שילוב פרט איור ב300 DPI באיור 600 DPI

• הוסף לסימניות
התחלתי עבודה ב300 DPI ורק לאחר ציור של כשליש ממנה התבקשתי שתהיה ב600 DPI,

השאלה שלי היא האם יש דרך לשלב בין חלק (כנ"ל - כשליש ציור) ב300DPI לציור חדש ב600DPI ?
(כך שתהיה איכות טובה מוגמרת של הכל ב600)

או שאין מנוס מלצייר שוב מחדש את כל החלק המדובר...?

תודה לכל מי שיוכל לסייע בהקדם :)

• הוסף לסימניות
באיזו תוכנה? האם יש לך פוטושופ? אשתדל להדריך אותך. כנראה שאין צורך להתחיל מחדש. יעזור לי גם אם תשמרי גרסה של הציור כעת כתמונה, JPEG, באיכות הנוכחית ותעלי אותו.

• הוסף לסימניות
תודה : )

כן, בפוטושופ.

רק למקרה שלא הסברתי טוב - ברור לי טכנית כיצד לשנות את רזולוציית האיור (בדרך הרגילה של שינוי גודל דרך אימג' סייז)

אני חוששת שבדרך זו התוצאה הסופית (שתגיע להדפסה) תהא פגומה במידת מה / לא חדה דיה וכדו'
ועל כן אני מנסה לשאול האם יש דרך לעשות זאת כך שהאיכות תהא מיטבית גם בהדפסה של הקובץ המשולב .

• הוסף לסימניות
הייתי עונה ללקוח שאין צורך להמיר ל600 , זה רק מוסיף לו מישקל מיותר. דבר שני, ברגע שאת מתחילה ב300 DPI (במיוחד אם את סורקת) אז האיכות לא תגדל ברגע שאת עוברת ל600. אבל כדי להיות יותר בטוח, תשאלי אנשי מקצוע.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ילקב;n5059031:
הייתי עונה ללקוח שאין צורך להמיר ל600 , זה רק מוסיף לו מישקל מיותר. דבר שני, ברגע שאת מתחילה ב300 DPI (במיוחד אם את סורקת) אז האיכות לא תגדל ברגע שאת עוברת ל600. אבל כדי להיות יותר בטוח, תשאלי אנשי מקצוע.

תודה,

גם לי זה מוסיף משקל מיותר ; )

אבל ה600 הוא פרט חיוני בעבורו.

וכן, זו בדיוק הבעיה.

כעת אני חושבת שאולי אשנה את הקומפוזיציה כולה (דרך שינוי נקודת המבט)
ואשתמש באיור ה 300 כפי שהוא - כלומר קטן בחצי משתכננתי, האם כך יוכל לצאת מספיק איכותי?

(שינוי הסקיצה כולה עדיין יקח לי פחות זמן מציור מחודש של הקטע המדובר...)

• הוסף לסימניות
פתחתי תמונה עם רזולוציה של 300 dpi. כאן ניתן לראות בחלונית סייר (navigator) שקרבתי את התצוגה אל אחד מהפרטים הקטנים בציור, היד. אני מקווה שהאיכות עברה בפוסט, אבל במחשב שלי ניתן להבחין היטב בפיקסלים.

לחצו על הלשונית Image>Image Size… ויפתח חלון דו שיח.
שנו את הערך ברזולוציה (Resolution) ל 600.
בתפריט הנשלף בתחתית החלון בחרו ב Bicubic Smoother.

פוטושופ יחשב ערכי פיקסלים צמודים שונים זה מזה, ויגדיל את רזולוציית התמונה תוך הוספת פיקסלים דומים.
הנה היד בהגדלה לאחר התהליך: אין פיקסלים ^_^

אם התוצאה שהתקבלה לא מוצאת חן בעיניכם, אתם יכולים לערוך ניסויים אם שאר האפשרויות בתפריט הנשלף, לדוגמא, Bicubic המיועד לטיפול במעברי צבע חלקים.

בהצלחה.

קבצים מצורפים

• 1.JPG
    1.JPG
    KB 48.7 · צפיות: 22
  • 2_LI.jpg
    2_LI.jpg
    KB 69.4 · צפיות: 21
  • 3.JPG
    3.JPG
    KB 48.4 · צפיות: 18
  • הוסף לסימניות
סליחה שזה לא קשור לדיון, אבל- jrmoon, אני חייב לומר שהציורים שאתם מעלים נראים ממש טוב, עד כמה שהצלחתי לראות. מסקרן אותי מאוד הסגנון שלכם. נשמח שתשתפו אותם בגלוי, גם בלי מדריכים...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י jrmoon;n5060611:
פתחתי תמונה עם רזולוציה של 300 dpi. כאן ניתן לראות בחלונית סייר (navigator) שקרבתי את התצוגה אל אחד מהפרטים הקטנים בציור, היד. אני מקווה שהאיכות עברה בפוסט, אבל במחשב שלי ניתן להבחין היטב בפיקסלים.

לחצו על הלשונית Image>Image Size… ויפתח חלון דו שיח.
שנו את הערך ברזולוציה (Resolution) ל 600.
בתפריט הנשלף בתחתית החלון בחרו ב Bicubic Smoother.

פוטושופ יחשב ערכי פיקסלים צמודים שונים זה מזה, ויגדיל את רזולוציית התמונה תוך הוספת פיקסלים דומים.
הנה היד בהגדלה לאחר התהליך: אין פיקסלים ^_^

אם התוצאה שהתקבלה לא מוצאת חן בעיניכם, אתם יכולים לערוך ניסויים אם שאר האפשרויות בתפריט הנשלף, לדוגמא, Bicubic המיועד לטיפול במעברי צבע חלקים.

בהצלחה.

רוב תודות!!!

בינתיים הקטנתי במעט את החלק המדובר כך ששיניתי את הסקיצה (ליתר ביטחון) וכעת אבצע מה שהצעת.

תודה : )

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה