כללי שימוש בתמונה חופשית - מותר?

• הוסף לסימניות
לצורך עיצוב עטיפה לספר - חברה העבירה לי תמונות שמצאה ב'בא במייל' - אתר חופשי של תמונות וסרטונים מרחבי העולם.
מצאתי שם תמונה מקסימה (אמנם עם איזה פתגם מודפס עליה אבל לא נורא), אבל יש עליה חתימה של הצייר.

השאלה היא האם העובדה שזה פורסם חופשי מאפשרת את השימוש בתמונה -
או שבכל מקרה צריך לבקש את רשותו?

אשמח לתשובה של מבינים.
תודה מראש.

(בכלל, איפה מוצאים תמונות מעניינות עם פוזות טבעיות ? התמונות של שאטרסטוק והשאר מאוד מאוד מלאכותיות :()

• הוסף לסימניות
לדעתי ודאי שלא...
כל מה שמפורסם באינטרנט אפשר להגדירו כחופשי עד גבול מסויים. כשמעבירים אותו אתרים כדוגמת באבמייל הם מקושרים לאתר האב שפרסם זאת מיוזמתו, ופשוט מטמיעים אצלם או מבקשים רשות פרסום. ודאי שלנו כאזרחים שקוראים זאת אין רשות לעשות שימוש בתמונה, כי אילולא כן- כל מה שאת רואה באינטרנט מותר לשימוש חופשי ולכל צורך, והדבר בלתי הגיוני ובלתי חוקי בעליל. תראי גם את תנאי השימוש של האתרים השונים ואף של באבמייל. לא בדקתי בפועל כי אין לי את הזמן לזה, אבל הדברים ברורים כשמש, לי בכל אופן.
אפשר מאידך לבקש רשות שימוש בתמונה ממי שהוא הבעלים שלה.

• הוסף לסימניות
אני רציתי כמה פעמים להשתמש בתמונות מאתרים מסוימים פשוט יצרתי איתם קשר וביקשתי רשות הסברתי בדיוק למה אני צריכה את התמונות, זה תמיד עדיף וכדאי, אני חושבת שאם את משתמשת בתמונה של משהו את חייבת לרשום קרדיט בכל אופן לשימוש מסחרי ודאי שאי אפשר לקחת תמונות מכל אתר ולהשתמש אלא אם כן קיבלת רשות.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה