שלבים בתכנון המטבח

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אומנות;2001226:
אנחנו בודקים עוד צורת שרטוט.
מי מתמצא בעלויות?
כמה יכול לעלות:
* הזזת נקודת הגז ממקומה אל המקום שהמקרר נמצא. (מושכים צינור נחושת? איך עושים את זה?)
* פתיחת הפתח למטבח לכיוון המקרר (הצעה שהוצעה גם כאן בכמה ואראציות) - שבירה של 80 ס"מ.
* סגירת הפתח הקיים (80 ס"מ) בקיר גבס / אופציה אחרת (איזו?) זולה ואסטטית.

צלצלתי בטעות, אני יודעת רק על הוזזת נקודת גז - בסביבות 200-250 ₪.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אומנות;2001226:
אנחנו בודקים עוד צורת שרטוט.
מי מתמצא בעלויות?
כמה יכול לעלות:
* הזזת נקודת הגז ממקומה אל המקום שהמקרר נמצא. (מושכים צינור נחושת? איך עושים את זה?)
* פתיחת הפתח למטבח לכיוון המקרר (הצעה שהוצעה גם כאן בכמה ואראציות) - שבירה של 80 ס"מ.
* סגירת הפתח הקיים (80 ס"מ) בקיר גבס / אופציה אחרת (איזו?) זולה ואסטטית.

שימי לב שלפי התוכנית שצירפת לוח החשמל הדירתי נמצא בקיר שליד המקרר, ואז יהיה בעייתי ויקר מאד לפתוח שם את הפתח
וחוץ מזה שכל הקיר הזה הוא קיר עבה מהרגיל, צריך לבדוק אם בכלל ניתן לגעת בו

• הוסף לסימניות
טוב. אז אנחנו בבירורים מול הקבלן, לגבי 'תכולת' הקיר. ואם שייך בכלל ללכת לכיוון.
העובי שלו: 20 ס"מ. (מדדנו) זה נקרא עבה מהרגיל? כנראה.
אם תתאפשר שבירת הקיר, אז זה השרטוט כעת:
(עדיין בלי חלוקה פנימית של ארונות ומגירות)

צפה בקובץ המצורף 283881
אבל, הוא נראה גם בעל עלויות יקרות מאד לעומת כל התכניות עד כה.
(שבירת קיר, הוספת קיר. הזזת נק' הגז. ועוד.)
השרטוט, עדיין בשלבי שינויים ושכלולים.
נשמח לשמוע דעתכם. וכיוונים נוספים.

קבצים מצורפים

• עוד שרטוט של המטבח.jpg
    KB 113.6 · צפיות: 29
  • הוסף לסימניות
מיקום הפתח הרבה יותר טוב לדעתי, אבל בכלל ל בטוח שאפשר לשבור את הקיר הזה - ממש שאני רואה הוא קיר הדף מאחורי דלת הממ"ד, בנוסף משמש כקיר לארון חשמל...

הייתי משאירה את המקרר והמזווה במקומם הקודם ואת הכיריים ליד נקודת הגז הקיימת וממקמת את השולחן כפי שמיקמת אותו באופציה האחרונה.

הרבה בהצלחה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eden7115;2002696:
מיקום הפתח הרבה יותר טוב לדעתי, אבל בכלל ל בטוח שאפשר לשבור את הקיר הזה - ממש שאני רואה הוא קיר הדף מאחורי דלת הממ"ד, בנוסף משמש כקיר לארון חשמל...

הייתי משאירה את המקרר והמזווה במקומם הקודם ואת הכיריים ליד נקודת הגז הקיימת וממקמת את השולחן כפי שמיקמת אותו באופציה האחרונה.

הרבה בהצלחה.

תודה שאת עדיין איתי.
:)

הקיר הוא לא מאחורי דלת ממ"ד. הוא ממש בכניסה (הממ"ד קצת רחוק ממנו...)
אולם בהחלט יש עליו ארון חשמל, גנרטור ותקשורת.
עוד לא קיבלנו תשובה מהפיקוח על הבניה אם להוריד ממנו 80 ס"מ זה אופציונאלי או בכלל לא.
ועם הכל, שבירה והכל... לא כל כך מתחשק לנו אם נגיע למטבח הגיוני בלי זה.
אני מצרפת את השרטוט הדי ראשוני של המטבח. לכאורה אנחנו חוזרים אליו.

יש כאן טעויות בולטות? :cool: שגיאות בלתי נסלחות??:rolleyes:
פרטים קטנים שכדאי לקחת בחשבון לשרטוט הסופי?
אנו מתלבטים בין השארת המזווה כמו השרטוט הזה, או ביטולו והגדלת השיש שם.

צפה בקובץ המצורף 284330

מה שעלתה מחשבה, שאולי כדי 'להשיג את הכל', נעשה את המטבח, בלי המזווה. והשיש מתחיל מן המקרר ואילך. (ואז יש לי אורך שיש ימני כ-1.3 מ') נוסיף רק את נק' הגז כעת, מאחורי המקרר - כדי שתהיה קיימת האופציה לשינוי. ובהמשך, אם נרצה - אז נשבור קיר, נעביר את המקרר ממול למקומו, ואת הגז לתחילת המטבח עם מיקום לפח אשפה בצידו הימני, כמו בשרטוט הקודם. ובמקום שיתפנה מהתנור - נוסיף באותה הזדמנות מזווה.
הרווח בתוכנית הסופית, הוא 'משולש עבודה' נח יותר, ולא קודקודים מרוחקים כל כך כמו עכשיו.
מקוה שהסברתי טוב את עצמי.

רק שאז עליתי על המוקש שברעיון::eek:
אם מזיזים את הגז משמאל המטבח לימינו, זה אומר שהשיש שעד כה היה חלבי אמור להפוך לבשרי ולהיפך....
זאת אומרת, אם הכיוון הוא בעתיד לשנות כיוון - את מהות השיש (בשרי/חלבי) עלי לקבוע כבר מהתחלה!
למישהי יש רעיון יצירתי יותר??

קבצים מצורפים

• תכנון המטבח.jpg
    KB 99.5 · צפיות: 0
  • הוסף לסימניות
תנסי מה שאני עשיתי: לבשרי כיור 60 (יעיל מאד בשבת!), לחלבי מספיק 45.
זה מגדיל את משטח השיש החלבי.

• הוסף לסימניות
אני מוותרת על מזווה בתכנון המטבח שלי. יהיו מגירות מתחת לשיש, ארון עליון, כך שמה שמפסידים זה רק את השטח שבין השיש לארון העליון. זה אמנם נורא טרנדי אבל לא מחויב המציאות ומשטח עבודה חשוב יותר במטבח קטן.

• הוסף לסימניות
התוכנית הזו בבסיסה טובה.
מה שאת רואה כחיסרון וקוראת לזה "קודקודים מרוחקים" - בעצם יוצר אצלך מטבח מאוד פונקציונאלי ואני אסביר.
במשולש עבודה נכון, סדר האלמנטים במטבח אמור להיות מקרר-כיורים-כיריים, ז"א - כיורים בין המקרר לכיריים.
הסיבה לכך היא פונקציונאלית גרידא. כשאת מוציאה ירקות מהמקרר, תוכלי להניח אותם מיד לצד הכיורים, לשטוף, לעבור למשטח ההכנה הסמוך (לקצוץ, לתבל וכו'), ואז להכניס לסיר שעל הכיריים. בעצם בתכנון כזה נוצר איזשהו קו רציף של עבודה במטבח - במקום התרוצצויות מיותרות במטבח שלא מתוכנן היטב.

מה שכן הייתי משנה בתוכנית הזו זה את מיקום המקרר עם מיקום המזווה - כדי שיהיה שיש צמוד למקרר - להניח עליו דברים שמוציאים ממנו (משטח הנחה). בגלל שמשטח השיש הזה הוא גם סמוך לכיורים זה סידור אידיאלי מבחינה פונקציונאלית - כפי שהסברתי לעייל.

עוד דבר שהייתי משנה - מקטינה את הכיורים ל-45 ס"מ (באמת שאין צורך ביותר...) ומקרבת את הכיור החלבי לבשרי - מ-3 סיבות:
1.כדי להרוויח עוד קצת שיש חלבי.
2. השיש שבין שני הכיורים מיותר ולא שימושי (אולי עדיף כיור כפול?).
3. כדי להרוויח יותר שטח אחסון של מגירות נוחות מימין לכיור במקום ארונות רחבים ולא שימושיים מתחת לכיורים.

הרבה בהצלחה!

• הוסף לסימניות
EDEN, יישר כח על התשובות המפורטות. למדתי מהן רבות.
ותודה לכל אחד שענה ותרם את חלקו.

וכמה שאלות טכניות:
* כמה צריך לחשב רוחב מדף שיתאים למקרוגל?
* מהו הגובה המומלץ למדף מקרוגל? 1.5 מ' - גבוה מדי??
* האם מגירות רחבות (90 ס"מ) עלותן גבוהה יותר ממגירות רוחב 80 ס"מ?

לגבי כיורים:
מה המרחק המומלץ מהפינה ועד לכיור הראשון?
10 ס"מ - מספיק? מעט מדי??

* אם התוכנית תכלול ארון פינתי עמוק, שהפתיחה שלו רק מצד אחד. (כמו השרטוט שלמעלה - הודעה 17) כמה המינימום הנדרש לפתח הארון, לגישה נוחה?

עד כאן בינתיים.
לילה טוב.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אומנות;2016346:
EDEN, יישר כח על התשובות המפורטות. למדתי מהן רבות.
ותודה לכל אחד שענה ותרם את חלקו.

וכמה שאלות טכניות:
* כמה צריך לחשב רוחב מדף שיתאים למקרוגל?
* מהו הגובה המומלץ למדף מקרוגל? 1.5 מ' - גבוה מדי??
* האם מגירות רחבות (90 ס"מ) עלותן גבוהה יותר ממגירות רוחב 80 ס"מ?

לגבי כיורים:
מה המרחק המומלץ מהפינה ועד לכיור הראשון?
10 ס"מ - מספיק? מעט מדי??

* אם התוכנית תכלול ארון פינתי עמוק, שהפתיחה שלו רק מצד אחד. (כמו השרטוט שלמעלה - הודעה 17) כמה המינימום הנדרש לפתח הארון, לגישה נוחה?

עד כאן בינתיים.
לילה טוב.

מנסה לענות על השאלות שלך:
1. מה הכוונה "מדף למיקרוגל"? פתוח? סגור בקלאפה? מנגנון הקלאפה תופס מקום רב - כך שהתשובה משתנה בין אם זה מדף פתוח לסגור...
2. גובה מומלץ למדף מיקרוגל: עד 135 ס"מ - לאפשרות הכנסה והוצאה נוחה של מזון (למשל צלחת מרק...).
3. למיטב ידיעתי - אין הבדל בין תמחור של מגירת 90 למגירת 80. המחיר נגזר מסוג המנגנון - והוא אמור להיות זהה בשני גדלי המגירות.
4. לגבי המרחק בין הכיור לפינה - לדעתי מומלץ להשאיר בין 20 ל-40 ס"מ - ככה מרוויחים גם את נוחות העבודה בפינה (אולי מבחינת ארונות תחתונים פינה היא לא הדבר הכי יעיל - אבל במשטחי עבודה - היא משטח חשוב וגדול שכדאי לנצלו).
5. ארון פינתי עמוק שהפתיחה שלו רק מצד אחד - דורש דלת ברוחב 45 ס"מ כדי שתהיה גישה נוחה (יחסית...) למעמקי הארון.
אפשרות נוספת: אם כבר מזיזים את הכיורים 20-40 ס"מ מהפינה - ניתן לעשות ארון פינתי בצורת ר' - 2 דלתות ברוחב 30 ס"מ (אחת משמאל לכיורים ואחת ניצבת לה), כך שארון הפינה הוא בעצם ארון פינתי בעומק 90X90 ס"מ. בארון כזה מומלץ לעשות את המדף הפנימי פחות עמוק - כך שתהיה גישה נוחה לפריטים המאוחסנים בחלקו התחתון של הארון.

מקווה שעזרתי :)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה