התייעצות שבת גהנום

• הוסף לסימניות
ואחרי כל הטיפים והעצות----
לזכור שתמיד יכולות לקרות פשלות לא צפויות...:)
כמו למשל - שהכלה קמה בשבת בבוקר ביחידה שהקצו לה (בחורף)
ומגלה שכללל הרצפה מלאה בשכבה עבה של מי גשמים, ומגיעה עם רגליים סחוטות לבית חתנה...
(כן זאת אני
😅
)
או אחותי שהלכה בחגיגיות להביא את מגש העופות הצלויים המושקעים והשרויים במרינדה מיוחדת לשולחן וגילתה שהוא נותר חי (וכמעט מקרקר) במקרר.

• הוסף לסימניות
לא בטוחש גירושין גרועים בהרבה מלעזוב שידוך.
יש לזה יחסי ציבור גרועים בהרבה.
לשיטתך,
אמורים לעשות את השבת הזו לפני האירוסין בכלל, כחלק מהבירורים.
ואני חשבתי שזה חשוב, כדי להכיר את המשפחה...
אבל סיבה כזו, של - סוג של מבחן - עוד לא שמעתי.
לא מסכימה בכלל!!!
בתור אחת שביטלה שידוך, בחיים לא הייתי רוצה להתחתן ולהתגרש.. למה פרק ב׳ זה יותר קל? הצלקת שתישאר מהנישואין האלה ותסחב הלאה..
שלא תדעו מדברים כאלה, אבל זה ממש ממש לא מדויק!!! ולא הייתי אומרת שהשבת גהינום נועדה בשביל לבדוק כשירות לנישואין, אם כך לשם מה התארסו קודם?! (לא אומרת שאם יש דברים חשודים צריך להמשיך בעיניים עצומות, ממש מממש לא!!!). בדר״כ שידוכים נופלים על דברים אחרים לצערינו.
ב״ה נשואה היום באושר ואם כבר זה בנה אותי הניסיון הזה🤪

• הוסף לסימניות
קודם כל, באופן כללי חסידים כן עושים- החתן אצת הכלה והכלה אצל החתן במקביל, אבל יותר ויותר מוותרים על זה בדיוק בגלל הכותרת...
דבר שני מניסיון- אם יש ילדים קטנים ממש- אחים או אחיינים- מתחת גיל 7 בערך- אין טעם לאלף אותם לפני שבת בכל מיני איסורים למיניהם.
הם עוד עלולים לפלוט משפט כמו- אמא לא מרשה לי לשאול אותך למה המכנסיים שלך אפורות/ את יודעת, העוגה הזאת אני קניתי! (עם פירוט שם המאפיה...)
לכן- טבעיות, לפחות לילדים.

• הוסף לסימניות
כל אלו שהיו בעד/ נגד להזמין את כל האחים/יות:
אצלנו מזמינים רק את הזוגות ללא הילדים (כן עם תינוקות), זו שבת של חוייה, מכירים יותר את המשפחה בצורה טובה, עם הומור משפחתי, בלי לחץ של ילדים שמשגעים מסביב...
יש משפחות שהילדים הם בובות- אני לא מדברת עליהם... אצלנו כל ילד הוא 10 ילדים :devilish::devilish:
תהנו בשבת!!

• הוסף לסימניות
לא להשאיר אותה לבד אחרי הדלקת נרות
חמותי הלכה לישון אחרי הדלקת נרות(עושה את זה כל שבת)
ונשארתי עם עצמי
לא היה כ"כ נעים
מה שכן היה מאד טוב- שלא חפרו ונתנו הרגשה הכי טבעית בעולם(אפילו ירדו עלי...)
משפחות שמגישות צלחות אישיות ולא מרכזיות- תחליפו למרכזי
כי לא נעים בכלל לבקש עוד(גם אחרי החתונה...)

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
אני מאד נהניתי בשבת הזאת אז.
הם הביאו את הנשואים שקרובים בגיל, (ולא את כוולם) והתנהגו כמו שמתנהגים תמיד... לא ראיתי בשבתות אח"כ הבדלים...
הכינו לי חדר יפה, עם עוגות וממתקים (בעלי השאיר לי מתנה)
היה ממש נחמד
ראיתי עצות להראות לכלה את האלבומים- אוי ואבוי:eek:
היא אמורה להסתכל בכוח עם כל המשפחה?? ואם זה לא מעניין אותה? (ואם כן, יהיה לה זמן אחרי החתונה לראות הכל..)
וגם, בשולחן לא צריך כל הזמן לנסות לשתף בשיחות.. גם אם היא שותקת. החתן שיושב לידה- מספיק. (אני שתקתי חצי מהסעודות- זה האופי שלי, ונהניתי להסתכל וללמוד את כולם.. אוי וי אם היו דוחפים אותי בכוח לשיחה)

• הוסף לסימניות
אני ממליצה על אלבומים,
לתת לה להסתכל לבד בהתחלה,
לא שכלם בוחנים את התגובה שלה,
ואם היא לא מזהה אותו כאשר היה קטן?

• הוסף לסימניות
בשבת שבין הארוסין לחתונה החתן יושב בסעודה ליד הכלה?
למה לא?
במרחק סביר
זה מזכיר לי שבשבת שבעלי הגיע אלינו {בתור חתן} אמא שלי הגישה חמין ואני הייתי אחת שלא נוגעת בתבשיל הזה, וסתם בכללי בקושי אוכלת, והיו על זה הרבה ויכוחים {היום אני כן אוכלת חמין -אל דאגה}, אבל כשאמא שלי הגישה בעלי שם לי כמויות אדירות בצלחת {כי הוא ראה את כמות האוכל בצלחת שלי בלילה הוא חשב שאני מתביישת לשים לידו הרבה...} וכל המשפחה פשוט נקרעו מצחוק, הוא ממש לא הבין מה כלכך מצחיק בזה...

• הוסף לסימניות
הי!
נהנתי לקרוא את התגובות של כולן/ם
עכשיו זה מגיע כמעט עד אלי..
דוד שלי (בן זקונים- ונולד שנה מעלי) בשבת הזו מארח את כלתו בבית
אני הוזמנתי אליהם כדי שהאווירה תיהיה זורמת יותר וקלילה (אני פחות או יותר בגיל שלה)
אם יש לכם משהו לחדש לי וגם לו כדי שאייעץ לו זה יעזור מאוד!
תבורכו!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה