תודה, לא משנה לי כל עוד יש מניין אשכנז, את יודעת אם יש?אני גרה בעיר גנים
יש התחרדות כל הזמן אבל היא איטית מכמה סיבות:
1. הדירות פה קטנות ולמשפחות עם 4-5 ילדים כבר צפוף מאד ואין כמעט למצוא פה דירות גדולות.
2. כהמשך ישיר ל1- אין מוסדות לימוד בשכונה. גני בית יעקב יש אבל בית ספר וחיידר לא. כולם נוסעים לבית וגן/קרית יובל
3. המחירים בשכונה מאז מאד עלו בשנים אחרונות בגלל התנופה המטורפת פה של הפינוי בינוי
באופן כללי זה שכונה מדהימה, כולם פה אהובים על כולם יש כמויות של גינות ופארקים ירוקים שלא תמצאי בשום שכונה אחרת בעיר. השכונה מרגישה לפעמים יותר דתית מחילונית ( יש המון המון מהציבור הדת"ל. ) יש המון המון חרדים אבל הם מפוזרים על פני כל השכונה. יש המון בתי כנסת ( 24)
לא יודעת אם משנה לך אבל הרב המוחלט הם ציבור מעדות המזרח
יש מניין אשכנז- בבית כנסת "חניכי הישיבות" הוא למעלה יותר מהנרד- ברחוב מקסיקו. זה הבית כנסת הרשמי של האברכים והאשכנזים למרות שבתכלס מגיעים אליו מכל הציבוריםתודה, לא משנה לי כל עוד יש מניין אשכנז, את יודעת אם יש?
אני ראיתי דירה ברחוב הנרד, את יודעת מה מצב החרדים שם?
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים