שיווק עוקף הורים - האם זה חוקי?!

• הוסף לסימניות
שאלתי לנכבדי הפורום:
ביום שישי האחרון כשחזרו בנותי מבית הספר, עצר לידן אופנוע וחילק להם חבילות של מדבקות המיועדות לאוסף מסוים. אני בכוונה לא מציינת את נושא האוסף. לא מגיע לו שיווק בחינם.
עוד ועוד ילדים בכל הגילאים, בנים ובנות, התקבצו סביבו, והוא שלף חבילות וזרק אותן לרוח. כך כמה פעמים. ונסע משם.
התוצאה: ילדות מולהבות מאוסף חמוד שקיבלו ממנו דגימות בחינם.
התוצאה מס' 2:
אמא, תקני לנו!
אמא, את מרשה שנאסוף?
אמא, לאיקס מהבניין הסמוך יש גם, את מרשה לנו ללכת להחליף איתה.

בלי להיכנס למידת סמכותם של ההורים לגדוע חלומות של אוסף כזה בטווח הקרוב או הארוך, האם מותר לעשות את זה? חוקית? אתית?
אני מבינה לרוחם של המשווקים שקהל היעד שלהם הוא אך ורק ילדים (בשונה ממתקים, שיש גם הרבה מבוגרים שצורכים אותם)
אבל אני חושבת שזה ממש מתחת לכל ביקורת.
מה דעתכם?

• הוסף לסימניות
מסכימה איתך מאד
הרבה יותר גרוע מחבילות של מדבקות - הבת שלי חזרה יום אחד עם אלבום. אלבום של ילדות, מקסים ומושך וחבילה מדבקות שקיבלה במתנה
מאז - כל יום "אמא, תקני לי חבילה"
כל חבילה עולה 4 שקלים! (שזו גם שערוריה לאשכול נפרד..)
אבל לילדה יש כבר אלבום. והיא מרגישה שהיא חיבת למלא אותו!
האלבום הוא בסדר גמור, ולא הרגשתי שום צורך לאסור עליה לאסוף. מצד שני, אני לא חושבת שזה תורם משהו לילדה ברמה ששווה לי להוציא על זה כסף
לדעתי זו חוצפה שאין כדוגמתה
וגם אם זה מותר חוקית, מוסרית זה ממש גרוע.

• הוסף לסימניות
האם שמעתם או הכרתם מישהוא שזכה במשהוא מהאלבומים הללו??????

• הוסף לסימניות
כן,
היה לאחרונה איזה אוסף בשיתוף עם ווקסברגר ואחי הקטן זכה בסט חמישה חומשי תורה מעור

• הוסף לסימניות
תראי אסתר, במוסדת חינוך אסור לעשות את זה, וגם שם לא נראה לי שיש אכיפה, אבל ברחוב? מוסרית בטוח שזה לא ממש ראוי אבל לא נראה לי שיש חוק שיכול לאסור כזה דבר.
מה לעשות? נצטרך להתמודד גם עם זה כמו עם הממתקים שתלויים ליד הקופות והימבמבם שמחולק ליד הפרצוף. גם אצלנו חלקו את האלבומים האלה, ולדעתי במחיר החבילות הם מממנים גם את האלבומים שחולקו חינם.

• הוסף לסימניות
נושא מעניין.

• הוסף לסימניות
סליחה שאני משווה ואני לא בא לזלזל, ופשוט זה הדוגמא הראשונה שעלתה לי.
אבל כשועד הרבנים עושים מבצע לילדים שמי שמתקשר ומקליט שיר משתתף בהגרלה
וכל פעם שהילד מתקשר זה מגדיל את הסיכויים שלו לזכות
שזה בעצם יכול לגרום לילדים לשבת על הטלפון כל היום
זה לא נקרא לעקוף את ההורים? אלא מה, כווווולם עושים את זה. (ולא חסר דוגמאות) וצריך להשלים עם זה, עם כל החוסר מוסריות שבדבר. (ויש בזה הרבה חוסר מוסריות)
ולא שישמע ממני חס וחלילה שיש בעיה לתרום לוועד הרבנים, להפך. אבל למה לתרום לבזק

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דודיק;1121411:
סליחה שאני משווה ואני לא בא לזלזל, ופשוט זה הדוגמא הראשונה שעלתה לי.
אבל כשועד הרבנים עושים מבצע לילדים שמי שמתקשר ומקליט שיר משתתף בהגרלה
וכל פעם שהילד מתקשר זה מגדיל את הסיכויים שלו לזכות
שזה בעצם יכול לגרום לילדים לשבת על הטלפון כל היום
זה לא נקרא לעקוף את ההורים? אלא מה, כווווולם עושים את זה. (ולא חסר דוגמאות) וצריך להשלים עם זה, עם כל החוס מוסריות שבדבר. (ויש בזה הרבה חוסר מוסריות)
ולא שישמע ממני חס וחלילה שיש בעיה לתרום לוועד הרבנים, להפך. אבל למה לתרום לבזק
זה בכל אופן שונה.
הורה יכול להגיד מראש שהוא לא מרשה לנצל את הטלפון לדבר הזה. בסמכותו להציב גבולות, ולהחליט מה נכנס הביתה שלנו ומה לא. אבל כשהילד נמצא ברחוב לבד, זה כבר משהו אחר.
פה יש מגמה ברורה לפרוץ את חומת ההגנה ההורית ולחדור ללב הילד בלי מכשולים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אסתר;1121431:
זה בכל אופן שונה.
הורה יכול להגיד מראש שהוא לא מרשה לנצל את הטלפון לדבר הזה. בסמכותו להציב גבולות, ולהחליט מה נכנס הביתה שלנו ומה לא. אבל כשהילד נמצא ברחוב לבד, זה כבר משהו אחר.
פה יש מגמה ברורה לפרוץ את חומת ההגנה ההורית ולחדור ללב הילד בלי מכשולים.
לא שונה רק יותר רווח.
האמירה באה בשני המקרים מבחוץ כשההורים לא שותפים לה.אף אחד לא שאל את ההורה האם זה בסדר לייזום מבצעים הכוללים התקשרות למרחב קולי .הרי ברור לכל שכל ילד ישאף לנצח במבצעים מן הסוג הזה.
גם כאן גורם חיצוני לא שאל לדעת ההורה וחילק חינם חוברות.אגב,גם בנותיי קיבלו את זה.
את יודעת מה אמרתי להן?
אנחנו לא מתחילים לאסוף כרגע מדבקות כאלו. יש לכן הזדמנות נהדרת להשתמש בדפי האלבום למטרות קישוט וכאלה.
זה עבד!

• הוסף לסימניות
אצלינו לא ברחוב אלא במכולת עושים את זה ובתקופה שהשיקו אלבום מסויים הילד היה כל יום חוזר מהמכולת עם אלבום כזה ביד שהמוכר טען שמי שקונה מעל 2 שקל מקבל את זה מתנה...אז אמרתי לילדים שהם לא אוספים ושישתמשו עם התמונות של הכריכה לגזירה. זה לא פגע בהם קשות או משהו אבל הם לא ישר קיבלו את זה וזה באמת קצת מרגיז שמשווקים בצורה הזו

• הוסף לסימניות
זה לא רק שיווק לילדים, יש פה גם חומר שמגיע לידיים שלהם ללא בקרה של ההורים.
להבדיל ממודעה בעיתון של וועד הרבנים, או כל מודעה אחרת, שההורים מכניסים את העיתון הביתה,
שיווק כזה ברחוב הוא עוקף הורים לגמרי.

• הוסף לסימניות
מעבר לעניין החוקיות, הילדות מקבלות מסר שלגיטימי לקבל מתנות מאדם זר ברחוב.
וזה מפחיד לטעמי הרבה מעבר לסוגיית התכנים השיווקיים.

• הוסף לסימניות
אגב. רוב הפרסומות של חלק גדול מהחברות מופנות לילדים,
מהסיבה שקל יותר בגיל קטן להכניס לראש של הילד מותגים/תכנים וכו' ואז יש להם לקוח לאורך שנים.. אז זה בעצם שאלה הרבה יותר רחבה.

לא לדבר על זה שהילד רואה פרסומת של חטיף חדש ורץ להורים..

תכלס לא נראה לי שיש לזה סעיף בחוק כל שהו!

• הוסף לסימניות
הפתרון:
הסברה נגדית.
להסביר לילדים שהמטרה של המבצעים היא לגרום לכמה שיותר ילדים לקנות את החטיף\ממתק\מדבקות. כל פעם שהם יוצאים מגדרם למראה מודעה של מבצע מ-ד-ה-י-ם - להזכיר להם.
זה פשוט נותן להם ראיה מאוד מפוכחת על עולם הצרכנות.
ומנסיון -
אחרי כמה זמן הם בעצמם מסבירים לי...
הם כבר לא ממש מתלהבים, וגם אם כן - זה לא ברמה של "אמא, אני חייב את זה". מקסימום אם הם ממש רוצים לנחש מה הטעם של הצ'יפס, או לחפש את דג הזהב - אני מרשה להם לקנות חבילה אחת מהכסף שלהם, זה בד"כ מוציא את העוקץ. כשזה נוגע לכיס הפרטי שלהם המבצע כבר לא כזה מלהיב...

• הוסף לסימניות
לפעמים זה קורה בתוך מערכת החינוך:
כשאחת מבנותי היתה בגן חובה היא חזרה באחד הימים מולהבת כולה - כשהיא אוחזת בידה האחת את תיק האוכל ובידה השניה - שקית שקופה עם ידית קשיחה ובתוכה 4 חוברות עבודה לחופש. "הגננת אמרה שזה עולה 40 שקל ואם אמא לא מסכימה אז צריך להחזיר את זה מחר לגן. נכון שאת מסכימה אמא? זה חוברות כמו של בית ספר!!!" עמדתי פעורת פה. מצד אחד לא רוצה לאכזב את הילדה, מצד שני בטוחה במאת האחוזים שלא אשב למלא אותן איתה אפילו לא פעם אחת! בשביל זה יש כיתה א' שבמהלכה נדרשות מספיק שעות ישיבה עם הבת על שעורי הבית!
אבל מה, נראה לכן שהיא ויתרה? ממש לא.
מצאתי את עצמי שולחת איתה למחרת בחרוק שיניים שקית עם 40 ש"ח מתוך ידיעה שאני זורקת כסף לפח.

החוברות? עד היום סגורות בשקית.

מאד היה מעניין אותי לדעת כמה אחוזים קיבלה הגננת על השיווק הלא מוסרי הזה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה