כללי שירות ייעוץ פרסום ללקוח

• הוסף לסימניות
טוב, אז בעקבות השבועיים האחרונים אני אשמח להתייעץ אתכם במשהו שבטח כבר נתקלתם בו בעצמכם.

לקוח מגיע. נניח שהוא לקוח חוזר אז אתם כבר מכירים את הראש שלו והכיוון שאליו המותג הולך. הוא מבקש לעצב קמפיין של 6 מודעות במגזינים XYZ.
כיוון שאני מכירה את המותג, אני חושבת שצריך לעשות משהו אחר (למען טובת המותג) אז אני מציעה קמפיין עם 3 מודעות, ובמקום ה3 האחרות חלוקה של מרצ'נדייס. או דף אינטרנט.

ולפעמים יש לי סוג של בעיה. אתר אינטרנט כבר יש לו, אז אני מציעה לו בעצם פתרון בחינם. הוא לוקח את הדף ומעצב עליו בעצמו מתוך התבנית שכבר יש לו. או שהצעתי לו במקום פלאייר להדפיס את הלוגו על דיסקאוןקי- הוא עושה את זה דרך בית הדפוס, הלוגו כבר מוכן.

זה לא שיש לי בעיה עם זה שהלקוח משלם פחות, להפך, אני שמחה לחסוך לו. אבל מה עם הזמן שלי בחשיבה על הקונספט הפרסומי? אם ישבתי איתו לפגישה (או עשינו שיחה טלפונית של שלושת רבעי שעה), ואח"כ התכתבנו במשך שבוע במיילים ובסוף הוא הזמין 'רק' פלאייר אני מתחילה להפסיד כסף. מצד שני אני מרוויחה לקוח מרוצה, יושר בעבודה שלי, ובד"כ הלקוח יחזור לעבודה נוספת. אבל אני מתחילה לחשוב על זה שוב... (לא על עניין היושר המקצועי, את זה אני מתכננת בעז"ה להמשיך עד 120 :) )

אתם מתמחרים שעות 'יעוץ פרסום'? ואם כן- איפה מעבירים את הגבול? פגישה בתשלום, מיילים בחינם? או שאולי אני צריכה לקחת מחיר גבוה יותר על הגרפיקה, ולגלם בזה את שעות הייעוץ? (לא נראה לי נכון מבחינה מקצועית)

תודה :)

• הוסף לסימניות
מה, אני היחידה שמשכנעת את הלקוחות להזמין משהו אחר ממה שהם ביקשו?
:eek:

• הוסף לסימניות
לדעתי יש כאן שני חלקים שצריך להפריד ביניהם
יש את החשיבה והתכנון - מה לעצב (פלייר, מזכרת, מתנה, מודעה וכו')
ויש את החלק השני - העיצוב של הפרטים הנ"ל - איך לעצב.
כל חלק הוא עבודה בפני עצמו.
מה קורה אם הלקוח מבקש רק אסטרטגיה?

ועוד משהו - כדאי לך לשאול גם בפורום פרסום ושיווק, שם בטוח יתנו לך הרבה בטחון לדרוש תשלום נפרד :)

• הוסף לסימניות
אבל זה לא שאני מומחית בשיווק... פשוט הלקוח מתייעץ איתי (בד"כ טלפונית לפני/אחרי הצעת מחיר, ותמיד לפני הזמנת העבודה)
אז מה להגיד לו- אגב, על השיחה הזו אני גובה 100 שח?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י noch100;934008:
מה, אני היחידה שמשכנעת את הלקוחות להזמין משהו אחר ממה שהם ביקשו?
:eek:

ממש לא, קורה לי הרבה. במיוחד בעניין הפליירים. אני תמיד אומרת - אם אתה לא רמי לוי /שפע שוק וכו' כמעט בטוח שדיסק און קי / מגנטים / שובר הנחה יועילו לך יותר
ולגבי בעייתך- מבינה ומשתתפת
יש יתרון בשימור לקוחות לאורך זמן ויש מאידך את הרצון ברווח. אכן בעיה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה