כללי שיתוף: כמה עבודות נחמדות מהעת האחרונה

• הוסף לסימניות
תודה רבה לכולם
חן חן.
מכל מלמדי השכלתי!

נכתב ע"י נאר לערנען;1779504:
אם כבר שאלת...

לי אישית שאני באמת נהנה כל פעם מיצירותיך המופלאות והמדהימות ברמה לא מוכרת....

רק דבר אחד קצת מפריע לי...

בתמונה המצורפת כאן בזויות האלו העיטור לא כ"כ מסתדר לי מצד אחד זה מגיע עד הגבול באורך וברוחב של הזוית ומצד שני בצד השני של העיגול יש חלל ריק....

או שבצד השני של העיגול גם יהיה עיטור איזשהו... או גם העיטור הקיים כרגע לא יגיע עד סוף הזוית אלא במרחק מה....

זכותך המלאה לראות את זה אחרת....;););)

אני מבין את מה שאתה אומר אבל אני הכי מתחבר לשורה אחרונה שכתבת...

כרגיל, אתה והיצירות שלך...

אולי תתחיל לעשות פלקטים לסוכות?

האמת שבתור ׳מתחיל׳ עשיתי כמה פלקטים...
היום אני מתרכז יותר בחומרים מהם עושים את הפלקטים...

מצחיק, בדיוק חשבתי לעצמי שהוא פיתח שפה חדשה "חסידית מרוקאית"...
עבודות יפהפיות, פשוט להתבונן וללמוד מכל עבודה!

האמת שיש הרבה אדמורי״ם מרוקאים, כך שאם יש חסידות מרוקאית הרי שיש גם שפה חסידית-מרוקאית...

כמה דרגות מעל!

(הערה קטנה: באחד משמות הרב שלמה עמאר הל' חתוכה - בכוונה?)

זה פונט עתיק מאד ששיחזרתי, ואכן בפונט הזה לא היה ל׳ כפופה, כי אם ל׳ קטומת צוואר, שלא לאמר ערופת ראש... אכן יצרתי גם ל׳ כפופה בגירסא ששיחזרתי.
שתי הערות קטנות, למרות שהעיצובים מדהימים:
1. במודעה עם הכותל, הגוונים של התאורה נותנים מראה של אש, וכאילו הכותל נשרף, ומיד זה מעביר אסוציאציה של דרשה לתשעה באב או קינות וכו'.
צודקת, למרות שזה לא אש אלא מנהרות הכותל בתאורת לילה. אולם הרעיון שלי היה לחבר את אוירת הלילה עם הכותל.
2. בתפילה של הפלא יועץ, האותיות המתרחבות בתוך הטקסט הן אמנם מאוד יפות ומתאימות לסגנון, אבל הקשו עלי את הקריאה הרציפה, בפרט שמדובר בתפילה ארוכה מאוווווווד.
ﬢוקא בפונט הזה האותיות ﬣמתﬧחבות הינם חלק בלתי נפﬧד, בעיני הם לא מקשים על הקﬧיאה, להיפך הן נועﬢו בכדי לשמוﬧ על ריווח אחיﬢ בין המילים. מי שאוהב את הסידוריﬦ הישנים המוﬢפסיﬦ בפונט הזה - ויש המון כאﬥו - מאד מתחבﬧ לזה וישנם מאידך ﬣרבה כאלו שלא מתחברים והפונט נראה ﬥהם ישן מידי, נו, ומה אעשה?! כﬥום אפשﬧ לﬣשביע אﬨ רצון כולם?!

סגנון עתיק וחדשני.

המעצב!
מילה אחת מעבר...

תודה רבה
אני חייב לתת כאן הגדרה, סגנון העיצוב העתיק התאפיין בנקיות ובפשטות בלתי מתחכמת, המסרים שלו הועברו בצורה מושלמת, האותיות פשוט זעקו מהקיר ולכל מליה היה את הטון הראוי לה. אולם, עם זאת עקב מגבלות הטכנולגיה וחוסר היכולת הטכנית, וכמו״כ מפני הסרבול הרב בעבודה הטכנית של סידור האותיות וכדו׳ הסגנון העתיק אינו מלוטש, ואינו מדוייק וממורכז כהלכה אותיות שבורות ולא ישרות וכדו׳, לכן החיבור בין הרמה והיכולת הטכנולוגית שיש לנו כיום לבין סגנון העיצוב העתיק היא בעיני חיבור מתבקש ואידיאלי. ויש באמתחתי דוגמאות רבות לכך שאעלה בהמשך.

תודה רבה לכולם
שבת שלום, שנה טובה וחג שמח.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה