שכר מינימום.עולה?!

• הוסף לסימניות
כמובן, ראשית צמיחת גאולתנו....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י efrat1;1270413:
כמובן, ראשית צמיחת גאולתנו....

הדיון אינו השקפתי ואני לא נכנסת לפינות האלה. פרקטי וטכני בלבד.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י naamah;1270410:
נסי לבדוק כמה יעלה לך טיפול שיניים או אישפוז בארה"ב, שם אין רפואה ציבורית.
נסי לבדוק לכמה אולטרסאונדים את זכאית במהלך כל ההריון בהולנד (2 בלבד).
נסי לבדוק לכמה סבבי טיפולי פוריות על חשבון המדינה את זכאית במדינות המערב (אפס. בישראל 2 סבבים עד הולדת 2 ילדים)

אני לא אומרת שהכל מושלם כאן, ובהחלט יש מדינות יותר מפותחות מאיתנו (המדינה שלנו גם צעירה בהרבה, בסה"כ בת 66 וכבר נחשבת למעצמת הייטק וטיפולים רפואיים בקנה מידה בין לאומי)
אבל מרבית מדינות המערב וארה"ב אינן פועלות לפי המודל הסוציאל דמוקרטי.
ישראל היא מדינת רווחה סוציאל דמוקרטית ואנו כאזרחים מרוויחים רבות מהמודל הזה (וכן, גם משלמים ביטוח לאומי וביטוח בריאות עבור זה, אך כשבודקים את המספרים יוצא שביטוחים פרטיים במדינות המערב יקרים פי כמה וכמה, עד כדי כך שפגשתי בנות יהודיות ממשפחות אמריקאיות עניות שהמשפחה לא היתה מבוטחת כלל והעיקרון המקודש היה "לא להיות חולה אף פעם" כי אין כסף לרופא).

אם אלו עובדות אני לא מתווכחת, אני לא יודעת בפועל את כל הפרטים.
אבל מעניין למשל בהולנד כמה עולה להם ביטוח רפואי / קופ"ח
המדד הוא לפי גובה התשלום = מה מקבלים בתמורה
יכול להיות שבביטוח רפואי לא מקבלים הטבות אך מצד שני במיסים משלמים פחות
צריך להכיר את כל צורת המחיה שם כדי לעשות ממש השוואות.
אבל בגדול, המדינה לא נוטפת דבש ומתנות.... על הכל משלמים!

• הוסף לסימניות
באנגליה משפחה כמו שלי הייתה מקבלת אלפי שקלים כל חודש מהמדינה (child tax credits, housing benefit ועוד).

פה בארץ אני לא מקבל פרוטה מהמדינה.

תמיד מצחיק אותי לשמוע את החילונים עם הטענות שלהם שהחרדים הם פרסיטים. לא רואים שקל מהמדינה הזאת והם באים וטוענים שאנחנו פרזיטים.

• הוסף לסימניות
ביטוח לאומי, מכירים?
כל התלמידים מבוטחים היום , מליוני תלמידים בכל הארץ.
אבל גם אם הילד (במקרה אחיין שלי) נפל במסגרת הלימודים, וקיבל 5!!! שברים ביד אחת
והיה מגובס במשך שלושה חודשים, לא קיבלו החזר אפילו לא של שקל,
לא לדבר על הצער והאיסורים, כמה כספים זה עלה להורים, מבגדים חדשים, ועד מורים פרטיים להשלמת הלימודים, מוניות , רופאים פרטיים, ובנוסף עוד היה צריך ניתוח.

אז אל תדברו על המדינה שלנו כמדינה תקנית, כי היא לא.
אם הממשלה מכריחה את החקלאים להשמיד יבול משובח כדי שלא יורידו את מחירי ירקות ופרות, זו לא מדינה תקנית
ויש דוגמאות מכאן ועד מצרים.
המדינה לא מעודדת בעלי עסקים קטנים
המדינה לא מעודדת בכלל לצאת לעבוד.

• הוסף לסימניות
האמת נכון,
קרובת משפחה שלי עברה לאנגליה
כי בעלה אברך - ורצה לשבת וללמוד
אשתו עבדה אבל הכסף לא הספיק
הם עברו לשם, ויש להם קצבה ענקית על כל ילד!
היא לא עובדת, והוא אברך כולל.
ויש להם משכורת קבועה מהמדינה...

בנוסף, אל תספרו לי סיפורים על הטבות ברפואה...
מכירה מקרוב מקרוב משפחה עם ילד נכה 100%
על כל קצבה וכל דבר הכי קטן הנשמה יוצאת עד שרואים כסף מביטו"ל, וגם לא תמיד מקבלים.
אז לכל דבר יש מחיר.

• הוסף לסימניות
אוהו... כמה שאת צודקת.
מכירה מקרוב חולה ב"מחלה הארורה" ל"ע שבשביל תרופות ובדיקות מטרטרים בהלוך ושוב ולא מאשרים
או שכן, אחרי הרבה עוגמת נפש
כמו שאמרת יוצא הנשמה..........
ומי מדבר על החזרים.

• הוסף לסימניות
הפעימה הראשונה ב1/4/2015

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תקוה;1451953:
איזו בשורה טובה!
מקווה שהיא אמיתית.

היא אמיתית

טובה? נחיה ונראה
סביר להניח שיפוטרו עובדים רבים בעקבות כך, ותהיה התייקרות כללית בשוק.

בתקווה שאתבדה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אברהם;1452052:
סביר להניח שיפוטרו עובדים רבים בעקבות כך

טעות כתיב -- התכוונת עבדים

• הוסף לסימניות
בתור מעסיקה עצמאית זעירה זה לא כל כך משמח אותי, כי לי? אף אחד לא טורח להעלות את המשכורת, ליהפך, יש למדינתנו הנחמדת מרב השיטות להוציא את המיץ ואת החשק ליוזמה פרטית:(:mad::(

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה