שחזור קבצים

• פותח הנושא s976
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
עשיתי בטעות אתחול מהיר לדיסק קשיח. על ידי זה נמחקו דברים חשובים לי מאוד.
האם יש איזו תוכנה שיכול לשחזר את זה?
ניסיתי GetDataBack
וכן ניסיתי עוד משהו. וזה לא הצליח.

• הוסף לסימניות
גם לי זה נעשה,
ומה שהמלצתם לא עבד.
יש למשהו תוכנה אחרת?

• הוסף לסימניות
המידע אינו זמין יותר...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י טובה;716870:
תודה. אבל כבר ניסית את התוכנה הזו (recuva)
וזה לא עזר. אחרי שבדקתי כמה תוכנות, אני מתרשם שתוכנה זו היא די בסיסית ופרימיטיבית.
מתאימה לקצבים שנמחקו, אבל לא לדיסק שפורמט.

• הוסף לסימניות
תגדיר בהגדרות של recuva סריקה עמוקה deep scan

• הוסף לסימניות
המידע אינו זמין יותר...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י DVD COAN;717687:
התוכנות הדומות ל recuva מיועדות לשטחים שעברו מחיקה רגילה ולא אתחול או דריסה

לכוננים שעברו אתחול יש צורך ברמה אחרת הסביר
דיסקים קשיחים מטמינים בתוכם מספר טכנולוגיות המאפשרות לדיסק להכיל נפח נתונם גדול בשטח קטן וכמו כן שיחזור נתונים
כיום משתמשים בטכנולוגיית RLL המאפשר לדחוס את הנתונים על גבי הפלטה וכמו כן הם מגיעים עם קידוד נתונים המשתמש בקוד תיקון שגיאות ECC
ע"י כתיבת 8 סיביות נוספות לכל 64 סיביות והיוצרים זוגיות לביצוע פעולת XOR

על כן עדיף תוכנה שמשחזרת בתוספת שימוש בדיקת ECC שמאפשרות בכך שגם לאחר אתחול יהי ניתן לבצע שיחזור
ואו, נראה שמדובר כאן במומחה אמיתי!
אחרי שניסית כמה תוכנות, השתמשתי בתוכנה הנקראת 'recover my files', הבנתי שזה המוצר מהמוצלחים בתחום. ואני מניח שהיא עונה למה שכתבת.
הצלחתי לשחזר רוב החומר הנחוץ לי. בעיקר זה היו תמונות, שיקרות מאוד למשפחתי. אבל את הסרטונים, התוכנה לא הצליחה לשחזר, זאת אומרת הם שוחזרו, אבל לא בצורה נכונה, וכעת אינם נפתחים.
האם יש לי עוד מה לנסות [תוכנות אחרות, או ללכת למומחה], או שאפשר לומר שכבר עשיתי את ההשתדלות המקסימלית?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י s976;718034:
ואו, נראה שמדובר כאן במומחה אמיתי!
אחרי שניסית כמה תוכנות, השתמשתי בתוכנה הנקראת 'recover my files', הבנתי שזה המוצר מהמוצלחים בתחום. ואני מניח שהיא עונה למה שכתבת.
הצלחתי לשחזר רוב החומר הנחוץ לי. בעיקר זה היו תמונות, שיקרות מאוד למשפחתי. אבל את הסרטונים, התוכנה לא הצליחה לשחזר, זאת אומרת הם שוחזרו, אבל לא בצורה נכונה, וכעת אינם נפתחים.
האם יש לי עוד מה לנסות [תוכנות אחרות, או ללכת למומחה], או שאפשר לומר שכבר עשיתי את ההשתדלות המקסימלית?
הרעיון שעומד בבסיס כל תוכנות "השחזור" למיניהם שבד"כ כשאתה מבצע מחיקה או אתחול אין באמת מחיקה/דריסה של החומר אלא רק אתחול של מערכת הקבצים (במקרה של אתחול ) או סתם סימון של מקום ריק במקרה של מחיקה רגילה, אבל החומר באמת רשום בדיסק , אלא שאין שום סימון עליו. מה שהם עושות הוא לסרוק את כל השטח הפנוי בדיסק ולחפש שם מבנים מוכרים של קבצים או אפילו מבנה מסודר של מערכת קבצים.
כל עוד לא נעשה שום שימוש בדיסק (לא נכתב עליו כלום) תיאורטית אפשר להוציא את כל החומר (לפעמים גם מצב של קריאה בלבד - כותב חומר על הדיסק - לכן אנו משתמשים בציוד חומרה מיוחד שמאפשר רק קריאה בלבד לדיסק לפני שמחברים אותו למערכת השחזור) .
לכן אם חלק מהחומר יצא טוב ורק סוג מסוים של קבצים לא יוצאו טוב בדכ סביר להניח שהבעיה היא בתוכנת השחזור שלא מזהה נכון את המבנה של קובץ הסרטון ולא בעיה ברישוןם הנתונים. לכן תוכנה אחרת מקצועית יותר תצליח יותר , או אפילו סריקה ידנית אפשרית במקרה ומחפשים קובץ מסוים.
כל הנושא של של ECC וכדו' לא ככ קשור כי הוא ברמת החומרה של הכתיבה על המדיה המגנטית, הרבה הרבה שכבות מתחת לממשק של מערכת ההפעלה.
רק במצבי שחזור מאוד מתקדמים שנובעים מנזק פיזי למידע מתמשים במערכות מיוחדות שיוכולות לקרוא את הנתונים במצב "נע" (RAW) מהמדיה המגנטית ועושים לבד היפוך הקידוד.

• הוסף לסימניות
אז על איזו תוכנה אתם ממליצים???

• הוסף לסימניות
המידע אינו זמין יותר...

• הוסף לסימניות
תפתח את זה בתוכנת virtuldub לפעמים הוא מתקן את זה

וסרטים יוצאים יותר פגומים מתמונות בשיחזור בגלל ששינוי קטן במבנה שלהם הורס אותם משאין כן בתמונות.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה