אמא של :-)
משתמש מקצוען
- הוסף לסימניות
אכן, ציינתי בפרוש שיש כאלה שכן משלמים (ממשלתי, ארגוני ענק עם וועדים וכו) אבל זה ממש ממש לא הסטנדרט ממש לא. אתה אולי לא ראית מספיק חוזים מלבד של אשתך... [ההדגשה לא במקור]למה לאשתי יש אזכור לימי מחלה בחוזה?
ומפורט החל מהיום הראשון ומוסיפים שניתן לפדות בתמורה כספית.
אולי לא ראיתם מספיק חוזים
מניחה שאשתך עובדת בממשלתי, טרם שמעתי על מקום לא ממשלתי שפודה ימי מחלה ועבדתי עד כה עם עשרות חברות ענק ומשרדים ממשלתיים. ואני מכירה עשרות עסקי הייטק (תוכנה) אחל מעשרות עובדים ועד לאלפי עובדים באף אחת מהן אין פדיון ימי מחלה (אולי במקום חרדי שמשלם מנימום?חתמנו חוזה שאין שם (ברוב המקרים) איזכור אפילו קלוש של ימי מחלה. אבל במסגרת זה שהסכמי עבודה כפופים לחוק- היא מקבלת ימי מחלה.
עוד לא ראיתי חוזה שמזכיר ימי מחלה מעבר ל"בהתאם לחוק" או הטבה מיוחדת (אם לקחת רק יום מחלה אחד בחודש - תקבל אותו במלואו למרות שהחוק פחות מזה וכו). אין בהסכמים מעבר לזה.
ושם לרוב השכר פחות מהמשק - כי מביאים את ההטבות האלה בחשבון. (בדרגה שלי זה הבדלי שכר של לפחות 10,000 ברוטו כשכירה במקומות האלה אם אבוא כמיקור חוץ מול עובדת חברה, הפיות של מינוס 10 הוא בעובדת חברה כמובן).
איפה בדיני ממון יש לי חובה לפדות ימי מחלה (שלא היה צורך בהם) לעובד?אני מדבר על דין תורה
הכפיפות לחוקי המדינה כשהם נוגדים את דין התורה ברוב המקומות לא שייכת.
בדיני ממונות ישנם החרגות של מנהג המדינה
אני לא רב, אבל אם אין לכם הגבלה כמה ימי מחלה לפדות, אז מה זה משנה (לכאורה) אם תקחי חופש ותדווחי מחלה או שעוד 5 שנים כשתעזבי תפדי? הייתי שואלת רב או משהיא ממשאבי אנוש בחברה.התייחסות נוספת:
אם בחוזה יש אפשרות לפדות ימי מחלה - שזה אגב חוזה מיטיב מאד ולא מאד מקובל, ואז להערכתי זה כמו ימי חופש
הנושאים החמים