שוחררה תוכנת adobe experience design למשתמשי ווינדאוס!!

• הוסף לסימניות
אחרי שאדובי נרדמו בשמירה ומעצבי הדיגיטל זלגו להם לסקצ' (מעל 50%)
הם יצאו בתוכנה שאמורה לתת מענה בשם אדובי XD

כבר חצי שנה היא בגרסת בטא רק למשתמשי מק, והשבוע היא יצאה סופסוף גם למשתמשי ווינדאוס

התוכנה אמורה ללוות אותנו מעצבי הדיגיטל משלב האפיון, אח"כ לעיצוב וגם מתיימרת לתת מענה מלא לפרוטוטייפינג.

עד שלא ננסה, לא נדע איך היא. אז ייאללה נסו ושתפו :)

http://www.adobe.com/il_en/products/experience-design/features.html
(למשודרגי ווינדאוס 10 :p)

לבינתיים ספרו, באיזה תוכנה אתם מעצבים אתרים ואפליקציות? :)

• הוסף לסימניות
ניסיתי בקטנה, נראית נחמד עבור סקיצות מהירות.
לא מספיק אפשרויות לבניית פרוטוטייפ דינאמי.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
ראיתי, זה סך הכל קישורים פנימיים אין לך למשל יכולת ליצור משתני if פאנלים דינאמיים וכדו', זה מאוד קשה ולא יעיל לעבוד בצורה הזו.

אני משתמש בaxure לפרוטוטייפ, היא מאפשרת ליצור ממשק דינאמי באמת שאפשר לבצע איתו בדיקות שמישות ריאליסטיות. אני איתה כבר כמה שנים ועדיין לומד שיטות חדשות.

לעיצוב הסופי photoshop

• הוסף לסימניות
אז גם אני מאפיינת ב axure ומעצבת בפוטושופ. וגם אח"כ מעבירה פרוטוטייפ ל invision.
ויש גם מפתחים שאוהבים לעבוד עם zeplin, אז יש לנו עוד משו...

אני חושבת שמזמן הגיע הזמן להקל ולקצר תהליכים, נכון שאפשר להגיע באקשור לרמת אינטרקטיביות מטורפת, וזה מעולה ללקוח ולבדיקות משתמשים. אבל אח"כ להעביר את הכל לפוטושופ, זה לא בזבוז עבודה וזמן?

לא התנסיתי עדיין בתוכנה הזאת או בסקצ' אבל לא הגיע הזמן לשינוי מהותי?

• הוסף לסימניות
בזבוז זמן זה לעצב עיצוב "מגומר" בפוטושופ שכולו מבוסס על "נדמה לי שהמשתמש...", להקשר אליו רגשית ולעבוד קשה בשביל כל שינוי.

אם את רוצה לחסוך תוותרי על invision אין שום סיבה להשתמש בה כשיש את axure.
לנו כמעצבים קל מאוד להסחף לדקויות עיצוב בפרוטוטייפ וזה בד"כ מה שלוקח את רוב האנרגיות, אני עדיין עובד על עצמי בעניין.

סך הכל התהליך הוא תהליך טוב ודי פשוט.
1. מחקר, פרסונות וכו'.
2. פרוטוטייפ שמיש באקשור.
3. מבדק
4. עיצוב פיינל בפוטושופ.

• הוסף לסימניות
בהחלט שהגיע הזמן לשינוי...
גם אני על אקשיור + פוטושופ / אילוסטרייטור (לפעמים אינדיזיין) ופרוטוטייפ באינויזן וזה מסורבלללללל
והייתי קונה מק רק בשביל הסקצ' והיעילות המטורפת שלה

וזה מאוד מסורבל להכניס את העיצוב לאקשיור בשביל לראות איך הוא מרגיש

• הוסף לסימניות
אפשר לחלוק עליך? (וזה טוב בשביל הדיון, אוהבת לשמוע דעות אחרות :))

אתה בונה את האתרים שאתה מעצב?
אני לא. (ברוב המקרים, במיוחד שמדובר באתרים מורכבים)
לכן, העיצוב בפוטושופ צריך להיות עד הפיקסל האחרון, מושלם מושלם, כי משהו מבצע את מה שאני מעצבת...

לכן תהליך העבודה שלי הוא כזה:

1. מחקר, פרסונות וכו'.
2. פרוטוטייפ שמיש באקשור.
3. (אחרי אישור סופי מהלקוח על שלב 2) עיצוב בפוטושופ.
4. הכנת style-guide והעברת העיצוב לאינוויזן

• הוסף לסימניות
רגע, ומדמיינת תהליך קצת אחר, בעולם מתקדם יותר :)

1. מחקר, פרסונות וכו'.
2. פרוטוטייפ שמיש ב XXX
3. הכלת העיצוב על שרטוטי האפיון + כלים מתקדמים לקיצור תהליכי העיצוב כמו סטיילים לטקסט, לצבעים, שכפול חכם לקומפוננטות וכו'
4. שיתוף המסכים מתוך התוכנה לכל השותפים בפרויקט + כל אפשרויות הדיון והתגובות על גבי המסכים

• הוסף לסימניות
אני לא מפתח, אבל יש לי רקע טכני ובכל הפרויקטים שלי (טפו טפו) מפתחים מסתדרים איתי מצויין +

לא הצלחתי להבין איפה את חולקת עלי :)
הפרוטוטייפ או wireframe הוא סך הכל סרטוט ענייני וממוקד משתמש שאנו יכולים לבדוק ולשנות בקלות יחסית. אני מבסס על פיו את העיצוב הסופי ברמת המאקרו בלבד.

העיצוב עצמו בפוטושופ יוצא פיקסל פרפקט ומוכן לייצוא.

• הוסף לסימניות
קצת חלקתי על המשפט הזה:
בזבוז זמן זה לעצב עיצוב "מגומר" בפוטושופ שכולו מבוסס על "נדמה לי שהמשתמש..."

;)

• הוסף לסימניות
הכוונה הייתה לסיטואציה שמעצב מדלג על שלב הwireframe וישר ניגש לעצב משו יפה בפוטושופ.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י israel;2353993:
הכוונה הייתה לסיטואציה שמעצב מדלג על שלב הwireframe וישר ניגש לעצב משו יפה בפוטושופ.

אה, הבנתי!
מסכימה לגמרי, ואז קורה באמת מה שתיארת, נקשרים לזה רגשית וקשה לזוז מילימטר :eek:

• הוסף לסימניות
בדיוק. לכן אמרתי שבפרוטוטייפ חשוב מאוד לא להסחף לדיוק ונראות. אחרת זה באמת חיים קשים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נעמי.;2353995:
נקשרים לזה רגשית וקשה לזוז מילימטר :eek:

סוף סוף הבנתי... זה רגשי.
חשבתי שזה סתם עקשנות של המעצבים...

• הוסף לסימניות
מעצבן שצריך להתקין וינדוס 10 בשביל זה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה