שימוש בתאורת מילוי בצילומי חוץ

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותי ה;1591542:
דוד דנברג הכוונה "הגלים"? זה המה שהוא הציע?

כן!!! אוי ואבוי, עוד יתבעו אותי על הוצאת ריבה!
(קרה פעם לסופגניות בקונדיטוריה)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sarigold5;1591405:
טוב שרק כמעט. אני שברתי כבר 2 מטריות ככה ואחד מהם לא היה שלי :(
מטריה עולה 15 שקל באיביי, מחירי חד"פ :)

נכתב ע"י טירה;1591415:
כשהפלאש לא מחובר ישירות למצלמה - את אמורה לצלם על מנואל ולא ETTL ויש לך שם אפשרות לשחק עם העוצמה
ולגבי המהירות זו אחת הבעיות עם הפלאש מה שכן הפלאש עצמו מקפיא את התנועה לכן הרבה פעמים גם עם מהירות פחות מהרגיל עדין אין מריחה - אבל לא פותר לך את הצמצם במקרה ויש לך יום מואר מסביב
עם משדר תומך TTL אפשר לצלם במצב TTL גם כשהפלאש לא על המצלמה.

הפלאש יקפיא תנועה רק במצב שבלעדיו אין מספיק אור, בצילום חוץ בדר"כ הוא רק מילוי ולכן הוא לא מקפיא.

נכתב ע"י רותי ה;1591393:
נא עזרתכם הנדיבה!
בבקשה!!!!!! :)
אני מאד רוצה לנסות לצלם עם תאורת מילוי בחוץ כי אני משתגעת לפעמים מהתוצאות. במיוחד בים.
עשיתי טסט (חצי שעה לפני השקיעה)
השתמשתי עם פלש HTTL על מצב אוטומטי
על חצובה ומטריה לבנה (אמאלה זה כמעט עף כמ איזה מפרש..)
נתונים:
מהירות 160
צמצם 4
איזו 200

שאלות:
אם אני רוצה צמצם פתוח ואין לי אופצה להלות מהירות מידי (נהיה פס שחור)
מה עושים?
הטסט שעשיתי עכשיו בחושך יעזור לי משהו לצילומים בבוקר בשמש?
איך הנסיון הנוכחי?

אשמח מאד לכל מידע שיקדם אותי :)
קשירת שני בקבוקי מים בתחתית החצובה תייצב אותה.
בתמונה המצורפת היה עדיף לפתוח צמצם ל-2.8 או להעלות איזו ל-400, הרקע היה מואר יותר והתאורה האחורית דומיננטית. בקדמית לכוון בפלאש פיצוי חשיפה שלילי או לכוון ידנית לעוצמה נמוכה יותר (יותר נוח) ולטעמי למקם הצידה יותר.
כל צילום עם צמצם פתוח בשמש מצריך או העלאת מהירות סגר או שימוש בפילטר ND, פילטר פשוט, יבוא על חשבון החדות בתמונה. העלאת מהירות סגר בשילוב פלאש מצריכה אפשרות היי ספיד סינק (HSS) או בפלאש או ברדיו סלייב.
בדר"כ בשעות הצילום הנוחות, לא בצהריים, כשהשמש משמשת כתאורה אחורית, אין צורך להגיע לזה, איזו 50, מהירות 250 וצמצם 4 ויותר יתאימו.
גם בשילוב פלאש הרקע והתאורה האחורית יכולים (ולטעמי צריכים) להיות בחשיפת יתר, הפלאש לא צריך להשתוות לשמש, הוא ממלא את הקדמית לרמה של חשיפה נכונה על המצולם.
(אוכל לשלוח דוגמאות למייל להמחשה)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דוד דנברג;1591768:

ברור, אבל פתרון די יקר ולא בדיוק יעיל כשהמצלמה מנסה לחשב עבורך חשיפה יצרתית.
אולי התכוונת לשליטה מנואלית בעוצמה מרחוק.

בתקוה שהחצובה heavy duty...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ETStudio;1591797:
ברור, אבל פתרון די יקר ולא בדיוק יעיל כשהמצלמה מנסה לחשב עבורך חשיפה יצרתית.
אולי התכוונת לשליטה מנואלית בעוצמה מרחוק.

בתקוה שהחצובה heavy duty...
יש גם סט וילטרוקס ב-100 או את המשדר האיכותי יותר של YN ב-150 שתומך גם ב-HSS.
אני לא עובד ב- TTL או כל אוטומט אחר במצלמה שמתערב ברמת החשיפה אבל זה עניין של הרגל עבודה. מכיר צלמים שמצלמים חתונה עם מבזקים חיצוניים על TTL.

בלי קשר, שליטה מרחוק כמו שיש במשדרים של גודוקס זה נוח מאוד, במיוחד עם עוזר צלם חדש שלא מבין מה זה אומר לעלות או להוריד שליש עוצמה :)

מדובר על חצובת תאורה, בדר"כ כושר הנשיאה שלה גדול יותר ובטח בחלק התחתון.

• הוסף לסימניות
עולה על האשכול. מקדים בזה שיש לכם ידע רחב ומעמיק בצילום רואים שאתם ממש מומחים. נהנתי מהידע הטכני שהעברתם [ועבד לי הHSS רק אצלי זה מסומן בH בלבד - גם במהירות 8000].
השאלה שלי היא כזו אני מצלם בעיקר בר מצוות ואירוסין. האם שווה לי להשתמש בפלאש כתאורה אחורית [על חצובה כמובן-עם סלייב] שזה ישדרג את התמונות. ואם פלאש א' לא יספיק לצילום משפחה שלמה אז לפחות לחתן בר מצווה. מה אתם אומרים שווה?.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ראובן 10;1591925:
עולה על האשכול. מקדים בזה שיש לכם ידע רחב ומעמיק בצילום רואים שאתם ממש מומחים. נהנתי מהידע הטכני שהעברתם [ועבד לי הHSS רק אצלי זה מסומן בH בלבד - גם במהירות 8000].
השאלה שלי היא כזו אני מצלם בעיקר בר מצוות ואירוסין. האם שווה לי להשתמש בפלאש כתאורה אחורית [על חצובה כמובן-עם סלייב] שזה ישדרג את התמונות. ואם פלאש א' לא יספיק לצילום משפחה שלמה אז לפחות לחתן בר מצווה. מה אתם אומרים שווה?.
ברור ששווה, מה השאלה בכלל?

• הוסף לסימניות
אני מבין שהבנת ממני שיש לי פלאש חיצוני פשוט [עם נטיה קלה לכחול] לא 400וואט של צלמי חתונות [עם נטיה לצבע טבעי-או צהוב].וגם זה שווה. אוקי.

• הוסף לסימניות
מטריה עולה 15 שקל באיביי, מחירי חד"פ :)

הפלאש יקפיא תנועה רק במצב שבלעדיו אין מספיק אור, בצילום חוץ בדר"כ הוא רק מילוי ולכן הוא לא מקפיא.

בתמונה המצורפת היה עדיף לפתוח צמצם ל-2.8 או להעלות איזו ל-400, הרקע היה מואר יותר והתאורה האחורית דומיננטית. בקדמית לכוון בפלאש פיצוי חשיפה שלילי או לכוון ידנית לעוצמה נמוכה יותר (יותר נוח) ולטעמי למקם הצידה יותר.
כל צילום עם צמצם פתוח בשמש מצריך או העלאת מהירות סגר או שימוש בפילטר ND, פילטר פשוט, יבוא על חשבון החדות בתמונה. העלאת מהירות סגר בשילוב פלאש מצריכה אפשרות היי ספיד סינק (HSS) או בפלאש או ברדיו סלייב.
בדר"כ בשעות הצילום הנוחות, לא בצהריים, כשהשמש משמשת כתאורה אחורית, אין צורך להגיע לזה, איזו 50, מהירות 250 וצמצם 4 ויותר יתאימו.
גם בשילוב פלאש הרקע והתאורה האחורית יכולים (ולטעמי צריכים) להיות בחשיפת יתר, הפלאש לא צריך להשתוות לשמש, הוא ממלא את הקדמית לרמה של חשיפה נכונה על המצולם.
(אוכל לשלוח דוגמאות למייל להמחשה)
תודה על הפירוט הנרחב והשיעור שהעברת פה.
מעריכה מאד!
אני ישמח לקבל דוגמאות למייל בחתימה :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ראובן 10;1591931:
אני מבין שהבנת ממני שיש לי פלאש חיצוני פשוט [עם נטיה קלה לכחול] לא 400וואט של צלמי חתונות [עם נטיה לצבע טבעי-או צהוב].וגם זה שווה. אוקי.

אם זו הבעיה, איזון לבן אפשר לקבע ידנית כמובן, ואפשר לתקן את גוון הפלאש באמצעות פילטר צבע של כמה פרוטות.

אם השאלה היתה האם להשתמש בפלאש הנוסף או רק במוקפץ, התשובה העקרונית היא בודאי כן, אלא אם כן התאורה הכללית תצא מאיזון ותקבל המון צללים בלי להרוויח הרבה. יש ממה להזהר...

אם זו תאורה אחורית, ובפרט בצילומים בעדשה רחבה, כוורת היא הכרחית לחלוטין אחרת אתה עלול לקבל המון 'פלירים'.

בהצלחה!

• הוסף לסימניות
אולי לא הסברתי את עצמי מספיק טוב. אני משתמש בפלאש של גודוקס V860 על המצלמה באופן קבוע. השאלה שלי היתה האם בצילומי משפחה. להוריד אותו. לשים אותו על חצובה ולהשתמש בו כתאורה אחורית. להפעיל אותו על ידי פלאש המוקפץ של המצלמה כסלייב. השאלה היא אם מקובל לעשות דבר כזה. כי לפלאש כזה יש נטיה לכחול או לבן מדי [תמונה קצת קרה] כשהוא בשימוש מלא [כשהוא על המצלמה תמיד אני מרים אותו למעלה כך שאני מקבל תאורה גם מהאולם וגם ממנו ומקבל תוצאה של תאורה טבעית וגם בלי צלליות].
עכשיו אתה עונה לי שאפשר לשחק במעלות קלווין. תשובה שחשבתי עליה אח"כ.
זה הכל.
לא כ"כ הבנתי למה דרוש כוורת (מה זה פלירים?) והאם אפשר להשיג כוורת לפלאש כזה.
תודה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ראובן 10;1592497:
תודה.

כוורת דרושה כדי שהפלאש לא 'יסנוור' את הצילומים שלך ברחבי האולם כשהוא עם הפנים אליך. לכתמי האור הללו (צורות גיאומטריות, הילות או קווים) קוראים Flare.

וכן, יש כמה סוגים (ורמות מחיר) של כוורות לפלאשים כאלה.

• הוסף לסימניות
אולי לא הסברתי את עצמי מספיק טוב. אני משתמש בפלאש של גודוקס V860 על המצלמה באופן קבוע. השאלה שלי היתה האם בצילומי משפחה. להוריד אותו. לשים אותו על חצובה ולהשתמש בו כתאורה אחורית. להפעיל אותו על ידי פלאש המוקפץ של המצלמה כסלייב. השאלה היא אם מקובל לעשות דבר כזה. כי לפלאש כזה יש נטיה לכחול או לבן מדי [תמונה קצת קרה] כשהוא בשימוש מלא [כשהוא על המצלמה תמיד אני מרים אותו למעלה כך שאני מקבל תאורה גם מהאולם וגם ממנו ומקבל תוצאה של תאורה טבעית וגם בלי צלליות].
עכשיו אתה עונה לי שאפשר לשחק במעלות קלווין. תשובה שחשבתי עליה אח"כ.
זה הכל.
תודה.
הפלאש המובנה של המצלמה לא מתאים לעניות דעתי לצילומים כאלה (יש אומרים שהוא נמצא שם כדי שתוכל לאותת בעזרתו למטוסים, במקרי חירום). הוא קרוב מדי לעדשה, התאורה שלו משטיחה ולא יפה. תצטייד בעוד פלאש אחד לפחות.
ותמיד עדיף לעבוד עם פלאשים על חצובות, משדרים, מטריות, כל מה שנחוץ בכדי שתקבל תאורה כיוונית נשלטת ואיכותית.

• הוסף לסימניות
להפעיל אותו על ידי פלאש המוקפץ של המצלמה כסלייב.

נכתב ע"י קקטוס;1592624:
הפלאש המובנה של המצלמה לא מתאים לעניות דעתי לצילומים כאלה (יש אומרים שהוא נמצא שם כדי שתוכל לאותת בעזרתו למטוסים, במקרי חירום). הוא קרוב מדי לעדשה, התאורה שלו משטיחה ולא יפה. תצטייד בעוד פלאש אחד לפחות.

המוקפץ זה הזהו שקופץ במצלמות התלת ספרתיות? :eek:
זה הפלאש הקופץ! אי אפשר להקפיץ אותו. אולי במחבת.

וברצינות, אם לפלאש הזה היתה הכוונה, אני מתנצל ולוקח את דברי בחזרה. אין שום טעם בתאורה אחורית במקום פלאש מוקפץ (לתקרה).
במקום זה בתור התחלה, בהשקעה בסיסית של כמה מאות להשיג פלאש נוסף או שניים וזוג טריגרים (או פלאשים עם טריגר מובנה), זה הכיוון!
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
2 בקבוקי מים של 2 ליטר, שוים לערך 4 ק"ג....

עדיף משקולות מתאימה או שקי חול.

• הוסף לסימניות
ברור שיותר נוח עם שק חול או משקולת ...
צלמת שנסחבת בחוץ עם מצלמה, חצובה, פלאש ו"אביזרים" לא תוכל להוסיף בקלות גם משקולת של 5 קילו ויותר. תליית שקית עם שני בקבוקי מים שמשמשים גם לשתיה או הנחת כל דבר אחר בשקית ייצבו את החצובה ויחסכו את סחיבת המשקולת.

טופ סיילר עם דירוג 99.3 מטריה ב-18 שקל

קטגוריית מטריות לסטודיו

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה