שאלה תאוריטית

• הוסף לסימניות
אם אני מצלמת באורך מוקד 70 מ"מ
יש הבדל אם אני משתמשת בעדשה 24-70 על ה70מ"מ
אן שאני משתמשת בעדשה 70-200 על ה70מ"מ

שתי האופציות יתנו את אותה תוצאה בדיוק? או שתהיה הבדל?

• הוסף לסימניות
יכול להיות הבדלים
תלוי איזה עדשות בדיוק.

יכול להיות הבדל בחדות, בצבעים, בזווית ראיה ועוד

• הוסף לסימניות
מניסיון, בעדשות 24-70 ו-70-200 (2.8) של ניקון יש הבדל משמעותי

• הוסף לסימניות
לא בדקתי, אבל יש לי תחושה שיש הבדל בעיוות המסויים שעדיין עלול להיות ב24-70

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותי ה;1676862:
אם אני מצלמת באורך מוקד 70 מ"מ
יש הבדל אם אני משתמשת בעדשה 24-70 על ה70מ"מ
אן שאני משתמשת בעדשה 70-200 על ה70מ"מ

שתי האופציות יתנו את אותה תוצאה בדיוק? או שתהיה הבדל?

לבדיקה אמיתית של הנושא כדאי להכנס לאתרים כמו: http://www.dpreview.com/lensreviews/

ניתן לצפות כאן בבדיקות מעבדתיות של עדפות ולהבין איך כל עדשה מתנהגת בנקודה שאת מחפשת.

התשובה: כן, יש הבדל מהותי בין עדשות שונות במבנה, מאותו יצרן או בין יצרנים שונים.

• הוסף לסימניות
בגדול בהרבה עדשות, לא מומלץ להשתמש על הקצה, אני חושב שפשוט בשיפולי העדשה, יש קימור יותר, שמשפיע על החדות והפרספקטיבה.

• הוסף לסימניות
צריך לחזור לנקודת הבסיס

המספרים השלמים והעגולים בצילום לא באמת נכונים
באף עדשה...

• הוסף לסימניות
קופצת על האשכול, סליחה רותי,

צילום באורך של 50MM בעדשה של 50MM (מאקרו) של קנון , ואורך מוקד של 50 MM בעדשה של 24-70.

מה ייתן תוצאה טובה יותר מבחינת חדות , ומבחינת עיוותים אפשריים.

לפורטרטים, מה עדיף מבין 2 העדשות? (FF)

• הוסף לסימניות
יש לקנון 3 עדשות 24-70. איזה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י yitzy;1679784:
יש לקנון 3 עדשות 24-70. איזה?

לרותי וגם לי , 24-70 צמצם 4

ה50 עם צמצם 2.5

• הוסף לסימניות
תלוי מה הרמה של כל עדשה.

• הוסף לסימניות
התשובה מורכבת מכמה תשובות שניתנו לך כאן.

70 ממ זה לא תמיד בדיוק 70 ממ.
גם באורך מוקד זהה באמת יש הבדלים בין עדשות שונות.

אך אחרי כל זה במידה ו2 העדשות ברמה גבוהה קרוב לודאי שההבדל יהיה מעבדתי ולא מעשי.

בדוגמא שהבאת כאן- גם אם נניח ה50 מעט חדה יותר מה24-70- אם לא מדובר בסט של 50 תמונות רצופות ב50 ממ לא בטוח שהייתי רץ להחליף אותה
.
הרבה פעמים התמונה מורכבת יותר. נניח ה85 חדה יותר מה24-105 באורך מוקד זהה אבל ה24-105 מיוצבת ויותר עמידה לפליירים של בק לייט.

מומלץ להשקיע בעדשות טובות אבל אחרי זה לא בריא לחפש בנבכי מבחנים מה ההבדלים המינוריים בין אפשרויות שונות.

• הוסף לסימניות
שונה בין עדשה לעדשה,
גם בשטח לא רק במעבדה
לא תמיד משמעותי

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה