שלא תתעסקו אתו / חצ'קונים בערב חג.

• הוסף לסימניות
השנה קניתי אתרוג משכמו ומעלה, חזונאישניק זקוף עם גארטל, מיוחס מדורי דורות.

הזהרתי בתקיפות את זאטוטי ערב החג לבל יהינו להביט ללא השגחה, שמא יבהילו חס וחלילה את הפיטם הקטן והעדין.

אל תחשדו בי שאני קונה אתרוג סתם כך מאיזה בסטה רעועה בשוק, בררתי אותו בקפידה בכוורת ממוזגת של עבדקנים עם עין מגדלת.

את המחיר האמיתי לא סיפרתי לאשה כי אז תבין חלילה שהעגילים אינם זהב לבן.

זה לגמרי האתרוג שהתפללתי עליו בט"ו בשבט כשלעסתי ריבת אתרוגים ואמרתי יהי רצון בדבקות.

כל שעתיים הוצאתי אותו, להתענג על שקערוריותיו ובליטותיו הבשרניים והנקיים להחריד.

בערב החג החלו לצוץ כתמים חומים קטנים. רצתי בדחיפות למוכר שגידל את האתרוג הזה במיוחד בשבילי.

"צדיק", אמר בנענוע ראש ובציקצוק לשון, "התעסקת אתו יותר מדי"

"ואז מה?", שאלתי.

"חזונאישניק לא אוהב שמתעסקים אתו,

אני אתן לך תימני או מרוקאי, הם יש להם גידול טוב לא עדינים כאלה".

"למה לא הזהרת אותי?", דמעתי, "לא חבל?".

"לא נורא", אמר אגב ספירת ערמה של שטרות כחולים, "בוא קח אחר בחצי מחיר".

אין אתרוג בלי עוקץ.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
השנה קניתי אתרוג משכמו ומעלה, חזונאישניק זקוף עם גארטל, מיוחס מדורי דורות.

הזהרתי בתקיפות את זאטוטי ערב החג לבל יהינו להביט ללא השגחה, שמא יבהילו חס וחלילה את הפיטם הקטן והעדין.

אל תחשדו בי שאני קונה אתרוג סתם כך מאיזה בסטה רעועה בשוק, בררתי אותו בקפידה בכוורת ממוזגת של עבדקנים עם עין מגדלת.

את המחיר האמיתי לא סיפרתי לאשה כי אז תבין חלילה שהעגילים אינם זהב לבן.

זה לגמרי האתרוג שהתפללתי עליו בט"ו בשבט כשלעסתי ריבת אתרוגים ואמרתי יהי רצון בדבקות.

כל שעתיים הוצאתי אותו, להתענג על שקערוריותיו ובליטותיו הבשרניים והנקיים להחריד.

בערב החג החלו לצוץ כתמים חומים קטנים. רצתי בדחיפות למוכר שגידל את האתרוג הזה במיוחד בשבילי.

"צדיק", אמר בנענוע ראש ובציקצוק לשון, "התעסקת אתו יותר מדי"

"ואז מה?", שאלתי.

"חזונאישניק לא אוהב שמתעסקים אתו,

אני אתן לך תימני או מרוקאי, הם יש להם גידול טוב לא עדינים כאלה".

"למה לא הזהרת אותי?", דמעתי, "לא חבל?".

"לא נורא", אמר אגב ספירת ערמה של שטרות כחולים, "בוא קח אחר בחצי מחיר".

אין אתרוג בלי עוקץ.
כתוב יפה.
סתם כך, תמהני עליך.
עד היום לא ראית ב'הושענא רבה' את הכתמים החומים שנוצרים על האתרוג מהמשמוש?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה