות:))
אם הועדה הרוחנית של הפורום מאשרת כאן כ"כ הרבה אשכולות נשיים זה אומר שלא רואים בזה בעיה.

*פורום תג הוא פורום סגור ולכן לרוב הגולשים אין מושג מה קורה שם.

• הוסף לסימניות
אה, לא צריך לדבר על זה כ"כ הרבה.

אם זה ע"ג הפורום ומשהו באמת צורם יש כפתור "הלשנה" :)
ואם זה בפרטי בדיוק בשביל זה יש מנהלים.

אישית אני חושבת שמעל 99% מתנהגים מצוין, ובפרטי מקפידים עוד יותר על כבוד.
חולים יהיו תמיד.

• הוסף לסימניות
די נסחפתם!!!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חנון;1349662:
הייתי מציעה לפרוג שכל מי שנרשם יזמינו לראיון או לפחות שישלח צילום ת.ז. והם יתקשרו לאמת את הפרטים

את רצינית???
או שפחדת להוסיף סמיילי? ;)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חנון;1349662:
הייתי מציעה לפרוג שכל מי שנרשם יזמינו לראיון או לפחות שישלח צילום ת.ז. והם יתקשרו לאמת את הפרטים

את תממני סוללת מזכירות שישבו לראיין את כל מי שרוצה להרשם לפורום?
לא נסחפת???:confused::confused:

• הוסף לסימניות
עוד מעט תציעו לבטל את כל הפורום הנחוץ הזה... זהירות וחכמה ובינה יתרה חייבים לצעוד יחדיו , אומנם צודקת המעוררת, אך בחיים אל תהיה רק צודק מוטב תהיה חכם גם... והחכמים חייבים לנקוט משנה זהירות בכל התחום הרגיש הזה , עצם ההיסחפות העכשווית והגלישה לעומק נושא זה , אם כי בעדינות ראויה, עלולה לעורר דובים מרבצם... ולגרום לההיפך.

• הוסף לסימניות
כל אחד יכול לפתוח ניק בפרוג. גם הסבל בחנות הירקות שלכם, למשל.
לכן צריך להיזהר. לדעת שזה רשות הרבים, ואפילו יותר גרוע מזה.
מי שנכנס לפה בשביל הכיף, ולכן הוא רוצה להיות משוחרר, צריך לקחת בחשבון שיש לזה מחיר.
מי שנכנס רק לצרכים חשובים, מקצועיים , או איך שתקראו לזה (כגון מתכונים וכו') יכול לשמור על עצמו ולהתנסח בזהירות, ובלי להסגיר את המגדר שלו.

• הוסף לסימניות
סתם שאלה, מה דעתכם על הסרת פורום איש את רעהו?
אולי זה יוריד מעט מהפופולריות של הפורום אבל הוא יהפוך למקצועי באמת ובלי הבעיות האלו.
ועכשיו ברצינות, נראה לכם לענין שבפורום חרדי עולים דיונים כמו התינוק לא רוצה לינוק? או איך מנחילים ערכי צניעות לבנות? אלו דברים שמדברים בין חברות בטלפון אבל לא באופן ציבורי כשכל מי שרוצה יכול לראות ולהתערב.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חנון;1349662:

///

• הוסף לסימניות
קראתי את כל האשכול, הוא מאוד מעניין.

אולי לא צריך ממש לבטל את "איש את רעהו" - בשאלות ידע (אוטובוסים, מיסים, בנקים, אתרי טיול, פתרונות טכניים לתקלות מחשב וכו') אי אפשר בלי הפורום הזה.

אבל באמת רשמיות ואסרטיביות זו מילת המפתח. יש פורומים אחרים לבעיות הנקה, בחילות ב'מצב' וכאלה דברים. צריך להיות זהירים- אנחנו זרים זה לזה, גם אם מלאי הכרת הטוב על כל העזרה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מילה בסלע;1349924:
קראתי את כל האשכול, הוא מאוד מעניין.

אולי לא צריך ממש לבטל את "איש את רעהו" - בשאלות ידע (אוטובוסים, מיסים, בנקים, אתרי טיול, פתרונות טכניים לתקלות מחשב וכו') אי אפשר בלי הפורום הזה.

אבל באמת רשמיות ואסרטיביות זו מילת המפתח. יש פורומים אחרים לבעיות הנקה, בחילות ב'מצב' וכאלה דברים. צריך להיות זהירים- אנחנו זרים זה לזה, גם אם מלאי הכרת הטוב על כל העזרה.

בשביל זה צריך לפתוח תת פורום "אישה את רעותה"
ואולי לא לכולם תהיה הרשאה להכנס אליו

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י עוד אחד;1349833:
ועכשיו ברצינות, נראה לכם לענין שבפורום חרדי עולים דיונים כמו התינוק לא רוצה לינוק? או איך מנחילים ערכי צניעות לבנות? אלו דברים שמדברים בין חברות בטלפון אבל לא באופן ציבורי כשכל מי שרוצה יכול לראות ולהתערב.
נכון
כל כך מגוכח לפעמים האשכולות האלה...
כמעט מביכים :rolleyes:
זה מצב די חדש כאן :eek:
וחבל...

לא צריך לבטל את איש את רעהו,
אבל קצת טקט ואיפוק...
לא על כל בעיה רצים להתיעץ בפרוג... פשוט לא מכובד. ולא מענין אותנו. וד''ל

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה